Kestane şekeri 
KAÇ KİŞİLİK: 4 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk 
PİŞME SÜRESİ: 120 dk 
  
Malzemeler: 
# 500 gr iri kestane 
# 2.5 su bardağı toz şeker 
# 2.5 su bardağı su 
# 1 tatlı kaşığı vanilya 
  
Hazırlanışı: 
* Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun. 
  
* Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edin. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletin. 
  
* Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.