Merhaba,
Tüm malzemelere sadık kalarak çiğ böreği yapmama rağmen kızartma aşamasında pofuduk bir şekilde kabarmıyor. Bu konuda yardımcı olup açıklayabilecek arkadaşlar var mı acaba?
Kullandığım malzemeler:
Hamur için:
Un
Su
tuz
İç malzeme:
Kıyma
Rende soğan
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Bol yağda kızartıyorum ama yine de başarılı olamadım... Hep sönük kalıyor...
İşkembecilerde içtiğiniz çorbanın evdekinden en büyük farkı terbiyesinde kesinlikle un olmaması. terbiyeyi sadece yoğurt, yumurta sarısı ve bir bardak su ile yapmanız doğru olur.
Tuzlama için de işkembelşeri temizleme aşamasında tuz ile ovmanız ve tuzlu haliyle 1 saat kadar dinlendirmeniz gerekir. tuzlama işleminden sonra güzelce yıkayıp haşlayın.
Tarifi tüm miktarlarıyla yemek tariflerinin olduğu kısımda yazdım.
İşkembe Çorbası (4)'e bakarsanız işkembecilerde içtiğiniz çorbanın tam tarifini bulacaksınız.