Misafir demirefe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 innocent bana katılmamakta acele etmişsiniz. Benim söz ettiğim volüm sorunu ile sizin söylediğiniz aynı şey. Ben sadece hiç ezan okunmasın diye bir şey söylemenin yersiz olacağından bahsettim. Eminim Avrupa'da bu kadar çan sesi duyulmuyordur. Ancak bu bir kültürel renk haline gelmiştir, "Çanlar kimin için çalıyor?" bir roman başlığı olmaktan öte gidip bir deyiş, bir deyim haline gelmiştir. Kültürel renkleri sizin de kökünden kazıyarak silmek gerektiğini düşündüğünüzü sanmıyorum. Kişisel fikrimce etrafında yerleşim olmayan büyük camilerde okunması yeterli olur. Her sokak arası ve çarşının tepesine bir hoparlör yerleştirmek bence de hoş değil. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Nasıl Avrupa'da çanlar çalıyorsa, burada da ezan okunur, bu bir kültürel renktir. Şimdi kalkıp bununla uğraşmak gerçekten abes kaçar. Tüm tartışmacılara saygılar... bu kadar basit. ben sadece çıplak gerçegi söylüyorum, asıl bunun dışında kalanlar demagojiye girer.. bu bir vakıadır, bir zorunluluk. yani sizin veya bir başkasının 'rahatsız' olması belirleyici olamaz, olması için çok uzun süre baklemeniz gerekebilir. gereksiz tartışmalarla vakit geçirmek ise iyi degil. selametler. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Sayin demirefe size bir konuda katilmiyorum...Avrupada olan biri olarak simdiye kadar rahatsiz edici boyuttu can sesi duydugumu hatirlamiyorum....Arti Tukiyede gereksiz sayida cami mevcut.....Ve hele buyuk sehirlere dogru gidildikce ezan sesi cevre kirliligi boyutunda.....Abarttigimi sanmiyorum...Cunku Turkiyede okurken hemen okulumuzun yanindaki caminin cumayi uzun tutmamasi icin dilekce verdigimiz halde cuma hutbesini bizim egitimimizden daha onde tuttular....Sanki koskocaman ilcede baska cami yokmus gibi....Yani ders islerken Ogretmenin fizikle din bir arada gitmez diyip dersi kesmeside bence karikaturlere konu olmasi gereken bir konu.... Kulturel renkler rahatsiz edici boyutta olmamali...Bence boyle bir rahatsizlikla ugrasilmalisir.... toplumu tanımayan yorumların nasılda kıymeti harbiyesi olmuyor, bunu çok iyi anlıyorum. inanın agırlıkdan yoksun bakışlar kendisini ortaya seriyor. eger ki bu toplumda bir 'hastalık' varsa, en azından tedavinin nerede olmadıgı o kadar açık ki... Alıntı
Φ Xanthippe Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2007 Kusura bakmayın arkadaşlar saat geç oldu ve yazdıklarınızı okuma zahmetinde bulunamadım, ama yinede bu konuyla ilgili bir iki kelamım var.... şimdi adını veremeyeceğim bir dergide insan beyninde inanmayı sağlayan bir bölge kesfedildiğini okumuştum... kimi insanda gelişmiş kimi insanda ise daha küçükmüş bu bölge. Yani demem o ki, bilim bizim az ya da çok inanmaya mahkum olduğumuzu söylüyor. İnandığımız şeyler farklı olabilir ama ben eminimki her birimiz mutlaka birşeylere inanıyoruz. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.