Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni 64-Bit Mikroislemciler


YuceL

Önerilen İletiler

Dünyanın en büyük iki mikroişlemci üreticisinden biri olan AMD firması, eylül ayında özel bilgisayarlarda kullanılacak ilk 64-bit mikroişlemcileri hizmete sunacağını açıkladı. Bu mikroişlemciler sayesinde, bilgisayar oyunları daha cazip, video filmlerin yayına hazırlanması ise son derece kolay hale gelecek.

 

YENİ YAZILIMLAR GEREKİYOR

Ancak uzmanlar, 64-bit mikroişlemcilerin piyasaya çıkmasının yeterli olmadığına, bu hızı kaldıracak yazılımların da piyasaya sunulması gerektiğine dikkat çekiyor. Sözgelimi dünyada en yaygın biçimde kullanılan işletim sistemi olan "Windows" ya da "Word" yazılım programı 64-bit mikroişlemcilerle çalıştığında herhangi bir hız farkı görülmüyor. Çünkü bu programlar günümüzde kullanılan 32-bit mikroişlemciler için yazılmış bulunuyor.

 

Öte yandan Microsoft, yeni 64-bit AMD işlemcilerini destekleyecek 64-bit Windows XP ve Windows Server 2003 versiyonları geliştireceğini açıkladı. 64-bit versiyonları, AMD'nin sunucu ve iş istasyonları (Workstation) için sunacağı AMD Opteron ve masaüstü PC'lerle dizüstü bilgisayarlar için geliştirmekte olduğu AMD Athlon 64 işlemcilerde kullanılacak. Mühendislik ve bilimsel projelerle, finans hizmetleri, çevrimiçi işlemler, veri ambarları, dijital içerik, video montaj ve bilgisayar destekli tasarım çalışmalarında daha verimli bir çalışma ortamı sağlaması beklenen 64 bit versiyonların beta sürümleri, 2003 yılının ortalarında sunulacak.

 

64-BİT NE ANLAMA GELİYOR?

Uzmanların verdiği bilgiye göre 64-mikroişlemci, bilgisayarın işlem hafıza kapasitesinin 32-bit'e oranla çok daha geniş olması anlamına geliyor. Bu nedenle 64-bit bilgisayarların, kişisel kullanımdan çok büyük şirketlerin işine yarayacağı dile getiriliyor.

 

Ancak amatör kullanıcılar da ev yapımı film ya da videolar için bu güçlü bilgisayarlardan yararlanabilecekler. Özellikle filmlerin çok geniş bir hafızaya ihtiyaç gösterdikleri belirtiliyor.

 

Kaynak: hurriyet.com

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 2 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.