Birçok canlı'nın doğduğu anda aldığı ilk besindir süt. Bebeklikten yaşlılığa kadar vücudumuzun ihtiyaç duyduğu mucizevi bir besindir. Anneden çocuğa bir armağandır. Kalsiyum, protein, A, B, D, E vitamini bakımından zengin olan süt ve süt ürünleri, büyüme ve kemik sağlığının korunmasında çok yararlıdır. Bu nedenle; büyüme ve gelişme çağında olan çocukların, gençlerin, anne adaylarının, yaşlıların, süt ve süt ürünlerini dengeli biçimde tüketmeleri gerekiyor.
İşte bu kadar yararlı olan ve mutlaka düzenli içilmesi gereken sütün önemini anlatmak ve topluma süt içme alışkanlığını kazandırmak amacı ile Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun
1956 yılında aldığı bir karar ile 21 Mayıs günü, Federasyon'a üye tüm ülkelerde 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanıyor.
Sütün yararları
• Kemik erimesini önler.
• Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.;
• İshali tedavi eder
• Mide rahatsızlıklarını giderir.
• Sindirim sistemini düzene sokar.
• Ülseri önler.
• Beyne enerji verir.
• Diş çürüklerini önler.
• Kronik bronşiti önler.
• Tansiyonu düşürür.
• Yağsız süt, kolestrolü düşürür.
• Kanserin önlenmesine yardımcı olur
Özellikle büyüme çağındaki çocukların ve yaşlıların düzenli süt içmeleri şart. Bu güne özel birçok süt ve süt ürünü firması çeşitli etkinlikler düzenliyor. Okullarda sağlıklı beslenme eğitimi veriyorlar. Promosyon süt dağıtılıyor ve süt ürünlerini sevdirici kitapçıklarla çocuklara süt sevgisi aşılanıyor.