Misafir taunus Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 doğada eşleri dişiler seçtiği için ,erkeğin duygularının hiç bir önemi olmadığı için , kadının 1 haftada gördüğü ilgiyi erkeğin 1,5 senede görmesi, kadının hayatta kalabilmek için bizim kadar güçlü olmak zorunda olmaması , ve güçsüz olsa bile ,peşinde onu koruyup kollamak için birbilerini çiğneyen erkek sürüsü olması, her zaman canımı sıkmıştır. bu sebeplerden kadın erkek eşitliğine hiç inanmam. madem eşit o zaman eşleri niye onlar seçiyor, niye biz herşeye bedel ödeyerek sahip oluyoruz, onlar niye hiç bişeye bedel ödemiyolar diye düşünürüm.herneyse.tüm bu adaletsizliklerin dışında, kadınların küstah küstah eşit meşit değiliz biz üstünüz triplerine daha da bi sinir olurum. benim hayatta üzüldüğüm tek kadınlar anadoludaki delilerdir.bunlar kasaba veya köy erkeklerinin sadistçe ve caanice toplu dayak ve tecavüz ayinlerine maruz kalırlar.çok da eğlenirler. bu zavallılar her yıl hamile kalıp her yıl çocuk düşürürler. bunlara köyün karıları erkekleri ayartıyor diye sahip çıkmaz. köy ihtiyar heyeti ve mıhtar da sahip çıkmaz.öğretmen,imam ya da jandarma da uğraşmaz.sürekli tecavüz, hamilelilik,düşük , karda buzda çamurun içinde. yazın kızgın güneşin altında tozun toprağın içinde sürünür 40 ını görmeden enfeksiyon kapıp ölür gider zavallılar. 1990larda bir kasabada deli münevver diye biri tanımıştım.tüm yazdıklarımı yaşamıştı.o zaman sağdı ama kesin ölmüştür. Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 kadının 1 haftada gördüğü ilgiyi erkeğin 1,5 senede görmesi, ve güçsüz olsa bile ,peşinde onu koruyup kollamak için birbilerini çiğneyen erkek sürüsü olması, her zaman canımı sıkmıştır. Bunları yapan sizsiniz, hemcinsleriniz.. Bir haftada ilgi gösteren de siz, peşinden koşup birbirinizi çiğneyen de sizsiniz.. Tabiki de eşit değiliz, herkesin kendine göre sorumluluğu, yapabilecegin işin zorluğu vs şeyler var.. Eşleri sadece bizim seçtiğimiz kanısına da nerden vardın. Çoğu erkek de kızları seçip begenio ? Eşit olmak isteyen de yok zaten.. ( Şahsım adına ) Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Bunları yapan sizsiniz, hemcinsleriniz.. Bir haftada ilgi gösteren de siz, peşinden koşup birbirinizi çiğneyen de sizsiniz.. Tabiki de eşit değiliz, herkesin kendine göre sorumluluğu, yapabilecegin işin zorluğu vs şeyler var.. Eşleri sadece bizim seçtiğimiz kanısına da nerden vardın. Çoğu erkek de kızları seçip begenio ? Eşit olmak isteyen de yok zaten.. ( Şahsım adına ) bir şeyin seçim olabilmesi için seçenek sayısının birden fazla olması gerekir..peşinde en az 2 kız olan kaç erkek var ya.kimse de yok.(hayatımda peşimde 2 kişi olduğu, sadece 2 kez oldu)erkekler beğenir ama %98 sevgilisi çıkar ve babayı alırlar.kadın isterse olur.istemezse de olmaz.erkekelrin önünde seçenek yok ki seçsinler.erkekler kendilerine beğenen kadına razı olmak zorundadırlar. ilgi göstermeye gelince. size o kadar çok ilgi göstermezsek ve sadece insan gibi diyalog kurmaya çalışsak egonuzu yeterince tatmin edemediğimiz için suratımıza bile bakmıyosunuz ve bin tane zorluk çıkarıyosunuz.ısrarcı ve sırnaşıkça davranmaya mecbur kalıyor erkekler.öyle yapışkan olmazlarsa papaz hayatı yaşarlar.hiç öyle davranmam ama davranabilmeyi çok isterdim.öyle davrananlara çok kız kaptırmışımdır. eşitlik konusunda çok ikiyüzlüsünüz bence. işinize gelen konuda eşitiz bize karışmayın,limitisiz özgürlük diyosunuz, EEEEY ÖÖÖÖÖÖÖZGÜÜÜRLÜÜÜK! diyosunuz. ama zoru görünce işinize gelmiyor kaçmak için de tabi ki de eşit değiliz zor işler size,kolayları bize hadi bakiyim diyosunuz. eşit olmak isteyen de yok zaten kadar küstahça ve timsahça söylenmiş bir cümle de olamaz. kadın erkek eşitliğine inanmak zorundasınız.yok inanmicam derseniz, güçlü olduğunuzda siz erkekleri ezersiniz (gençken) güçlü oldukları zaman da erkekler sizi ezer (orta yaşa gelip de mevki ve paraya kavuşunca) hiç de gözünüzün yaşına bakmazlar. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Eşit olmak isteyen de yok zaten.. ( Şahsım adına ) ben zaten hep derim. erkekler önce insan sonra erkek, kadınlar sadece kadın. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 kadın erkek eşitliğine inanmak zorundasınız.yok inanmicam derseniz, güçlü olduğunuzda siz erkekleri ezersiniz (gençken) güçlü oldukları zaman da erkekler sizi ezer (orta yaşa gelip de mevki ve paraya kavuşunca) hiç de gözünüzün yaşına bakmazlar. işte sayın taunusun fikrinin temel taşları.. erkekler önce insan kadınlar sadece kadın derken fikrinin ikinci taşınıda görmüş bulunuyoruz.. kadın erkek insani değerlerde,hayatın zorluklarını yüklenmekte eşittir..ama bunu anlayabilen erkek sayısı fazla olmadığından ki yukarda bir örneği görülmekte fiziksel ve manevi olarak ezilecek yaratık (insan olarak görmezler çünkü) muamelesi yapmaları kadınlara normaldir diyorum.. kendi kişilik bozukluklarını ve yanlışlarını düzeltmek yerine hatayı karşı tarafa atmak konusunda ısrar eden ve fikri sabit kalıp asla değişimden yana yönlenemeyen bazı kişiler aynı plağın takılan iğnesinde aynı cümleyi söyleye söyleye ömür tüketerek kendilerine acıyıp dururlar.. ve ne acıdır ki düşünmek için hepimizde var olan beyinleri kendi kafaları içinde küçüldükçe ne söyleneni dinlerler nede anlamaya çalışırlar. benim üzüldüğüm insanlarda bu tiplerdir.. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 kadın erkek insani değerlerde,hayatın zorluklarını yüklenmekte eşittir.. insanlar mutlu olsun isteriz. kimseyi ezmek istediğim falan yok.insandır saygı duyarız.ama BEN ZATEN KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ İSTEMİYORUM diyen biri hakkında düşünceğim tek şey işine gelen konularda eşitlik istiyor, zoru görünce kadın erkek eşit hadi bakiim zorluklar size kolaylıklar bize tavrına kızıyorum. madem bizi güçlü görüyosunuz,zorlukları bize kitliyorsunuz, o zaman hiç olamzsa jest olsun diye eşitiz deyin .insaniyet neamına.hayır biz zaten üstünüz ne eşitliği diyen tipelre kızıyorum.anladıkları dilden konuşmak lazım. Alıntı
Φ benkim Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 taunus ne kadar gereksiz bir polemiğin içindesin anlamıyorum:) ve bu konuda sert mesajlar yazan bayanlar...sorun ne ki:) aşın artık bunları isterseniz...ne dersiniz:) eşitlik veyahut eşitsizlik başlı başına sacma bir tartışma...eşitlik ve eşitsizliği yaratan zaten insanın kendisi...yoksa doğasında kadı kadındır erkek erkek yani iki farklı özelliklere sahip cins okadar...yani konu eşitlılık veya eşitsizlık değil konu iki cınsin FARKLI olması...okadar...yanı birbirimiz tamamlıyoruz...bosversenıze yaw eşitmiyiz deilmi...cok sacma bı polemik... NOT:bayanları savunmak için solemıyom sadece aklıma geldı ama ınanın eger dunyayı kadınlar idare etseydi dünya su an çiçek gibi olurdu:)inanın bana...asıl tartısmamız gereken bu:)...DÜNYAYI KADINLAR İDARE ETSE NE FARK OLURDU:) Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 21. Yüzyılda hala tartıştığımız şey bu olmamalı... Cinsiyet hala "insan"ın önünde ve hala kim haklıyı tartışıyoruz... Bir aynı türün iki farklı cinsiyetiyiz ve sorunlarımız ortak ve hala güçlü olan kim ve güç herşeymidir konuşulmasın... Güçte görecelidir... Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 taunus ne kadar gereksiz bir polemiğin içindesin anlamıyorum:) ve bu konuda sert mesajlar yazan bayanlar...sorun ne ki:)aşın artık bunları isterseniz...ne dersiniz:) eşitlik veyahut eşitsizlik başlı başına sacma bir tartışma...eşitlik ve eşitsizliği yaratan zaten insanın kendisi...yoksa doğasında kadı kadındır erkek erkek yani iki farklı özelliklere sahip cins okadar...yani konu eşitlılık veya eşitsizlık değil konu iki cınsin FARKLI olması...okadar...yanı birbirimiz tamamlıyoruz...bosversenıze yaw eşitmiyiz deilmi...cok sacma bı polemik... NOT:bayanları savunmak için solemıyom sadece aklıma geldı ama ınanın eger dunyayı kadınlar idare etseydi dünya su an çiçek gibi olurdu:)inanın bana...asıl tartısmamız gereken bu:)...DÜNYAYI KADINLAR İDARE ETSE NE FARK OLURDU:) bir fizik profesörü düşün. evinde musluk arıza yapmış ve muslukçu çağırmış tamir ettiriyo. o esnada muslukçunun yaptığı işi beğenmiyo ve diyo ki bak şimdi usta, bilmemne formulune göre musluğu şu açıyla takman lazım, suyun bilmeme hacmini hesaplayıp ,hava basıncının da bilmemne milibarını hesaplayıp ,saatte bilmem kaç kilowat saatle verip ,contayı bilmem kaç derece açıyla takman lazım . şimdi yılların muslukçu ustası o işi bin kere yapmışsa o anda ne tepki verir, ya hocam amerikayı tekrar keşfetmenin alemi yok çekil de yapam der di mi. senin şu yazdığın yazı da aynen öyle.amerikayı yeniden kefşetmeye gerek yok. işin teorisini bi geçelim pratiğine gelelim. kadın erkek tabi ki elma ile armut. hayatta tabi ki iş bölümü onların özellikelrine göre verilmiş.ama ben erkeğin yükünün çok daha ağır olduğunu düşünüyorum ve bu yzüden eşit falan değiliz.hayatın hamallığı biizm sırtımızda olduğu için kadınların nezaketen de olsa eşitliği kabul etmeleri lazım...hayatın ameleleiğini çekerken bi de ne eşitliği biz üstünüz havaları yapanlarını esefle kınıyorum. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 DÜNYAYI KADINLAR İDARE ETSE NE FARK OLURDU:) iş hayatının içindeyiz.erkek yönetici de gördük kadın yönetici de gördük.kimse başında kadın yönetici istemez. sebebi çok basit. erkeklerde (istisnalar olsa da )doğaları gereği bir koruyup kollama içgüdüsü vardır ve genelde halden anlarlar.ayrıntılarla pek uğraşmazlar.o yüzden pek yormazlar.soğukkanlı oldukları için de işler sakince yürür. kadınlarda ise erkeklerdeki koruyup kollama içgüdüsü yoktur ve direk ezerler. ezdikleri zaman daha iyi yönettiklerini sanırlar. ayrıntılara çok gömüldükleri için adamı çok yorarlar.zor anlarda çok paniklerler ve adama bildiğini de unutururlar. kadınların yönettiği bir dünyada yaşamak istemezdim.çok eziliriz. Alıntı
Φ benkim Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 bir fizik profesörü düşün. evinde musluk arıza yapmış ve muslukçu çağırmış tamir ettiriyo.o esnada muslukçunun yaptığı işi beğenmiyo ve diyo ki bak şimdi usta, bilmemne formulune göre musluğu şu açıyla takman lazım, suyun bilmeme hacmini hesaplayıp ,hava basıncının da bilmemne milibarını hesaplayıp ,saatte bilmem kaç kilowat saatle verip ,contayı bilmem kaç derece açıyla takman lazım . şimdi yılların muslukçu ustası o işi bin kere yapmışsa o anda ne tepki verir, ya hocam amerikayı tekrar keşfetmenin alemi yok çekil de yapam der di mi. senin şu yazdığın yazı da aynen öyle.amerikayı yeniden kefşetmeye gerek yok. işin teorisini bi geçelim pratiğine gelelim. ne eşitliği biz üstünüz havaları yapanlarını esefle kınıyorum. Alıntı
Φ benkim Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 . senin şu yazdığın yazı da aynen öyle.amerikayı yeniden kefşetmeye gerek yok. işin teorisini bi geçelim pratiğine gelelim. hayatın hamallığı biizm sırtımızda olduğu için kadınların nezaketen de olsa eşitliği kabul etmeleri lazım...hayatın ameleleiğini çekerken bi de ne eşitliği biz üstünüz havaları yapanlarını esefle kınıyorum. dostum birincisi işin pratiğnden konuşalım bırak teoriyi demissin ama burda işin teorisini asıl konusan sensin:)neden dersen bu konuyu konuşurken ki bakış açın senin köyündeki kadın ve erkeğe bakış açısı...oysaki öyle bir zaman ve dünyada yaşıyoruz ki kadın ve erkeğin durumu türkiyenin hertarafında ve dunyanın her taarafında senın köyunde olduğu gibi deil... dunyanın hertarafında farklı sartlarda yasıyo kadın ve erkek artık...karadenız koyulerınde erkeklerın kahvede oturup pişpirik oynarken kadınların **** **** çalıstını veyahut da abd de biçok erkek tüm gun tv basında **** **** oturup bırasını ıcıp nba maclarını izlerken bircok kadının da ******* **** calıstını bılmem bılıyormusun...yanı ben konuya daha evrensel bakmaya calısıyorum ve dogru olandan bahdsedıyorum...aksı halde işe kadın böledir erkek şöle egolarıyla bakarsak polemık ıcınden cıkılmaz bı hal alır ve sacma bı tartısmaya doner...cunku gercekler ıkı cınsın farklı oldugu ve bırbırıne ustunlugu bulunmadıgı ve bırbırını tamamladıgı... hı illakı olaya senın bakıs acından senın koyunden bakalım dersen. sunu derım kı...bu bakış acısı yuzyıllardır erkeğin kadını sömürmek için yarattığı bir bakış acısıdır...ve ınsanlığın gerı kalmasına sebep olan bır bakıs acısı...ve ıflas eden bır bakış acısı... yanı,, ne eşitliği biz üstünüz diyen kadın zihniyeti ne kadar komikse,, hayatın ameleliğini biz cekıyoz dıyen o yuzden üstünüz diyen erkek zıhnıyetı de bir okadar komik ve şark kurnazlığı içeren bir zihniyet... kısacası dostum işin pratiği bizim köydeki kadın ve erkeğin durumudur...diğer şartlardaki kadın ve erkeğin durumu işin teorisidir istisnasıdır dersen yanılırsın..bir köyünden dışarı çık bak derimm...sizin orda işler bıraz yanlış gidiyor derim....dunya artık farklı derım...seenin su tamircisi hala eski usullerle tamir yapıyor derim:))..biraz da profesöre kulak verse derimm... not:köy tabirini kullanırken mekan farklılığını ıfade edıyom yanlıs anlasılmasın:) Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 doğada eşleri dişiler seçtiği için ,erkeğin duygularının hiç bir önemi olmadığı için , kadının 1 haftada gördüğü ilgiyi erkeğin 1,5 senede görmesi, kadının hayatta kalabilmek için bizim kadar güçlü olmak zorunda olmaması , olaya tek taraflı bakmak doğru değildir,sadece anadolu değil birçok bölgemızde bır bayanın abisi yada babası ızın vermeden okuyamadığını bılıyoruz..erkek özgurce dolştığını ama bayanın ıstediği gibi gezemediğini yada tatıle çıkamadığını biliyoruz...çalışan ve evli bir bayanın çalışma dışında hem doğurmak,yemek,ev işi ve çocuk buyutmekle sorumlu olduğunu biliyoruz..bır kadında hayatta kalmak için güçlü olmak zorundadır,ve erkekler duygusal anlamda daha güçlüdür..olayı açıcak olursak durumun çok daha farklı olduğunu göreceksınız...ayrıca kadının 1 haftada gördüğü ilgiyi erkeğin bır senede görmesı demişsiniz,bu cümleyı yaşadıklarınızdan yola çıkarak kurduğunuzu düşünuyorum ..bır erkeği beğendığınde anında ona ilgi gösteren bayanlar vardır Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 3 Eylül , 2007 ...bu sebeplerden kadın erkek eşitliğine hiç inanmam. eşitlik konusunda çok ikiyüzlüsünüz bence. eşit olmak isteyen de yok zaten kadar küstahça ve timsahça söylenmiş bir cümle de olamaz. kadın erkek eşitliğine inanmak zorundasınız. Kendinle çelişen biri olarak bence sen iki yüzlüsün.. Kendi inanmadığın şeylere başkasını inandırmak.. Acaip bi düşünce Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 hayatın ameleliğini biz cekıyoz dıyen o yuzden üstünüz diyen erkek zıhnıyetı de bir okadar komik ve şark kurnazlığı içeren bir zihniyet... ben köy kadınına hep üzülürüm. kötü muamele görürler.zaten köydeki deli kadınların başına neler gedliğini yazım burda.ben şehirliyim ve şehirde yaşıyorum.şehir erkeklerinin hali içler acısı.çünkü kadınlara pozitif ayrımcılık var ve kadınlar ne eşitliği biz üstünüz demektedir. ve biz de gıkımızı çıkaramıyoruz.çıkarınca odun damgası yiyoruz. erkeğin üstünlük iddası saçma değildir çünkü hayatta en zor en pis işelri erkekler yapar. hayatın tüm amelelikleri erkeğe kitlenmiştir. kadın ise şehirli kesimde korunan kollanan taraftır.erkeğin üstünlük iddasının dayanağı sorumlulukların eşit dağıtılmaması erkeğin yaşamının daha zor olmasından ileri gelir. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 olaya tek taraflı bakmak doğru değildir,sadece anadolu değil birçok bölgemızde bır bayanın abisi yada babası ızın vermeden okuyamadığını bılıyoruz..erkek özgurce dolştığını ama bayanın ıstediği gibi gezemediğini yada tatıle çıkamadığını biliyoruz...çalışan ve evli bir bayanın çalışma dışında hem doğurmak,yemek,ev işi ve çocuk buyutmekle sorumlu olduğunu biliyoruz..bır kadında hayatta kalmak için güçlü olmak zorundadır,ve erkekler duygusal anlamda daha güçlüdür..olayı açıcak olursak durumun çok daha farklı olduğunu göreceksınız...ayrıca demişsiniz,bu cümleyı yaşadıklarınızdan yola çıkarak kurduğunuzu düşünuyorum abisi izin vermeden okuyamayanlar sadece köylerde ve şehride varoşlarda var. genelde parazsızlıktan okutmazlar.bir de o ailenin çevresindeki erkekler o kızla evlenince çalıştırmayacağı için,,,,, aile ne gerek var nasıl olsa çalışmayacak diye okutmaz. masraf olmasın diye. onaylamıyorum. erkeğin özgürce dolaştığını nerden biliyosun .erkek de parası kadar gezer.yoksa hiç bişey yapamaz.çoğunda da kamyonla para yok.ne yani fink fink gezdikelrini mi sanıyosunuz. bayanlara erkeklerde bi güvensizlik var ve haksız değiller.türk kadını fazla sosyal.karşılaştığı her ortama girmek ve karşısına çıkan herkesle laubali olmak zorunda hissediyolar kendilerini. baba ve abiler bu yüzden güvenmezler kızlarına. erkek duygusal olarak çok daha güçsüzdür.çünkü kadının bir haftada gördüğü ilgiyi erkek 1,5 senede görür...bır erkeği beğendığınde anında ona ilgi gösteren bayanlar vardır demişsiniz.siz fransanın NİCE kentinden yazıyosunuz heralde. türkiyede öyle kadınlar korunması gereken kültür varlıkları listesinde.% 5 bile değiller. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Kendinle çelişen biri olarak bence sen iki yüzlüsün.. Kendi inanmadığın şeylere başkasını inandırmak.. Acaip bi düşünce çelişki falan yok. hayatın bana kitlediği sorumluluklar ve zorluklar daha fazlaysa eşitliğe nasıl inanayım. kadın erkek eşit olması lazım. ama sorumluluklar eşit değil maalesef. kadınlar hayatın zorluklarından kaçtıkları için eşitliğe yanaşmazlar.zorluklarla boğuşmak işlerine gelmez. nasıl olsa zorluklar erkeğe kitlenmiş.oh ne eala mualla.ne eşitliği biz üstünüz diyen kadınşlar olduğu sürece o eşitlik ütopyada kalır. tamamen kötü niyetliler bence. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 para özgürlük getirir ama bir yere kadar parası olduğu halde o özgürlüğe sahip olmayan kadınların sayısı, erkeklerden fazla. varoşlarda kadının hala adı yok ama büyük kentlerin gelişmiş yerlerinde dini ya da geleneksel baskılarla kadınların özgürlüğünü kısıtlayanlarda var. sokakta tacize uğramadan gezmekten sözediyor arkadaşımız hangi erkek tacizden sebep sokağa rahat çıkamıyor özellikle bazı semtlerde ve belli saatlerden sonra. bu özgürlük farkıdır. Türk kızları laubali davranıyor ve o yüzden aileler baskı kuruyor demişsin bu ne kadar bağnaz bir düşünce sizi kınıyorum. laubalilik bir tavırdır ve genellenemez. baskı uygulanan kadınların tepkisi böyle olabilir deseniz daha doğru olurdu ama yinede hepsi böyle davranmaz. Türk erkeğinin fikri bozuk, niyeti kötü, her samimi davranışı laubalilik ve iş atmak olarak anlayınca böyle oluyor. kendi kızkardeşleri ve akrabaları kutsal namus kavramı içinde diğerleri laubali yaratıklar oluyor. kadınların büyük çoğunluğu her türlü toplum baskısına rağmen ilgi duyduğu erkeğe bunu hissettirmenin bir yolunu bulur. kadınları tanımadığınız çok belli. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 para özgürlük getirir ama bir yere kadar parası olduğu halde o özgürlüğe sahip olmayan kadınların sayısı, erkeklerden fazla. varoşlarda kadının hala adı yok ama büyük kentlerin gelişmiş yerlerinde dini ya da geleneksel baskılarla kadınların özgürlüğünü kısıtlayanlarda var. sokakta tacize uğramadan gezmekten sözediyor arkadaşımız hangi erkek tacizden sebep sokağa rahat çıkamıyor özellikle bazı semtlerde ve belli saatlerden sonra. bu özgürlük farkıdır. Türk kızları laubali davranıyor ve o yüzden aileler baskı kuruyor demişsin bu ne kadar bağnaz bir düşünce sizi kınıyorum. laubalilik bir tavırdır ve genellenemez. baskı uygulanan kadınların tepkisi böyle olabilir deseniz daha doğru olurdu ama yinede hepsi böyle davranmaz. Türk erkeğinin fikri bozuk, niyeti kötü, her samimi davranışı laubalilik ve iş atmak olarak anlayınca böyle oluyor. kendi kızkardeşleri ve akrabaları kutsal namus kavramı içinde diğerleri laubali yaratıklar oluyor. kadınların büyük çoğunluğu her türlü toplum baskısına rağmen ilgi duyduğu erkeğe bunu hissettirmenin bir yolunu bulur. kadınları tanımadığınız çok belli. kimse kimseye durup dururken baskı uygulamaz.herkes ekmeğinin derdinde.bütün işi bitti de onunla mı uğraşıcak aile. eğer bir kız toplumdan ve erkeklerden gördüğü tüm limitsiz ilgiye rağmen ,doymak bilmiyorsa utanmadan kendini hala her gördüğü ortama dalmak ve her gördüğü adamla laubali olmak zorunda hissediyorsa ben de o kızı güvenilir bulmama ve onu büyük bir zevkle red etme özgürlüğümü kullanırım.bu da benim özgürlüğüm engellenemez. kimse kimseyi kolay kolay taciz de edemez. kadınların erkekleri sabah gördüğü zaman günaydın bile demediği bir ülkede yaşıyoruz. böyle bi ülkede erkek arkadaşına göstermen gerekjen samimiyeti sırf daha çok ilgi göreyim diye gereksiz gereksiz adamlara gösterirsen alışkın olmadıkalrı tepki onlarda ilgi hissi uyandırır.ve siz bu snucun oluşacağını biliyorsunuz ama ilgi görmek hoşunuza gidiyor.bütün dava hep daha çok daha çok daha çok ilgi. gördüğünüz limitsiz ilgiye rağmen doymayıp da daha fazla daha fazla ilgi görmek istiyorsanız , benim güzel bi göğüs çatalım var bakın der gibi giyinirsen , benim uzun bacaklarım var bakın der gibi mini etek giyersen o hayvan adam da bu nasıl olsa erotik bölgelerini açmakta sakınca görmüyor o zaman kıçını okşasam da sorun çıkarmaz diye düşünür.o hayvan adamları savunmuyorum . ama kadınlar da biraz ilgi manyaklıklarını törpülemeliler. ne yani biz niye kimseyi taciz etmiyoruz bizim canımız yok mu. Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 laubalilik bir tavırdır ve genellenemez.kadınların büyük çoğunluğu her türlü toplum baskısına rağmen ilgi duyduğu erkeğe bunu hissettirmenin bir yolunu bulur. önüne gelenle laubali olursan ona göre muamele görürsün. bu ülkede kadınların peşinde bu kadar adam varken hiç de bile ilgilerini belli etme zorunlulukları yok. ayrıca sizin kimin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlayabilmek gibi bi özelliğiniz var.buna rağmen ilginizi belli etmeyip adamları büyük bir zevkle süründürmenize ve bundan sadistçe bir zevk almanıza çok kızarım. bence erkekler önce insan sonra erkek,,,,,, kadınlar sadece kadın. Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 erkek duygusal olarak çok daha güçsüzdür.çünkü kadının bir haftada gördüğü ilgiyi erkek 1,5 senede görür...bır erkeği beğendığınde anında ona ilgi gösteren bayanlar vardır demişsiniz.siz fransanın NİCE kentinden yazıyosunuz heralde. türkiyede öyle kadınlar korunması gereken kültür varlıkları listesinde.% 5 bile değiller. hayır ben istanbulda yaşıyorum,burada öyle şeylere tanık oldumki,burası gayet relax bır şehır bilirsiniz..daha açık yazamıyacağım Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 hayır ben istanbulda yaşıyorum,burada öyle şeylere tanık oldumki,burası gayet relax bır şehır bilirsiniz..daha açık yazamıyacağım ben istanbulda 18 yıl yaşadım .üniversiteyi de orada okuudm. çıktığım tüm kzılar da bana asılanlardı.zaten asılmasalar hoşlandıklarını neren anlicam. ona rağmen gene de bir kıızn 1 haftada gördüğü ilgiyi biz 1,5 yılda görüyoruz. kızlar peşlerinde 30 kişi varken kimseye ilgi göstermek zorunda değiller.. sizin gibi haftada 3-4 kişiden ilgi görmeyiz.kızın ilgi göstermesi benim yaşamımda 6 ayda bir olur Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 doğada eşleri dişiler seçtiği için ,erkeğin duygularının hiç bir önemi olmadığı için , kadının 1 haftada gördüğü ilgiyi erkeğin 1,5 senede görmesi, kadının hayatta kalabilmek için bizim kadar güçlü olmak zorunda olmaması , ve güçsüz olsa bile ,peşinde onu koruyup kollamak için birbilerini çiğneyen erkek sürüsü olması, her zaman canımı sıkmıştır. bu sebeplerden kadın erkek eşitliğine hiç inanmam. madem eşit o zaman eşleri niye onlar seçiyor, niye biz herşeye bedel ödeyerek sahip oluyoruz, onlar niye hiç bişeye bedel ödemiyolar diye düşünürüm.herneyse.tüm bu adaletsizliklerin dışında, kadınların küstah küstah eşit meşit değiliz biz üstünüz triplerine daha da bi sinir olurum. benim hayatta üzüldüğüm tek kadınlar anadoludaki delilerdir.bunlar kasaba veya köy erkeklerinin sadistçe ve caanice toplu dayak ve tecavüz ayinlerine maruz kalırlar.çok da eğlenirler. bu zavallılar her yıl hamile kalıp her yıl çocuk düşürürler. bunlara köyün karıları erkekleri ayartıyor diye sahip çıkmaz. köy ihtiyar heyeti ve mıhtar da sahip çıkmaz.öğretmen,imam ya da jandarma da uğraşmaz.sürekli tecavüz, hamilelilik,düşük , karda buzda çamurun içinde. yazın kızgın güneşin altında tozun toprağın içinde sürünür 40 ını görmeden enfeksiyon kapıp ölür gider zavallılar. 1990larda bir kasabada deli münevver diye biri tanımıştım.tüm yazdıklarımı yaşamıştı.o zaman sağdı ama kesin ölmüştür. Abartmıyorum,hayatımda okuduğum en zavallı yazılardan biri.. Alıntı
Misafir kelebek1 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 çelişki falan yok.hayatın bana kitlediği sorumluluklar ve zorluklar daha fazlaysa eşitliğe nasıl inanayım. kadın erkek eşit olması lazım. ama sorumluluklar eşit değil maalesef. kadınlar hayatın zorluklarından kaçtıkları için eşitliğe yanaşmazlar.zorluklarla boğuşmak işlerine gelmez. nasıl olsa zorluklar erkeğe kitlenmiş.oh ne eala mualla.ne eşitliği biz üstünüz diyen kadınşlar olduğu sürece o eşitlik ütopyada kalır. tamamen kötü niyetliler bence. Kendi yaşadıklarınızı;nasıl bir genelleme yaparak kadınları suçluyorsunuz?? Kaç kadınla birlikte oldunuzda hepsinin hayatın zorluklarından kaçtığını... kötü niyetli olduğunu..... söyleyebiliyorsunuz?? Belki de; bir kişi yüzünden bütün kadınları aynı görüyorsunuz. Böyle bir genelleme yapmaya da hakkınız yok. Farzedin karsınızdaki bir erkek olsaydı. Veya ev arkadaşınız olsaydı.. Bu sefer de Erkekler için böyle bir genelleme mi ?yapacaktınız??!! Unutmayın!! Kadın - Erkek her ikisinin ortak özelliği İNSAN olmasıdır.! Alıntı
Φ korayyy Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2007 Abartmıyorum,hayatımda okuduğum en zavallı yazılardan biri.. doğada eşleri dişiler seçtiği için ,erkeğin duygularının hiç bir önemi olmadığı için , kadının 1 haftada gördüğü ilgiyi erkeğin 1,5 senede görmesi, kadının hayatta kalabilmek için bizim kadar güçlü olmak zorunda olmaması , ve güçsüz olsa bile ,peşinde onu koruyup kollamak için birbilerini çiğneyen erkek sürüsü olması, her zaman canımı sıkmıştır. bu sebeplerden kadın erkek eşitliğine hiç inanmam. madem eşit o zaman eşleri niye onlar seçiyor, niye biz herşeye bedel ödeyerek sahip oluyoruz, onlar niye hiç bişeye bedel ödemiyolar diye düşünürüm.herneyse.tüm bu adaletsizliklerin dışında, kadınların küstah küstah eşit meşit değiliz biz üstünüz triplerine daha da bi sinir olurum. şu yazdıklarımdan hangisi yanlış allah aşkına. okuduğundan ne anladını çok merak ediyorum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.