A better way to browse. Learn more.
A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.
Şifreni mi unuttun?
Veya aşağıdaki servislerden biriyle giriş yapınız
Feray Alkan ve Handan Çeviker'in Pastoral resimleri
22- 31 Mayıs tarihleri arasında Harbiye Askeri Müze, Şehit Hasan Rıza Sergi Salonu, Feray Alkan ve Handan Çeviker’in
"Pastoral" temalı resimlerine ev sahipliği yapıyor.
İki yıldır Avrupa’da trend haline gelen "özel mekan dekorasyonları için sanat" kavramı çerçevesinde, alışılmışın dışında
çok büyük ebatlarda çalışılan sanatsal tabloların Türkiye’deki ilk temsilcilerinden olan Feray Alkan ve Handan Çeviker, 2
yıllık birikimlerini sanatseverler ile paylaşacaklar. Belirli bir boyuta bağlı kalmadan, özgürce çalışılan bu tablolarda yağlı
boya ve baskı + yağlı boya tekniği, yaldız boya, kolaj, doku çalışmaları kullanılmış. Tabloların en etkileyici yanı ise
renklerin geçişi…
Renk sihirbazı olarak tanınan Handan Çeviker, yeni tablolarında, ışık, gölge ve espas üçlemesini figür ve çiçek temasında
sentezleyerek ilüzyon ve boyut anlayışını sorguluyor.
Feray Alkan ise yağlıboya tema ve malzemenin alternatif olanaklarını araştırarak endüstriyel altyapı ve pentür ilişkisini
kendine özgü sanatsal anlayışı ile yorumluyor. Serginin en ilginç parçalarını Feray Alkan’ın Türkiye’de belki de ilk kez
kullanılan bir teknikle yaptığı tabloları oluşturuyor. Özellikle safari motiflerinin ( zebra, anakonda gibi…) yer aldığı bu
tablolarda, hayvanların orijinal desenleri tuval bezine basılmış. Orijinal hayvan deseni, özel ve çok çaba gerektiren bir
teknik kullanılarak kağıt ile tuvale transfer edilmiş. Daha sonra yağlı boyalarla inanılmaz figürler ile birleştirilmiş.
Ne diyorlar?
Sergilenecek 70’e yakın tablo da ekolojik yaşamı simgeliyor. Handan Çeviker; "Ben çiçekleri ve doğayı resmetmeyi çok
seviyordum. Dekoratif olarak büyük tablo trendi başlayınca çok sevindim. Çünkü küçük tablolara çiçek çizdiğinizde
kaybolup gidiyor, oysa ebat büyüdükçe, renk geçişleri, ışıklar ve gölgelerle çiçekler kendini ancak o zaman gösteriyor."
diyor.
Feray Alkan kullandıkları renkler için "Yapana da izleyene de rahatlatıcı, keyif verici renkler kullanmayı tercih ediyorum.
Tablolarımdaki çiçeklerin ve desenlerin tıpkı doğadaki gibi canlılığı ve yaşamı temsil eden doğallığı içermesi benim için
önemli. Resimlerim her bakan göze özgürlük ifade ediyor" diyor.
Tabloların değeri; 300 YTL ile 2000 YTL arasında değişiyor.
Görüntülenecek hiçbir inceleme bulunamadı.
Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.