Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İnternet ortamının getirileri üzerine değerlendirme

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

http://www.ntvmsnbc.com/news/411616.asp

Son derece mantıklı buluyorum bu yaklaşımı...

Özellikle bilgi kirlenmesi açısından yazıda söz edilen ortamlar çok büyük rol üstlenmiş durumdalar; aşırı düzeyde bir kontrolsüzlükle iyi kötü her şey "saçılmış" vaziyette...

Ben olayı bir örnekle anlatayım:

Arkadaşla konuşuyorduk bana bir konu hakkında bir laf etti, soruyo bi de doğru mu diye; ne bileyim dedim aç oku, sen nereden öğrendin, Wikipedia dedi bana. Gülerek dedim ki: Oğlum sen net ortamında her konuşulana ne bakıyorsun ben bile forumlarda falan yazıyorum alim miyim ben??? :devil:

Bilgiye ulaşmak kolaylaştı deniyordu mesela, halbuki kimse soramıyor mu: Ne şekilde diye; sonuçta kitabi bilgilerin yeri yine fazlaca ziyaret edilmeyen ya da ziyarete rağmen üzerinde durulması zor ortamlar olacak(öyle ki uzun yazılar üzerinde durmak kağıttakinden zor oluyor nette); bilgiye kolayca ulaşmak mümkün mü???Bence hayır...

Net kültürü ne getirir??? Net kültürü temel sağlam değilse her şeyde olduğu gibi hiçbir şey getirmez hem de daha fazlaca "boşluğa" götürebilir insanı...

Seçici olmak da yarar var...

Ben de konuşmacıyla aynı kaygıyı taşıyorum...

Saygılar...

Sevgiler...

:zorro:

Gönderi tarihi:
http://www.ntvmsnbc.com/news/411616.asp

Son derece mantıklı buluyorum bu yaklaşımı...

Özellikle bilgi kirlenmesi açısından yazıda söz edilen ortamlar çok büyük rol üstlenmiş durumdalar; aşırı düzeyde bir kontrolsüzlükle iyi kötü her şey "saçılmış" vaziyette...

.

.

.

Ben de konuşmacıyla aynı kaygıyı taşıyorum...

Saygılar...

Sevgiler...

:zorro:

net aradığımız bilgiye hızlı ulaşmakya yarıyor. Tutupta kitap okumuyoruz ki burda :)

Gönderi tarihi:
net aradığımız bilgiye hızlı ulaşmakya yarıyor. Tutupta kitap okumuyoruz ki burda :)

Bilginin kolay elde edilirliği güvenirliğini olumsuz etkilemiyor mu???

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.