Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 17 yıl Ortama ne olup bitiyor diye bakmaya geldiğimde önceden alışık olduğum acı bazı tablolarla karşılaştım... Dedim ki: "Demeden gitme" 22 Temmuzun çözümlenmesi zorluğunu yaşayan arkadaşlara bazı açılımlar: 1)Bazı kesimlerin halk bıktı havası oluşturmaya çalıştığı ülkemin halkı bir önceki dönem iktidar olmuş olan AKP'yi oyu artmış bir şekilde tek başına iktidara layık gördü... 2)AKP DTP karşısında Türkiye'yi kucaklayıcı bir şekilde doğuya alternatif tek parti olduğunu ispatladı... 3)AKP halk tarafından ödüllendirildi... Ne halkı işlerine gelenler diyen olacaktır muhakkak, o zaman faaliyet meselesine bir iki laf edeyim: Bir zamanlar "Benim Cumhurbaşkanım olmaz" diyenler üzerinde filizlenen bir polemik olduğunda basın nasıl da olayları farklı yönlere çektiğini açık etmişti iyice; dedim ki şu 60. hükümet programı görüşmelerini canlı yayından takip edeyim, oturuş o oturuş; 4 saat civarı sürdü efendim... MHP'nin konuşmayı beğenmedim; DTP ve CHP sözcüleri beni düşündürdü, hükümete karşı aklımda tavırlar oluştu... Ama AKP'nin adını bilmediğim Giresun milletvekili ve Başbakanımızın konuşmaları aklımdaki tavırların genelini söndürdü... Giresun milletvekili en önemli iki tartışma hususunda net ve sayısal konuştu:Gelir dağılımı adaletsizliği, halka yansımayan kalkınma... İlki hakkında verilen değerler açıkça ortaya koyuyordu ki 2002 de en zengin %20 nin toplamdan sahip olduğu %50 ye yakın değer 40 a doğru alçalıyordu ve bu sene sene kendini gösterecek kadar istikrarlıydı; aynı zamanda en fakir %20 nin payı da %5(!) lerden 6 lara yükseliş gösteriyordu; orantıyı akıllıca kuracak herkes bunun adaletli dağılıma katkı göstergesi olduğunu anlar... Çünkü bu ülke iyi olarak alınmadı... Daha önceden aynı parayla alınabilecek ürünlerin gram artışları ve ne olduğunu hatırlamadığım bir beyaz eşya çeşidinin 2002 alımının 200 küsür 2005 alımının 8000 küsür olması ve bunun daha birçoklarıyla da destekleniyor olması gerçekten etkileyici gelişmelerdi... Faiz olaylarına dair açıklamalar da eski tabloyla karşılaştırıldığında nasıl ilerlemeler katedildiğini ortaya koyuyordu; "yabancı geliyor parasıyla ama krizde geldiği gibi gidecek" diyenlere "o eski izlenen politikayla öyleydi şimdi kazancı da kayıpları da belli değil bunların" şeklinde açılımlarla cevap veriliyordu... Ve daha bir sürü şey... Muhalefetin bir türlü ders çıkarmayıp hala tartışma malzemesi yapıtğı bir çok konu AKP'ye oy getiren şeyler olmuştu... AKP faaliyetleriyle ortaya konduğunda tablo karanlık olmak bir yana grinin açık tonlarından oluşuyordu... Ya teorik yan??? Ben orada susuyor ve Türkiye hakkında yazılmış bir yorumun linkini ekliyorum: Muhafazakarlar şaşırtmaya devam edecek Saygılar... Hoşçakalın...
Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2007 17 yıl ev kiralarının artışı (memur maaşlarının 3 te 2 si kiraya gitmiyooo ben yalan söylüyorum) 6 aylık enflasyon oranının 1.67 olması (çünkü fabrika işçileri bu oran üzerinden zam alıyor) bunları yazmamışsın.Ne kadar gerçekçi bir oran... orantıyı akıllıca kuracak herkes bunun adaletli dağılıma katkı göstergesi olduğunu anlar... aynen.
Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2007 17 yıl İlk söylenen piyasa ile ilgili ikincisi ise zaten fazla zorlama olduğu belli bir yaklaşım... Saygılar... orantıyı akıllıca kuracak herkes bunun adaletli dağılıma katkı göstergesi olduğunu anlar... Tabi, tabi; hala bu lafım geçerliliğini korumaktadır...
Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 17 yıl İlk söylenen piyasa ile ilgili ikincisi ise zaten fazla zorlama olduğu belli bir yaklaşım... Saygılar... Tabi, tabi; hala bu lafım geçerliliğini korumaktadır... zorro maskenin altından göremiyor bazı şeyleri fanatik olmamak lazım.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.