Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2005 19 yıl Zeyl 1 .Bu husus forumumuzun güncel mevzusu olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm. Zeyl 2 .Mücadele kelimesi bir başka kelimeyi karşılamaz. Zira hiçbir kelime bir diğerini karşılamaz, mücadele ise savaşı asla karşılmaz. Şayet bir eş anlam arasaydım savaş için muharebeyi düşünürdüm. Cedel elbette herşeyden evvel bir ilimdir, bu ilim okunmuştur, okutulmuştur. Ben burada cedelleşmiyorum, yalnızca fikrimi beyan ediyorum fikrini sağlıklı da bulmuyorum mamafih böyle düşünen her dostuma da saygı duyuyorum. Bunların ardından bana bunu dediler ona şunu gibi lüzumsuz misallerle vakit kaybetmek yerine maksadımı izah etmek istiyorum. Ben umum itibariyle korumacı bir yazıcı uslubumu hep muhafaza ettim. Bu ülkede sosyalist, liberal ya da başka bir düşünceyi benimsemek ne kadar haksa muhafazakar olmak da o kadar haktır. Sevgili bir arkadaşım terör örgütlerini sevmiyor olabilir lakin bazı dostlarım bunu kabullenmiyor ise bu da onların sorunu olur. Ben terör örgütlerine lanet ediyorum ve etmeye devam edeceğim , işte bu benim cedelimin bir parçası. İnsanların takdis ettiği hiçbir şeyi alaya almadım bu bir inek olabilir, bu bir futbol takımı olabilir, bu isa olabilir pekala musa da olabilir, herkesin kutsalı kendisini bağlar. Lakin bazı dostlarım inanmıyor deyü benim inanmamam yalnızca saf dillik olurdu. Ben inanan ve inanmayan bütün dostlarıma saygı göstermeyi kendime bir vazife bildim, ta ki benim kutsalıma da herkes saygı göstersin, işte bu da benim cedelimin bir diğer pariçesi. İnsana değil bütn yaratılanlara karşı olan saygım YUNUS'un ulaşılmaz sözü ile 'Yaradılanı sev Yaradandan ötürü' şeklinde oldu. Ben bu sözün bağıra bağıra hümanizmden farklı olduğunu gördüm. Zİra hümanizmden çok daha geniş manalar içerdiği meydandaydı. Ben de bunu savundum. İşte cedelimin bir porsiyonu da buydu. Mabadi var..... Bütün forum dostlarımı saygıyla selamlıyorum. BİT Bozan İhtiyar Teşkilatı
Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2005 19 yıl Gönül Ne Gezersin Seyran Yerinde Alemde Her Şeyin Var Olmayınca Olura Olmaza Dost Deyip Gezme Bir Ahdine Bütün Yar Olmayınca Yürü Sufi Yürü, Yolundan Azma Elin Gıybetine Kuyular Kazma Varıp Her Dükkanında Metaın Çözme Yanında Mürşidin Var Olmayınca Kalktı Havalandı Gönlümün Kuşu Kavga, Gıybet Etmek Kötünün İşi Üstadın Tanımaz Bunda Her Kişi Anın Kim Mürşidi Er Olmayınca Varıp Bir Kötüye Sen Olma Nöker Çarhına Değer De Dolunu Döker Ne Huda'dan Korkar Ne Hicap Çeker Bir Kötüde Namus Ar Olmayınca Şah Hatayi'm Edem Bu Sırrı Beyan Kamil Midir Cahil Sözüne Uyan Bir Baştan Ağlamak Ömredir Ziyan İki Baştan Muhip Yar Olmayınca HATAYİ
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.