Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2007 17 yıl Yıl 1968 veya 1969.Günlerden çarşamba.İnönü stadında Beşiktaş-Altay Türkiye Kupası maçı var.İlk maçı Altay 3-2 kazanmış.Maç gece oynanacak.Kalkıp gittim.Ancak bir yağmur yağıyor ki sormayın.O zamanlar saha çimlerle kaplı değil,veya kaplıysa bile çim mim kalmamış.Pirinç tarlası gibi.Bırakın top oynamayı yürümek bile mümkün değil.Beşiktaş'a 1-0 bile yetiyor. Neyse maç başladı.Tribünlerde bir avuç taraftarız.Ben kapalıdayım.Dediğim gibi saha çamur deryası olduğu için futbolcular zorlukla top oynuyorlar.Gene de Beşiktaş elinden geleni yapıyor,ama bir türlü gol olmuyor.Hakem de Macit Sarıdana diye birisi.Biraz ters kararlar veriyor ama kimse pek aldırmıyor.Nasıl olsa bir gol yetecek.İlk yarı 0-0 bitti. İkinci yarı başlar başlamaz Beşiktaş saldırmaya başladı.Top bir türlü kaleye girmiyor.Ama belli ki bir gol atacağız.Hakem ters kararlar vermeye devam ediyor.Altay 11 kişi ile savunmada.İkinci yarının son 20 dakikasında bir ara bir Altay'lı topu aldı,korner çizgisinin oraya kadar geldi.Orta yapacak.Ama hiçbir Altay'lı yok,hepsi kendi kalelerinin önünde bekliyor.Topa laf olsun diye vurdu.Beşiktaş'ın bir savunma oyuncusu topun kendi önüne gelmesini beklerken top bir çamur topağında sekti ve fulbolcumuzun eline çarptı.Ceza sahası içinde olduğu için hakem penaltı verdi.Pek fazla itiraz olmadı.Bir Altay'lı penaltıyı kullandı.Kalecimiz kurtardı.Ama hakem kalecinin kımıldadığını belirterek penaltıyı tekrar ettirdi.Bu kez gol oldu.Şimdi iki gol gerekiyordu.Yeterli zaman da vardı. Olay tam benim önümde oldu.Şimdi spor yazarı olan Vedat topu almış gidiyor.Arkadan bir Altay'lı geldi,Vedat'ı çelme ile yere düşürdü.Öyle ki Vedat belki iki metre yüzükoyun çamurda sürüklendi.Hakem ne karar verdi dersiniz?Beşiktaş aleyhine faul. İşte o zaman şimdi bile nasıl olduğunu anlamadığım şekilde olaylar gelişti.Tribünlerin dört bir tarafından insanlar sanki bir düdük çalmış ta hucum emri verilmiş gibi sahaya atladılar ve hakemin üzerine koştular.Hakem kaçmaya başladı.Ama her taraftan insan geliyor.Futbolcular da büyük bir ihtimalle hakemi korumak için onun yanına koştular.Ben bir ara hakemin kaybolduğunu,üzerine insanların çullandığını gördüm.Polisler yetişti.Bu arada bir yönetici takımı sahadan çekti. Ertesi gün Beşiktaş sahadan çekildiği için hükmen yenik sayıldı.Bir sürü ceza geldi.O hakem bir daha hiç bir Beşiktaş maçına verilmedi.Yanlış hatırlamıyorsam İstanbul'da da maç yönetemedi.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.