Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 18 yıl Vardı "nereden bu işin suyu" diyen de, "biz onların işlerine güveniyoz" diyen de... Bilinen gerçek ise Türkiye'nin bağrından çıkan bir grup insanın ilerde Türk dili olimpiyatları düzenlenmesine sebep olacak kadar uluslararası işlere girişmiş olduğuydu... Burada güvenilirlik sorgusu yapmayacağım, kim ne olursa olsun, Türkiye adına uluslararası işler yapıp ülkede de kendilerini kanıtladıysalar bu vatandaşlara daha sevecen yaklaşmasını bilmeliyiz... Modern Türkiye'nin yükselen yüzünü görüyoruz, ya onları daha çok nelerle tanıdık??? -Ülkemizde belirli değerlere sahip çıkan kurumlarla kimisine göre irticayı körüklerken yükselişlerinden de anlaşılacağı gibi "halk"ın önemli bir bölümünce de güven kapısı olarak görülmüşlerdir; bunun sebebi dış etkilerden bunalıp kendi kültürünü arayan insanımızın kendinden iki aydın yüz görme isteğidir... -Her türlüsüne açık olan kapılardan giren ve ben aslını gördüm diye eleştirenler dahi aslında katı ve samimiyetsiz disiplin olmadığından ötürü kendilerince değerlendirme yapabiliyor değil midir??? -Bir çok alanda(uluslararası olimpiyatlarda vs....) başarı elde eden kurumlar sırf birilerinin beğenmediği isimlerle alakalı diye yurdumuzdan dışlanmaya çalışılabilir mi???Tabii ki hayır, aksine bu başarılar beğenmeyenleri de daha vicdanlı ve mantıklıca düşünmeye sevketmelidir... -Yurtdışına açılıp birçoklarının hayranlığını kazanan bu insanlar neden hep en kötü ihtimallerle anılırlar da ajan damgası bile yerler; o yüzden mi anlattıkları gibi beyazı canavar gören siyahi kardeşlerimiz onların samimiyetine yaklaşırlar; onun için mi kurumlarda yetişen insanlar Türkiye'ye sıcak bakış edinirler???Yahu ithamlarda geçen ABD'de bile bu insanların okulları yok mudur???Peki ya her şey bir kenara, niye hep bir Türkiye'ye mal etme arayışı vardır da dil olimpiyatlarında dünyanın dört bir yanından gelenler Türkçe okurlar Türkiye'de... Yükseltilen İslami akımdır diyenler dahi bu "yükseltilmenin" "yükselişe" potansiyel oluşturacağını unutmamalıdırlar kaldı ki o beğenmedikleri bu işleri yapıyorsa yerinde sayıp "ben aydınım" diyenlerin "yükseltilmiş" olma ihtimali kaç kat daha fazladır???Milyon, Milyar, Trilyon... Fazla söze de gerek yok; faaliyetler önemlidir... Saygılar... Sevgiler...
Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 17 yıl 21.y.y. modern Türkiyesi diyorsunuz ve gelip Yurtdışına açılıp birçoklarının hayranlığını kazanan bu insanlar neden hep en kötü ihtimallerle anılırlar da ajan damgası bile yerler o beğenmedikleri bu işleri yapıyorsa faaliyetler önemlidir... diyebiliyorsunuz. 3-5 kişi Türk olimpiyatlarına katıldı diye bu okulların önemi artmış mı oluyor şimdi. Bunun bize kazandırdığı nedir? Ne kadar modern bir Türkiye olduk şimdi? Eminim ki cevabınız IŞIK saçılıyor her tarafa olcaktır ama
Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 17 yıl Şimdi bu okullarda eğitim dili ingilizce Yani öyle Türkçe hassasiyeti falan yok. "Dünyanın dört bir yanından" seçme öğrencilerin gelip burada Türkçe konuşmasının memleketimize ne gibi bir faydası vardır. Dediğim gibi okullarda zaten eğitim ingilizce. Artı bu okullar Türk devletlerindeki Turuncu devrim faaliyetleri için CIA ajanlarınca üs görevi görmektedir. Bu bir iddia değil kanıtlanmış bir gerçektir. Bu okulları savunmak için Türklük vurgusu yapanlar bir Türk Devleti olan Özbekistan lideri İslam Kerimov'a düzenlenen suikast girişiminin failleri yakalanmış ev bu ajanların Özbekistandaki Gülen okulunda öğretmen kadrosunda göründüğü ve hatta Özbekistan pasaportunu bu yolla aldıklarını unutmuş gibiler. Zaten Gülen'in yoğun olarak okul açtığı ülkelerin ortak özelliği Amerika'nın özel önem verdiği ve faaliyet gösterdiği ülkeler olması. İlginç de bir savunu var Kafkasya'daki Gülen okulları için. "Adam orada müslümanlığı yayıyor" gerçekten ilginç. Zaten müslüman olan ülkelerde müslümanlığı yaymak büyük bir meziyet olmalı. "Adam orada Türklüğü ve Türkçe'yi yayıyor" Oda ilginç Türk Devletleri'nde Türklüğü ve Türkçeyi yaymak. Birde Türkiye'de konuşulan Türkçenin aksine, orjinal türkçeye çok yakın bir ağızın kullanıldığı ülkelerde Türkçeyi yaymak gibi bir misyon, ilgin. Artı eğitim dili olarak ingilizceyi kullanarak. Herşeyden önce herkesin çok basit bir şekilde düşünmesi gerekir. ABD ve Vatikan neden Gülen'i desteklemektedir ? Gülen bunun için "hoşgörü" argümanına sarılmaktadır. Peki bu ne kadar inandırıcıdır. ABD'nin veya Vatikan'ın "dinler arası hoşgörü" diye bir derdi mi vardır şimdi. Papa'nın yahudilere müslümanlara yönelik açıklamalarını biliyoruz. ABD'nin bu konudaki tavrını ise anlatmaya gerek duymuyorum. Her mantıklı insanın düşünmesi lazım. Özbekistan'da düzenlenen başarısız turuncu devrim girişimi sonrası. Özbekistan ilk iş olarak ne yapmıştır. Gülen okullarını kapatmıştır. Ajistayon şöyle der eminim "Gülen Türklüğü ve müslümanlığı yaydığı için rahatsız olup kapattılar" Öztürk ve müslüman bir devlet olan Özbekistan ülkesinde Türklüğün yayılmasındanmı korkmuştur? yoksa müslümanlığın yayılmasındanmı? Yoksa CIA ülkeye Gülen okulları üzerinden sızdığı içinmi ?
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 17 yıl 21.y.y. modern Türkiyesi diyorsunuz ve gelip diyebiliyorsunuz. 3-5 kişi Türk olimpiyatlarına katıldı diye bu okulların önemi artmış mı oluyor şimdi. Bunun bize kazandırdığı nedir? Ne kadar modern bir Türkiye olduk şimdi? Eminim ki cevabınız IŞIK saçılıyor her tarafa olcaktır ama Bakınız emin olmuşsunuz ama cevabım bu olmayacak... Eğitim alanına yapılan yatırım en önemlilerindendir; yapılan da bu... O olimpiyatlara katılıp başarı kazanmak emin olun(işte şimdi) hiç kolay olmadığı gibi bu zihinlerin Türkiye'yi temsilen bu işi yapmaları hepimize bir sevinç kaynağıdır... Zaten sayı da 3-5 değil; hemen her sene başarılar kazanılıyor(bundan da emin olabilirsiniz)...
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 17 yıl Şimdi bu okullarda eğitim dili ingilizce Yani öyle Türkçe hassasiyeti falan yok. "Dünyanın dört bir yanından" seçme öğrencilerin gelip burada Türkçe konuşmasının memleketimize ne gibi bir faydası vardır. Dediğim gibi okullarda zaten eğitim ingilizce. Artı bu okullar Türk devletlerindeki Turuncu devrim faaliyetleri için CIA ajanlarınca üs görevi görmektedir. Bu bir iddia değil kanıtlanmış bir gerçektir. Bu okulları savunmak için Türklük vurgusu yapanlar bir Türk Devleti olan Özbekistan lideri İslam Kerimov'a düzenlenen suikast girişiminin failleri yakalanmış ev bu ajanların Özbekistandaki Gülen okulunda öğretmen kadrosunda göründüğü ve hatta Özbekistan pasaportunu bu yolla aldıklarını unutmuş gibiler. Zaten Gülen'in yoğun olarak okul açtığı ülkelerin ortak özelliği Amerika'nın özel önem verdiği ve faaliyet gösterdiği ülkeler olması. İlginç de bir savunu var Kafkasya'daki Gülen okulları için. "Adam orada müslümanlığı yayıyor" gerçekten ilginç. Zaten müslüman olan ülkelerde müslümanlığı yaymak büyük bir meziyet olmalı. "Adam orada Türklüğü ve Türkçe'yi yayıyor" Oda ilginç Türk Devletleri'nde Türklüğü ve Türkçeyi yaymak. Birde Türkiye'de konuşulan Türkçenin aksine, orjinal türkçeye çok yakın bir ağızın kullanıldığı ülkelerde Türkçeyi yaymak gibi bir misyon, ilgin. Artı eğitim dili olarak ingilizceyi kullanarak. Herşeyden önce herkesin çok basit bir şekilde düşünmesi gerekir. ABD ve Vatikan neden Gülen'i desteklemektedir ? Gülen bunun için "hoşgörü" argümanına sarılmaktadır. Peki bu ne kadar inandırıcıdır. ABD'nin veya Vatikan'ın "dinler arası hoşgörü" diye bir derdi mi vardır şimdi. Papa'nın yahudilere müslümanlara yönelik açıklamalarını biliyoruz. ABD'nin bu konudaki tavrını ise anlatmaya gerek duymuyorum. Her mantıklı insanın düşünmesi lazım. Özbekistan'da düzenlenen başarısız turuncu devrim girişimi sonrası. Özbekistan ilk iş olarak ne yapmıştır. Gülen okullarını kapatmıştır. Ajistayon şöyle der eminim "Gülen Türklüğü ve müslümanlığı yaydığı için rahatsız olup kapattılar" Öztürk ve müslüman bir devlet olan Özbekistan ülkesinde Türklüğün yayılmasındanmı korkmuştur? yoksa müslümanlığın yayılmasındanmı? Yoksa CIA ülkeye Gülen okulları üzerinden sızdığı içinmi ? Türkçenin olmadığı falan yok, bu kadar açık bir gerçeği göz ardı etmek olmaz... Özbekistan konusunda daha önce de konuşuldu ve nedense somut bir haber dahi getirilmedi ki bu haberin kaynaklarından hiç bahsedilmedi... Dediğim gibi; Şüphe duyanlar daha da geniş bir şüphe çevresi çizip "o zaman yerinde sayanlar ne ajanıdır" demeliler; çünkü bu insanlar gerçekten yaptıkları işlerle varlar, laflarla değil...
Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2008 17 yıl İşte bazı somut haber bağlantılarına buradan ulaşılabiliyor: Türk okulları haberleri ******************* Burada yukarki iletide ortaya atılanlar da yer almakta ve referans bölümüne dikkat ettiğimde pek de ikna olamadım... Saygılar...
Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 17 yıl İşte bazı somut haber bağlantılarına buradan ulaşılabiliyor: Türk okulları haberleri ******************* Burada yukarki iletide ortaya atılanlar da yer almakta ve referans bölümüne dikkat ettiğimde pek de ikna olamadım... Saygılar... Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde okulların kapatılması [değiştir] 2001 yılında Başkırdistan ve Tataristan'da faaliyet gösteren Gülen okulları aleyhinde Rusya İç İstihbarat örgütü operayonlar başlattı. Gülen örgütüne bağlı 10 Okul soruşturmalar sonrasında kapatıldı. Bu okullarda görevli 50 öğretmen sınırdışı edildi. Rusya İç İstihbarat Kurumu (FSB) başkanı Nikolay Patruşev, 17 Aralık 2002 tarihinde yayınladığı faaliyet raporunda ABD bağlantılı Türk casuslarının deşifre edildiğini açıkladı. Patruşev'in açıklamaları Türk basınına yansıdı. Rusya İç İstihbrat örgütünün raporunda Gülen okullarında görevli 1000 ABD vatandaşı öğretmenin ABD diplomatik pasaportuna sahip olduğunu, bu kişilerin bazılarının CIA ile ve bağlantılı olduğu iddia edien Sivil toplum kuruluşları ile temasta olduğu bildirildi.[1][2][3] Rusya Hükümeti, 2006 ve 2007 yıllarında Rusya devlet kademelerinde görev almış Gülen okulları mezunu kişileri resmi görevlerinden uzaklaştırdı. 1999 yılında Özbekistan'da devlet başkanı İslam Kerimov'a düzenlenen suikast girişimiden sonra suikast ile Gülen Örgütüne bağlı kişilerin bağlantıları olduğu iddiaları ortaya atıldı. Suikast girişiminden sonra Özbekistan'da Gülen Örgütü uzantılı şirket ve okullar kapatıldı. Fethullah Gülen, Aydınlık Dergisinde yayınlanan suikast ile ilişkisi olduğu iddiaları haberini tekzip etti. Bu olaylar nedeniyle Özbekistan ve Türkiye dış ilişkilerinde olumsuz yansımaları oldu. Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov Türkiye'de tahsil gören vatandaşlarını geri çağırdı. Benzer Şekilde 2007 yılı Ekim ayında Azerbaycan'da Gülen Grubuna bağlı Samanyolu televizyonu yayınlarına son verildi. Nurcu yapılanmaya karşı Azerbaycan devletinin başlattığı operasyonlarda 2007 yılı Nisan ayında 16 kişi tutuklandı.[4] İddiaların yer aldığı dergiden hareketle mi "ikna" olmadın. Bence daha net ve güvenili referans var değilmi. Orta asya Türk cumhuriyetlerinde Gülen okullarının kapatılması. Azerbaycan'da Samanyolu Tv'nin yayınının durdurulması. Gülen cemaatine operasyon yapılıp 16 kişinin tutuklanması. Şöyle biraz mantık derim ben. Türk ve Müslüman olan bu ülkeler, Gülen Türklüğü yaymaya çalıştığı içinmi kapattılar okulları, yoksa müslümanlığı yaymaya çalıştığı için mi? Yoksa herkesin bildiği gibi CIA nın kafkasyada bu okulları üs olarak kullandığı içinmi. Ayrıca Gülen cemaatine ait bir internet sitesinin "haberleri" ne kadar ikna edici oluyor bu konuda ? Yapma allasen 1000 tane ABD li öğretmen. Türklüğü ve Müslümanlığı yaymak içinmi görev yapıyor o okullarda. Sen inanıyor musun buna ? Fethullah Gülen ABD ve Vatikan tarafından destekleniyor. Sadece Kafkasya'da 1000 tane ABD li öğretmen Gülen okullarında görev yapıyor. Ve okulların bulunduğu ülkeler ABD'nin "Turuncu Devrim" hedefinde olan ülkeler. Zor mu gerçekten objektif olmak ve mantıklı düşünmek. Ha yok diyorsan, İslam ülkelerine kan kusturmakta olan ABD bir yandan "Türklüğü ve müslümanlığı" yaymak için Gülene destek veriyor. İslam dünyası üzerinde katliam uygularken. Buna mı inanıyorsun?
Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2008 17 yıl Okullara karşı birilerinin harekete geçmesi onları haksız kılmaz, sonuçta Putin'in baskı siyasetini bugün dünyada bilmeyen yok aynı şekilde Rusya etkisindeki Türk coğrafyalarında ABD yle verilen bir soğuk savaştan da söz edilir zaten; bu durumda herhangi bir kurum da CIA bağlantısı etkisiyle rahatça ortadan kaldırılabilir ki ortadan kalkma boyutunda bir yıkımdan söz edilmiyor anladığımca ve nihayetinde ayrıntılı bir bilgiye sahip değiliz anlaşıldığı üzere... Ben olaya objektif yaklaşıyorum zaten, ortada birilerinin iddiaları varken sadece, bu kadar büyük işler yapmış insanları suçlamayı doğru bulmuyorum... Zaten başlığı açarken de değindim bazı zıt kutupların durumuna...
Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 17 yıl Alio bazen gerçekler insanın gözünün içine kadar gelir ama insan ısrarla reddeder. Onu görüyorum sende biraz. ABD Tüm islam ülkelerini kapsayan bir projenin üstünde çalışıyor. Tüm islam ülkelerini kendisine bağımlı hale getirecek bir proje. Bunun için Irak'ta ve Afganistanda adımlarını yıllar önce attı. Bunuda görülmedik katliam ve vahşetle yapıyor. Aynı zamanda Bir müslüman cemaat liderini ülkesinde barındırıyor ve destekliyor. O cemaat lideri ABD yetkililerle "dinler arası hoşgörü" başlığı altında toplantılar düzenliyor. Beraber "dinler arası hoşgörünün merkezi!" Vatikan'a gidiyorlar. Kendin Rusya ile ABD arasındaki bir soğuk savaştan bahsediyorsun ve Türki Cumhuriyetlerdeki Gülen okullarının komunumu kendin belirtiyorsun bir yerde. Benim söylediğimde başka bir şey değil. Kafkasya'daki Gülen okulları ABD'nin Rusya'ya karşı Turuncu Devrim kampanyasına üs vazifesi gören kurumlardır. Rusya ABD'nin bölgesel çıkarlarına hizmet etmese neden rahatsız olsun, Özbekistan ve Azerbaycan'daki okullardan. Türk ve Müslüman iki ülkede "Türklüğü ve müslümanlığı" yaymasındanmı rahatsız olacak yapma. ABD'nin çıkarları bellidir dünyada. ABD'nin çıkarları ile müslüman ülkelerin çıkarları taban tabana zıttır. Hatta tüm ortadoğu ve kafkasya ülkelerinin. 2 Milyon sivil Irakta katledildi ve Gülen ABD ve Vatikan'ın desteğiyle "islamı yaymak" için çalışıyor öyle mi? Bu kadar bariz gerçekleri reddetmek için çok uğraşıyorsun. Ama hepsine birer mazeret bulmak zor. Sana bak sabit bir bilgi vereyim bu tarih boyunca gerçekliğini korumuş bir bilgidir; Gülen gibi informel siyasal oluşumların liderleri ülkelerinden kaçınca, hangi ülkeye gitmişlerse o ülke tarafından destekleniyorlardır. Ülkesini terkeden istediğin lideri araştırıp bu bilgiyi teyid edebilirsin
Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 17 yıl Alio bazen gerçekler insanın gözünün içine kadar gelir ama insan ısrarla reddeder. Onu görüyorum sende biraz.. . . Sana bak sabit bir bilgi vereyim bu tarih boyunca gerçekliğini korumuş bir bilgidir; Gülen gibi informel siyasal oluşumların liderleri ülkelerinden kaçınca, hangi ülkeye gitmişlerse o ülke tarafından destekleniyorlardır. Ülkesini terkeden istediğin lideri araştırıp bu bilgiyi teyid edebilirsin ABD de çok farklı fikirler bir arada yaşayabiliyor American Dream in bir parçasıdır bu zaten; hangi ABD diye sormak gerekir, Irak ve Afganistan müdahalesine karşı duran hatta ikiz kule olaylarının gerçekleşmesinde İslamcılardan çok bazı karanlık güçleri arayan çevreleri izliyoruz ABD'de, her ülkeyi "devlet baba" ekseninde değerlendirmek küreselleşen dünyada daha da bir yanlışlık doğurur... Göz önünde gelen gerçek falan yok ortada, sizin verdiğiniz bilgiyi ben somutlaştırdım verdiğim linkle ve okur da gördü fazla yeterli olmadığını... Rusya bugün ulusal-küresel arasında çarlık, sovyet ve batı modelini birleştiren değişik bir anlayışa sahip onların iç sorunlarını tam olarak çözümleyecek değilim ama bildiğim bir şey varsa Rusya da belirginleşenler Hristiyanlık, zengin sınıfın tüketiciliği ve resmi ideoloji haline gelen Putin siyasetinin karşıtlarının tasfiyesi... " ben şunu gördüm o zaman tamam" demekle olmuyor işte, görülenin tam olarak ne olduğu nasıl görülmüş olduğu ve görülenin arkaplanı vardır... Gördüğünüz üzere açıklanamayacak hiçbir şey olmadığı gibi en nihayetinde hep bir noktada tıkanılır, çünkü kapalı kapılar ardında olanları tam olarak çözümlemek biz normal insanlar için zordur; bu yüzden hala diyorum:"Önemli olan faaliyettir"... Faaliyetlerse ortada zaten, rahat evlerini bırakıp zor şartlara açılan ve başlarken Türkiye'yi haritada bulamayacak insanların vatanında elinde pek bir şey olmayan bu insanlar ellerinden geleni yapıyorlar ve emin olun yararları her türlü çevreden çok Türkiye'ye oluyor; bir vatan düşünün ki adınızı bile bilmiyorlar ama sizin adınızı sıfırdan giriştiği atılımlarla duyuran ve size sevgi duyulmasını sağlayan insanlar orada eğitim işiyle uğraşıyorlar, biraz da bu somut gerçekleri görelim o zaman... Zaten destekleniyor demekle de olmaz bu iş; desteklenebilir tabi, çıkarlar hep çatışacak değildir... Ama işi doğrudan onların görevlisi haline getirerek ele alırsanız o zaman göreve dair somut veriler sunmak gerekir ki herkesin bildiği üzere gayet Müslüman Türk bir atılımla karşı karşıyayız...
Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 17 yıl sadece yazmış olmak için yazmayı anlamsız buluyorum. Azerbaycan ,"Türklüği ve müslümanlığı yaydığı için" mi kapatıyor okulları. Türk ve Müslüman bir ülke üstelik. Orada türklüğü ve müslümanlığı mı yayıyorlar Özbekistan ? Türk ve Müslüman bir ülke olarak. Türklüğü mü Gülen cemaatinden öğrenecek. Öz Türkler denilen ülkelerden birisi olarak ? Bin tane ABD 'li öğretmen Türklüğü ve Müslümanlığı yaymak için mi çalışıyor Gülen Okullarında ? ABD ve Vatikan Fethullah Gülen'i Türklüğü ve Müslümanlığı yaysın diye mi destekliyor ? sorular belli. Cevaplar ise sadece ajistasyon. "Rahat evlerini bırakıp zor şartlarda" böyle dramatikleştirmekle olmuyor. Kaç lira maaş aldılarınıda yazda. Bakalım "zor şartlar" neymiş? Gidip Irak'ta ekmek parası için şöförlük yapan adam zor şartlarda çalışıyor. Verecek cevabın varsa sorularıma ver. Yoksa bana boşuna ajitasyon yapma dostum. Binlerce kere dinlediğim ajitasyonları. Yok diyorsanki. ABD ve Vatikan büyük bir aşkla Türklük ve Müslümanlığın yayılması gayesine sahip. Fethullah Gülen'de onlarla elele bu büyük görevi ifa ediyor. O zaman başka Faaliyet önemli demişsin. Ama o "faaliyetleri" yüzünden ülkesinden kaçan, ABD'ye sığınan, "faaliyetleri" yüzünden son derece türk ve müslüman ülkelerde okulları kapatılan bir adamdan bahsediyoruz. Ama bu "faaliyetler" senin işine gelmiyor.
Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 17 yıl Söyledikleriniz ezberde kalıyor ama biz konuştuk mu ajitasyon oluyor sadece; sayın Cyrano sizin başta bahsettiğiniz olaya dair bağlantıyı bile ben ekledim buraya övünmek gibi olmasın ama... Ne Amerikalısı, varsa da yüzde kaçıdır; ben bizzat biliyorum bu yurdun insanı olup gidenleri, çoğu da böyle zaten; Vatikan ve ABD projeleri üzerine ise somut hiç bir şey çıkmadı bugüne kadar siz muhaliflerden sunulan... Ajitasyon diye adlandırdığınızı istemiyorsanız bilgilerinizi açıkça paylaşınız, ortaya nerden geldiği bile belli olmayan bilgiler atarak bir yere varılamaz... Zaten iyi ve yeterli demişim işte daha önce de: Faaliyetlerse ortada zaten, rahat evlerini bırakıp zor şartlara açılan ve başlarken Türkiye'yi haritada bulamayacak insanların vatanında elinde pek bir şey olmayan bu insanlar ellerinden geleni yapıyorlar ve emin olun yararları her türlü çevreden çok Türkiye'ye oluyor; bir vatan düşünün ki adınızı bile bilmiyorlar ama sizin adınızı sıfırdan giriştiği atılımlarla duyuran ve size sevgi duyulmasını sağlayan insanlar orada eğitim işiyle uğraşıyorlar, biraz da bu somut gerçekleri görelim o zaman... Zaten destekleniyor demekle de olmaz bu iş; desteklenebilir tabi, çıkarlar hep çatışacak değildir... Ama işi doğrudan onların görevlisi haline getirerek ele alırsanız o zaman göreve dair somut veriler sunmak gerekir ki herkesin bildiği üzere gayet Müslüman Türk bir atılımla karşı karşıyayız... Evet, sadece yazmak için yazılmaz; burada iletilerdir sizin kaynaksız ve hep kendini tekrarlayan iddialarınıza farklı farklı açılımlar getirdim, hatta yetmedi sizin iddianızın kaynaklarla da yer aldığı bir bağlantı bile verdim; eğer yeni ve somut bir şeylerden bahsedeceksek yazarız yine ama bu olmayacaksa gerçekten sadece yazmak için yazmaya hiç gerek yok...
Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2008 17 yıl Vardı "nereden bu işin suyu" diyen de, "biz onların işlerine güveniyoz" diyen de... Bilinen gerçek ise Türkiye'nin bağrından çıkan bir grup insanın ilerde Türk dili olimpiyatları düzenlenmesine sebep olacak kadar uluslararası işlere girişmiş olduğuydu... Burada güvenilirlik sorgusu yapmayacağım, kim ne olursa olsun, Türkiye adına uluslararası işler yapıp ülkede de kendilerini kanıtladıysalar bu vatandaşlara daha sevecen yaklaşmasını bilmeliyiz... Modern Türkiye'nin yükselen yüzünü görüyoruz, ya onları daha çok nelerle tanıdık??? -Ülkemizde belirli değerlere sahip çıkan kurumlarla kimisine göre irticayı körüklerken yükselişlerinden de anlaşılacağı gibi "halk"ın önemli bir bölümünce de güven kapısı olarak görülmüşlerdir; bunun sebebi dış etkilerden bunalıp kendi kültürünü arayan insanımızın kendinden iki aydın yüz görme isteğidir... -Her türlüsüne açık olan kapılardan giren ve ben aslını gördüm diye eleştirenler dahi aslında katı ve samimiyetsiz disiplin olmadığından ötürü kendilerince değerlendirme yapabiliyor değil midir??? -Bir çok alanda(uluslararası olimpiyatlarda vs....) başarı elde eden kurumlar sırf birilerinin beğenmediği isimlerle alakalı diye yurdumuzdan dışlanmaya çalışılabilir mi???Tabii ki hayır, aksine bu başarılar beğenmeyenleri de daha vicdanlı ve mantıklıca düşünmeye sevketmelidir... -Yurtdışına açılıp birçoklarının hayranlığını kazanan bu insanlar neden hep en kötü ihtimallerle anılırlar da ajan damgası bile yerler; o yüzden mi anlattıkları gibi beyazı canavar gören siyahi kardeşlerimiz onların samimiyetine yaklaşırlar; onun için mi kurumlarda yetişen insanlar Türkiye'ye sıcak bakış edinirler???Yahu ithamlarda geçen ABD'de bile bu insanların okulları yok mudur???Peki ya her şey bir kenara, niye hep bir Türkiye'ye mal etme arayışı vardır da dil olimpiyatlarında dünyanın dört bir yanından gelenler Türkçe okurlar Türkiye'de... Yükseltilen İslami akımdır diyenler dahi bu "yükseltilmenin" "yükselişe" potansiyel oluşturacağını unutmamalıdırlar kaldı ki o beğenmedikleri bu işleri yapıyorsa yerinde sayıp "ben aydınım" diyenlerin "yükseltilmiş" olma ihtimali kaç kat daha fazladır???Milyon, Milyar, Trilyon... Fazla söze de gerek yok; faaliyetler önemlidir... Saygılar... Sevgiler... Sayın Cyrano; Sizinle yazışmalarımız forum ortamına yakışır herkese açık bir yolda yürümüyor ve kişiselleşiyor, bu yüzden ben öncelikle siz iddialarınızı somut bilgi ve güvenilir kaynaklarla ortaya koymadıkça yazmak istemediğimi bildiriyorum; çünkü görüldüğü üzere artık bu bir inatlaşma halini aldı ve birbirimize yönelmeye başladık konudan ayrılıp hem de gayet soyut hesaplaşmalar içinde... Değerli Forum tartışmacıları; Tamamen kendi adıma konuşuyorum ki bana benim bilgim ve fikrim hakkında sunulacak samimi ve güçlü bir eleştiri herkesten çok bana yarayacaktır, burada "altetme" çabasından sıyrılıp karşıyı bilgilendirme ve tam bilinmeyen hususlarda da belirli kaynaklara yönlendirme işini özümseyerek yapmazsak kısır tartışmalardan kurtulamayız; herkesten ricam bildiklerini konuşmasıdır, eğer sizde gerçek anlamda beni yanlışlayacak bilgi mevcutsa ben bundan korkmak bir yana size teşekkür ederek hafızama eklemeye çalışırım... Ben kimin niçin propagandacısı olayım, emin olunuz ki çevremi oluştururken ben de seçici olmak durumundayım ve bunun için Türkiye'deki çeşitli kesimlerin durumunu objektifçe ortaya koyarak değerlendirmek zorundayım; söyler misiniz:Kim bile bile yanlışa koşmak ister???İşte bu yüzden öncelikle tartışmada karşı taraflara daha anlayışlı yaklaşabilmek gerekir... Bunlardan sonra konu hakkında genele: Modern Türkiye de başlık açma sebebim belki biraz da tarih bilimine uymasa da kendimce tarihe notlar düşmekti ve bunun için olabildiğimce "düşündüğümün ötesini" de hissettirebilmek istedim... Ben de herkes gibi çok iyi bilirdim sözü edilen insanları doğrudan ajan yerine koymayı ya da doğrudan kutsal savaşçı ilan etmeyi ama yukarıda bana yeri geldi çeşitli hoş olmayan yakıştırmalar yapan üyenin söylediklerini dahi daha başlıkta belirttim çünkü biliyordum ki bu tarz kaygılar ve yaklaşımlar küçümsenemeyecek boyutta mevcuttu... Ortaya koymak istediklerim ana hatlarıyla şunlardı: 1) Birileri sınırlarımızı aşan yatırımlar gerçekleştiriyor ve bu bizim kendi sınırlarımızın içi için de fayda doğuruyor... 2) Bu hareket halktan destek gördü... 3) Destek verenlerle birlikte kendilerine karşı güvensiz yaklaşanlar da oldu... 4) Kim ne derse desin, güvensin ya da güvenmesin Türkiye'ye faydaları oldu ve faaliyetleriyle kendilerini değil uğruna mücadele ettikleri değerleri önemli bir biçimde yaşatma uğraşısı veriyorlar... 5) Herkes kendine şunu sormalı: "Üzerine bilgim olmayan şeyle yola çıkıp samimi bir faaliyetini görmediğime mi daha çok güvenmeliyim yoksa en azından zaten yapmış oldukları çalışmalarını da gördüğüm mücadele edenlere mi???"... Rica ediyorum; açık ve net bir biçimde bilinmeyen durumları başlığa karıştırmayalım... Saygılar... Sevgiler...
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Bir kesimin savunuculuğunu yapmak ve objektiflikten bahsetmek neyse basit ve açık sorularıma, alakasız şeyler yazarak sadece yazmış olursun. Sorularım gayet açık. ABD ve Fethullah Gülen'i neden barındırmaktadır? Neden desteklemektedir. Vatikan Fethullah Gülen'i neden desteklemektedir. Bu sorulara cevap mahiyetinde bilgisi olan yazar. Ajitasyona gerçekten ilgi duymuyorum.
Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2008 17 yıl Sayın Cyrano; Sizinle yazışmalarımız forum ortamına yakışır herkese açık bir yolda yürümüyor ve kişiselleşiyor, bu yüzden ben öncelikle siz iddialarınızı somut bilgi ve güvenilir kaynaklarla ortaya koymadıkça yazmak istemediğimi bildiriyorum; çünkü görüldüğü üzere artık bu bir inatlaşma halini aldı ve birbirimize yönelmeye başladık konudan ayrılıp hem de gayet soyut hesaplaşmalar içinde... Değerli Forum tartışmacıları; Tamamen kendi adıma konuşuyorum ki bana benim bilgim ve fikrim hakkında sunulacak samimi ve güçlü bir eleştiri herkesten çok bana yarayacaktır, burada "altetme" çabasından sıyrılıp karşıyı bilgilendirme ve tam bilinmeyen hususlarda da belirli kaynaklara yönlendirme işini özümseyerek yapmazsak kısır tartışmalardan kurtulamayız; herkesten ricam bildiklerini konuşmasıdır, eğer sizde gerçek anlamda beni yanlışlayacak bilgi mevcutsa ben bundan korkmak bir yana size teşekkür ederek hafızama eklemeye çalışırım... Ben kimin niçin propagandacısı olayım, emin olunuz ki çevremi oluştururken ben de seçici olmak durumundayım ve bunun için Türkiye'deki çeşitli kesimlerin durumunu objektifçe ortaya koyarak değerlendirmek zorundayım; söyler misiniz:Kim bile bile yanlışa koşmak ister???İşte bu yüzden öncelikle tartışmada karşı taraflara daha anlayışlı yaklaşabilmek gerekir... Bunlardan sonra konu hakkında genele: Modern Türkiye de başlık açma sebebim belki biraz da tarih bilimine uymasa da kendimce tarihe notlar düşmekti ve bunun için olabildiğimce "düşündüğümün ötesini" de hissettirebilmek istedim... Ben de herkes gibi çok iyi bilirdim sözü edilen insanları doğrudan ajan yerine koymayı ya da doğrudan kutsal savaşçı ilan etmeyi ama yukarıda bana yeri geldi çeşitli hoş olmayan yakıştırmalar yapan üyenin söylediklerini dahi daha başlıkta belirttim çünkü biliyordum ki bu tarz kaygılar ve yaklaşımlar küçümsenemeyecek boyutta mevcuttu... Ortaya koymak istediklerim ana hatlarıyla şunlardı: 1) Birileri sınırlarımızı aşan yatırımlar gerçekleştiriyor ve bu bizim kendi sınırlarımızın içi için de fayda doğuruyor... 2) Bu hareket halktan destek gördü... 3) Destek verenlerle birlikte kendilerine karşı güvensiz yaklaşanlar da oldu... 4) Kim ne derse desin, güvensin ya da güvenmesin Türkiye'ye faydaları oldu ve faaliyetleriyle kendilerini değil uğruna mücadele ettikleri değerleri önemli bir biçimde yaşatma uğraşısı veriyorlar... 5) Herkes kendine şunu sormalı: "Üzerine bilgim olmayan şeyle yola çıkıp samimi bir faaliyetini görmediğime mi daha çok güvenmeliyim yoksa en azından zaten yapmış oldukları çalışmalarını da gördüğüm mücadele edenlere mi???"... Rica ediyorum; açık ve net bir biçimde bilinmeyen durumları başlığa karıştırmayalım... Saygılar... Sevgiler... Evet aynen öyle ve ben anlayışla karşılanacağını umarak bir kez daha tekrarlıyorum o zaman bu yazıyı ve özellikle bazı yerlerini özellikle koyuyla vurguluyorum... Anlayışla yaklaşacak herkese teşekkürlerimi sunarım; kimse somutça ortaya koyamadığı iddiaları üzerinden son sözü söyleme gibi bir çaba içerisine girmesin lütfen!!! Burası tartışma ve paylaşımların merkezidir, kişisel var olma çabalarının değil...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.