Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2007 17 yıl Sevemedim Kara Gözlüm Filmin Künyesi Sene, uzun seneler önce... Beni iki şey büyüttü diyebilirim. Hani herkes hikayeler dinleyerek büyür ya? Masallar okur annesi babası belki de... Ya da ufak bir şey duyacak kadar bile şanslı da olmayabilirsiniz işte... Ben küçükken hiç masal dinlemedim. Ama şanslıydım sanırım... Dedim ya iki şey büyüttü beni; Annem bana masal anlatmazdı hiç ama kendi hikayesini anlatırdı gecelerce... Hayatı roman gibidir bilemezsiniz... Bazen sorarım, "-Acaba kim bu kadar dert çekmiştir hayatında?" diye... Hatta bilmediğim ve öğrenmeye niyetli olmadığım soru işaretleri bile var sanıyorum, Bıraktım onda kalsın... Diğeri de annemin hayatıyla özdeşleştirdiğim filmler... Annem hep "Bir roman gibi yaşadım" der... Mutlulukları, Üzüntüleri, Özlemleri, Dertleri ve Umutları ile... Hep öyle yaşamaya özendim küçüklüğümden beri; Roman gibi... Sanırım biraz beceriyorum bunu... Dedim ya, seneler önceydi... Kapkaraydı gözleri, Aynı sınıftaydık Ve bana bıraktığı tek şey ardından bakakalışım olmuştu en son... Tek bir karelik bir fotoğraftaki resmini çizmiştim, Oysa ki daha acemiydim. Neolitik Çağ'da insanlar, hayvan resimlerini çizdiklerinde onların güçlerini edindiklerini sanırmışlar... Bende sanırım onun resmini çizdiğimde bana ait olduğunu düşünmüştüm... Ama benzememişti pek, acemiydim... Kapkaraydı gözleri... İlk defa o zaman izledim bu filmi ben. Aynen Azize gibiydi; Çocuktu biraz, çocuksuydu... Ne yapsa masumdu ona göre. Sanırım ben hep bunu sevdim birlikteliklerimde... "Ela gözlü" vardı bir tek farklı, en acısını veren... Bir tek onun gözleri istisnaydı ama en çocuk oydu aslında hayatımda. Şimdi anlıyorum ki ben onu aramışım hep, artık vaz geçmeliyim bu arayıştan belki de. Çünkü kimse diğerinin aynı değilmiş Ve asla "Daha iyisi gelir" gibi bir şey de yok hayatta... Kimse kimseden daha iyi ya da kötü değil. Herkes kendine has farklı... Sadece belki daha basit... Evet; Azize gibiydi diyorum belki de. Hayat bir oyundu onun için o zamanlar, Ta ki bazı şeyler ciddiyetini kazanana kadar... Bazı şeyleri kaybedene kadar... Ki bu kaybeşini yine benimle paylaşacaktı yıllar sonra, Ne acı... Sevdiğiniz kişinin, nişanlısından ayrılması sizi sevindirir mi? Hemde ağlaya ağlaya size anlatıyorsa bunu? Ayrılmanın ve kaybetmenin acısını bilen biri olarak Onun için üzülür müsünüz, Yoksa kendi adınıza sevinir misiniz? Bu kaybedişinden yıllar öncesine dair Onun hakkında en net hatırladığım tek şey; Ben kaldırımda otururken, Dizlerimin dibine geçip gözlerime gözlerini dikmesiydi... Kapkaraydı... İşte bu film öyle bir günde girmişti hayatıma... Azize, balıkçı güzeli... Biraz çocuk ama hep masum... Gerçek bir masumiyet, O kara güzel gözlerinin ve kadife sesinin, Adının arkasına gizlenmiş sahte bir masumiyet değil... Chopin Kenan... Müziğin hakkını veren bir müzisyen. Onurlu... Azize'yi seviyor, Azize'de Kenan'ı... Kenan, Azize için gizli bir bestekar olmayı seçiyor, Azize ise onu meşhur eden besteleri... Oysa hepsi ona yazılmıştı zaten. Daha sonra Azize'ye meşhur olma yolları sonuna kadar açılıyor. Tercihlerini yapıyor... Ancak kazandıklarının yanında kaybettiklerinin farkına geç varıyor... Aynen şarkısını sunarken dediği gibi; "Söylediğim ilk şarkıyı mutlu insanlara adıyorum. Bu şarkının benim için tatlı-acı hatıraları vardır; Aşkın ne olduğunu ben bu şarkıda öğrendim, Saadeti bu şarkıda tattım... Bir şey daha öğrendim bu şarkıyla; Herşeye sahip olmak isteyen, Elindekini de kaybediyor..." Filmi izlememiş olmak büyük eksikliktir. Herkes mutlaka kendisinden bir şeyler bulacaktır... Ben Azize'nin o çocuksuluğunu aradım hep... Ya da "O"nun... Buna kandım... Bir ayrıntıyı geçmek istiyorum şu an olan; Siz hiç geçmişten birisini düşünerek Ve içinizden gelerek bu gibi bir yazı yazarken, Çalan telefonunuzun ucundaki ses, O düşündüğünüz kişiye ait çıktı mı? Şu an çok tuhaf bir haldeyim... Ne ki bu şimdi? "Ela Gözlüm..." Kaç sene sonra!?
Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 17 yıl bu filmi arıyorum dvd veya cd sini internettede araştırdım hiç bir sitede bulamadım fikm izleyebileceğim internet adresi varmı ?
Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 17 yıl bu filmi arıyorum dvd veya cd sini internettede araştırdım hiç bir sitede bulamadım fikm izleyebileceğim internet adresi varmı ? ben eski Türk filmlerini aklıma geldikçe youtube dan izliyorum valla dvd ile cd ile uğtaşmıyorum hiç.hatta geçen gün bu film aklıma gelmişti izledim bi de üstüne selvi boylum al yazmalım. yine ağlattı beni filmler ama olsun
Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2007 17 yıl evet izlediğim bir filimdi..tekrar yaşamış oldum..teşekkürler elinize sağlık......
Gönderi tarihi: 10 Şubat , 2008 17 yıl çok güzel bi filmdi kadir inanır ve türkan şoray;iki dev sanatçı bir araya gelince işte hala dilimizden düşüremediğimiz yapımlar gerçekleşiyor...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.