Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl Ateist açısından maddenin anlamı/anlamsızlığı: Bu sitede ateistlerle tartışmalarımda sorduğum önemli sorulardan biri de “madde nedir?” sorusudur. Tek başına bu soru bile tüm ateist materyalist dünya görüşünü bir anda sarıverip çökertecek bir sorudur. Bu sitede de birkaç kez sormama rağmen bana maddeyi tarif ederken ateistlerin maddenin çeşitli görünüşlerinden başka bir şeyi tarif olarak getirdiklerini belirteyim.(Örneğin: Ağaç,ev, araba, dağ, taş gibi) Bazıları da duyu ve algılardan bahsetti.(Ama algılayamadığımız maddi şeylerinde bulunduğu gerçeğini gözden kaçırdılar.) Ama zaten bildiğim bu cevaplar beni tatmin etmedi. Cevabı çok basit gibi görünmektedir. Ama derin düşünen için bu içinden çıkılması imkansız bir sorudur. Neden? Çünkü ateist materyalist dünya görüşüne göre madde zaman ve mekanda olduğu gibi derinlemesine de sonsuzdur. Derinlemesine sonsuzluk ne demek? Buna göre ne kadar bölerseniz bölün madde yok olmaz. Çünkü var olan şeyler yokluktan gelmemiştir. Yok da olmazlar. İyi ama madde nedir? Yoğunlaşmış bir enerji formu mu? Enerji nedir? Özüne asla nüfuz edemeyeceğimiz bir varlıkla karşı karşıyayız. Var olduğunu bildiğimiz tek şey ne olduğunu bilmediğimiz ve de asla bilemeyeceğimiz bir şeydir. Ne kadar saçma değil mi? Dini inancın temellerine dinamit koymaya çalışanlar aslında kendi imanlarının saçmalığını görmek istememektedirler. Söyleyebilecekleri tek şey “bilime güvenin o ilerde bulacaktır.” Olacaktır. Ama bilimin bu soruya cevap veremeyeceği gün gibi ortadadır. Şeylerin özü aslında nedir? Madde dediğiniz şey nedir? Bakın ben Berkeley gibi reddetmiyorum onu, var ama nedir diyorum.
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl Anlattiklarin dogru.Demekki neymis,allahin sonsuz olma olasiliginin ********,maddenin sonsuz olma olasiliginin ********* esdegermis.Durum 0=0 denilebilir. Siz bosverin felsefi düsünmeyide,yüceler yücesi bir tanriya,nasil olurda,Nebe,Nisa,ve ahzap suresindeki,basitlikleri yakistirabiliyorsunuz?Neyinize gerek,bu kadar derin düsünmek? Gidin kadinin yarim miras hakkindan,muhammedin kadinlarini hangi sirayla yatagina alabilecegine kadar detayli bir kitapta,neden tecavüzle ilgili tek bir ceza yoktur diye düsünün bakalim.Cariyenin ne demek oldugunu bilirmisiniz?Köle kadin demektir.Bakin bakalim kurana,cariyeleri götürmek serbestmidir? Birakin,maddeyi,enerjiyi,bing-bang i filan.Yüceler yücesi bir tanrinin,indirdigi ayetlere bakin.
Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2007 18 yıl Anlattiklarin dogru.Demekki neymis,allahin sonsuz olma olasiliginin ********,maddenin sonsuz olma olasiliginin ********* esdegermis.Durum 0=0 denilebilir.Siz bosverin felsefi düsünmeyide,yüceler yücesi bir tanriya,nasil olurda,Nebe,Nisa,ve ahzap suresindeki,basitlikleri yakistirabiliyorsunuz?Neyinize gerek,bu kadar derin düsünmek? Gidin kadinin yarim miras hakkindan,muhammedin kadinlarini hangi sirayla yatagina alabilecegine kadar detayli bir kitapta,neden tecavüzle ilgili tek bir ceza yoktur diye düsünün bakalim.Cariyenin ne demek oldugunu bilirmisiniz?Köle kadin demektir.Bakin bakalim kurana,cariyeleri götürmek serbestmidir? Birakin,maddeyi,enerjiyi,bing-bang i filan.Yüceler yücesi bir tanrinin,indirdigi ayetlere bakin. Sayın magician'ın yazısına cevap verecektim, ama sayın ateist111'in yazısını okuduktan sonra vazgeçtim. Zira ateist111'in yazdığı herşeye ben de imzamı atarım. Saygılar.
Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2007 17 yıl Bir soruya cevap vermenin yolu bütün forumu buraya mı taşımak. Ateist vatandaşın yazdıkları tartışılmıyor mu forumda?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.