Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yezidi’ye Arka Çıkacaktık


Misafir diktas

Önerilen İletiler

Yezidi’ye Arka Çıkacaktık

 

Aşağıdaki hikâyeyi Yeni Şafak (25.05.1998)’tan aldım; o da Altan Tan’ın Sözleşme dergisinde çıkan bir yazısından almış.

 

Müslüman Hasso, Süryani Gebro ve Yezidi Carcuro bostanda kavun karpuz yerken bostan sahibi Reşo Ağa’ya yakalanırlar.

 

“Reşo Ağa önce dönmüş Yezidi Carcuro’ya, ************… bu Hasso benim Müslüman kardeşim, dinimiz, kitabımız, Allah’ımız, Peygamberimiz bir... Gebro desen İsa Efendimiz’in ümmetinden bir dürüst Ehli Kitap … Bunlara değil birkaç kavun karpuz bütün bostan helal olsun. **** sana ne oluyor behey dört kitabın dördüne de inanmaz, camisiz, kilisesiz, imansız. Sen nasıl benim mülküme destursuz girersin demiş, girişmiş zavallıya. Hasso ile Gebro derin bir nefes çekip şükretmişler. Azıcık da hoşlarına gitmiş ağanın sözleri. Ağa kafa göz, ağız, burun demeden Allah ne verdiyse yapıştırmış, komaya sokmuş gariban Carcuro’yu.

 

Ağa Carcuro’yu halledince dönmüş Gebro’ya **** demiş biraz önce de söyledim. Hasso benim din kardeşim. Dinimiz, kanımız, malımız, canımız bir. Peki sen neyin nesi oluyorsun? Doğru düzgün bir adam olsan bir Allah’ı üçe çıkarmaz, İsa Efendimiz’i Allah’ın oğlu yapmazdın. Bir Müslüman’ın malını nasıl yersin? Yedim seni ********* demiş patlatmış yumruğu. Eşek sudan gelinceye kadar dövmüş, dil derman güç takat bırakmamış biçarede. Hasso iyice rahatlamış. Hem canım, zalim malim de olsa, ağa ne de olsa Müslüman, insan din kardeşinin kıymetini bilmeli…

 

Gebro’nun da işini bitirdikten sonra ağa dönmüş Hasso’ya vay vay vay demiş. Seni gidi vicdansız, hele bunlar bir. Biri Yezidi, öbürü Hıristiyan. Din, iman, helâl, haram bilmezler. Sen sözde Müslüman olacaksın, helâlı haramı bileceksin, benim malımı mülkümü muhafaza edeceksin. Kendin yetmezmişsin gibi bir de bu gâvurları takmışsın peşine. Bostanıma girersin ha! **** ben seni *********** de kimi ********* demiş çökmüş böğrüne. Gözünde fer, ağzında diş bırakmamış, kolunu kanadını kırmış, iflahını kesmiş Hasso’nun…

 

Köylüler ertesi gün per perişan bulmuşlar üç arkadaşı. Yaralarını sarıp su ekmek vermişler. Kim yaptı? Nasıl oldu? Ne oldu? Üçünüz birden nasıl böyle dayak yediniz, diye soranlara Hasso; ‘Yezidi’ye arka çıkacaktık, Yezidi’ye arka çıkacaktık, Yezidi’ye arka çıkacaktık’ demiş de başka bir şey dememiş.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.