Gönderi tarihi: 11 MartMar 11 Ramazan ayında kalp hastalarının beslenme konusunda dikkatli olması gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “İftarda aşırı yemek yemek, özellikle yağlı ve ağır yiyecekler, sindirimi zorlaştırabilir ve kalp üzerinde ek yük oluşturabilir. Sahurda ise, uzun süre tokluk sağlayacak, kan şekerini dengede tutacak yiyecekler tercih edilmelidir. Lifli gıdalar, kompleks karbonhidratlar ve yüksek proteinli yiyecekler idealdir” dedi.Haberi Haber Kaynağından Oku
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.