Bunu yazmak çok kolay olmuştur. Sonunda okuldan atılmadıysan. İkna odalarından ikna olamadan çıkıp okuldan atılan biri için çok korkunç bir yerdir orası.
100.000 binlerce kişinin yazgısını değiştirdi diyenler kimsenin bununla bir sorunu yok. Ama onun ve onun gibilerin yüzünden sadece yapmak istediği bir şey yüzünden üniversiteden atılıp hayatları harcanan insanlar ne olacak. Onlar bu tartışmanın neresinde. O sizin parlak nutuklarınız hiçbirşeyi değiştirmedi onlar için. İstediğiniz gibi görmeye devam edin. Ama diğer insanlarda istediği gibi görmeye devam edecek. Bakalım sonuç ne olacak.
Amerika Birleşik Devletleri gibi gerçekten özgür bir ülke olacaksınız ya da kurulu faşist sistemi laiklik adıyla kendi halkınıza zorla kabul ettireceksiniz. Sizin seçiminiz. Kaybeden sizin ulusunuz olacak. Birileride size gülecek.
Şalvar giymedin diye değiştim mi sanıyorsun. Hayır. Benim gözümde sen o eski fesli Türksün. Kendinize bunu yapmayın. Ya da kendinize istediğiniz kuralları koyun. Ama bırakın diğerleride istediği gibi yaşasın. Demokrasi budur. Demokrasi laiklik uğruna harcanamaz. Böyle devam ederseniz ikinci sınıf ülkenin vatandaşları olan üçüncü sınıf insanlar olmaya devam edeceksiniz.
Bunları görmek zor değil. Ama kabullenmek zor. Size değil harcadığınız insanlara acıyorum.