Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ezfer

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    37
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

ezfer - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

3

İçerik İtibarınız

  1. ezfer

    Şeriat

    İşimize gelmezse yalanlarız öyle her yerde her şey söylenmez.... Çağdaş okullarınızda bunlar öğretilmedi mi size?
  2. ezfer

    Şeriat

    Sıradan birinin çocuğuda aynı eğitimi alıyor. Oradaki eğitim düzeninden habersiz olduğunuz apaçık ortada. Akp ve diğerleri...... bunlar beni bağlamaz. İslami görüşe sahip herkes illa akp li olacak diye düşünerek hemen onu ortaya atmışsınız ancak yanlış hamle.. türkiyede ki şartlardan memnun değilseniz gider başka yerde yaşarsın bu kadar basit...... Verdiğim bilgilerin doğruyu yansıtmadığını söylemişsiniz. Suud dan yeterince haberdarım verdiğim bilgide de bir abartı söz konusu değil Türkiye ilme, bilime öyle çok değer veriyor ki her yıl aya adam gönderiyoruz, yada her geçen gün yeni bir şey icat ediyoruz öyle değil mi ileri görüşlü arkadaşım... Kendinizi kandırın böyle devam edin. Sizler yüksekokullarınız da ne yetiştiriyorsunuz? Çok olağan üstü bir başarınız var da bunca insanın haberimi yok yoksa??? Üniversite dediğiniz o pislik yuvalarında neyin eğitimi veriliyor söylermisiniz? Komik olmayın.. Bombalama eylemlerini düzenleyenlerin kim olduklarından habersiz, Neyi savunduğundan habersiz.
  3. ezfer

    Şeriat

    Siz insanı okumuş cehaletten kurtulmuş birisiniz değil mi? Müstehzi bir gülüş..
  4. ezfer

    Şeriat

    Paylaşımınızı okudum taraflı bir yazı. Belli ki Suud da yaşayanların ağzından bire bir duyulmamış ön yargılı bir yaklaşım var. Siz ve sizin gibiler hemen etiketi yapıştırırlar, kişi din eğitim alıyorsa veya dinini yaşıyorsa kesin cahildir. Yanılıyorsunuz....!
  5. ezfer

    Şeriat

    Ben eğitim kavramının içeriğinden yeterince haberdarım merak etmeyin. En basit örneği yabancı dil eğitimi, türkiyede 12 yıl eğitim görmüş bir öğrenci yabancı dil namına hiç bir şey öğrenmeden mezun olurken Suud da kiler türklerin çok çok ilerisindedir. Bu örnekler çoğaltılabilir... - Çağdaş okullarınızda, üniversitelerinizde neyin eğitimi veriliyor? ''Tevrat'la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerce kitap taşıyan merkebin durumu gibidir. Allah'ın âyetlerini yalanlamış olan kavmin durumu ne kötüdür! Allah, zalimler topluluğunu doğru yola iletmez.'' (Cuma, 5) ''...kitap yüklü merkepler...''
  6. ezfer

    Şeriat

    Asıl cehalet İnsanların kendi elleriyle hazırladıkları kurallarla yönetilmeleridir. ''Sana da (ey Muhammed) geçmiş kitapları tasdik eden ve onları kollayıp koruyan Kitab (Kur'ân)ı hak ile indirdik. Onların aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet. Onların arzu ve heveslerine uyarak, sana gelen haktan sapma. Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik. Eğer Allah dileseydi sizi tek bir ümmet yapardı, fakat size verdiklerinde sizi denemek istedi. Öyleyse iyiliklere koşun. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ihtilafa düştüğünüz şeyleri size haber verir.'' (Maide, 48) Cümlenizin sonuna ''boş laf bunlar'' yazmanız çok isabetli olmuş.....
  7. ezfer

    Şeriat

    Kendisini Allah zanneden derken, Allah'ın hükümlerini ileten kişileri kastediyorsunuz anlaşılan. Alimlere ve inananlara kendinizce bir isim koymuşsunuz hepsi bu. Şeriatın en iyi uygulandığı yerlerden biri olan Suud da eğitim düzeyine bakarsanız Türkiye'dekinden çok daha iyi olduğunu göreceksiniz. Size göre cehaletin ortadan kalması için bir insanın ne okuması gerekir?
  8. ezfer

    Şeriat

    Yazınız buram buram cehalet kokuyor... Kuranı okuyarak kendisini Allah zanneden birini tanımıyorum. Sizin hayal dünyanız biraz fazla gelişmiş. Küçük denilebilecek yaştaki kızlar zina ederken ses çıkarmazsınız konu evlilik olunca neden ayaklanıyorsunuz? Tecavüze uğrayan kadınlar taşlanarak öldürülmüyor yanlışınız var. Zina eden (evli) erkek ve kadınlar taşlanarak öldürülüyor. Kuranı okuyarak kendisini Allah zanneden yok bu sizin zannınız. Öyle bir kitap ki müslümanlar onu anlıyor.. ''Bu, önce inanıp sonra inkar etmiş olmalarındandır. Bu yüzden kalpleri mühürlenmiştir, artık anlamazlar.'' (Münafikun, 3) Eğer siz anlamıyorsanız meal ve tefsir gönderebilirim.....
  9. ezfer

    Şeriat

    Allah'ın adaletinden şüpheniz olmasın bu size yeter. ''...O ne güzel vekildir.'' (3/173)
  10. Put olabilmesi için ilk önce kör kütük,babalardan gelme olarak doğmatik inanç olması gerekir..Oysa Atatürkü bilen sever hiç kimse atalardan gelme bir inanç olarak bağlanmaz.. Kör kütük bir bağlılık söz konusu zaten bunun nesini savundunuz anlamadım? Eğer put konusuna gelecek olursak hiç bir put insanın yaratılışıyla var olmadı. Yeryüzündeki bütün putlar insanların bazı kimlere sevgide aşırıya gitmeleri sonucu ortaya çıktı. ''Öyle insanlar vardır ki, Allah’tan başkasını Allah’a denk tutar, tıpkı Allah’ı severcesine onları severler. Müminlerin Allah’a olan sevgileri ise her şeyden daha ileri ve daha kuvvetlidir. Böyle yaparak kendilerine zulmedenler, azabı gördükleri zaman anlayacakları gibi, bütün kuvvet ve kudretin yalnız Allah’a ait olup, Allah’ın azabının pek şiddetli olduğunu, keşke şimdiden bilselerdi!'' (Bakara, 165)
  11. “İnkar edenlerin örneği bağırıp çağırmadan başka bir şey işitmeyip (duyduğu veya bağırdığı şeyin anlamını bilmeyen ve sürekli) haykıran (bir hayvan)ın örneği gibidir. Onlar, sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler; bundan dolayı akıl erdiremezler.'' (Bakara Suresi, 171)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.