A better way to browse. Learn more.
A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.
Şifreni mi unuttun?
Veya aşağıdaki servislerden biriyle giriş yapınız
Kente 6. üniversite de kazandırılırken, ilk dönemde açılacak 4 bölümde toplam 840 talebe kabul edilecek.
Seferihisar veya Sasalı'da kampus oluşturulacağı açıklandı
İzmir'in 6'ncı, kentin üçüncü vakıf üniversitesi olan "İzmir Üniversitesi"nin bu yıl öğrenci kabulüne başlayacağı bildirildi.
İzmir Üniversitesi Genel Koordinatörü Muzaffer Güneş, yaptığı açıklamada, üç devlet, iki vakıf üniversitesi olan İzmir'e yeni
bir üniversite daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
İzmir Üniversitesi'nin ilk etapta Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve
Meslek Yüksekokulu olarak 4 bölümde eğitim vereceği açıklandı. Genel Koordinatör Güneş, Hukuk Fakültesi ve
Hemşirelik Meslek Yüksekokulu bölümlerinde de faaliyet göstermek için YÖK'e başvurduklarını bildirdi.
İki aday var
İzmir Üniversitesi'nin yeni eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başlayacağını belirten Güneş, bu yılki ÖSS kılavuzlarında,
"İzmir Üniversitesi"nin yer alacağını ve 840 öğrenciyi kabul edeceklerini kaydetti. Güzelyalı'daki İzmir Özel Fatih
Dershanesi'ni boşaltmaya başladıklarını ve bu binayı kullanacaklarını ifade eden Güneş, tadilatın Ağustos ayına kadar
tamamlanacağını bildirdi. Bu arada kampus için iki aday yer belirlendiğini, Seferihisar veya Sasalı'da üniversite
kampusünün oluşturulacağı vurgulandı.
Kadro tamam
Güneş, daha sonra şu açıklamalarda bulundu:
İzmir Üniversitesi" bu yıl öğrenci alacak
"İzmir'e yeni bir üniversite kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk etapta Fatih Dershanesi'nin binasını kullanacağız.
Burayı boşalttık. Tadilata başlıyoruz. Binanın dış cephesi cam olacak. Uzay çatı sistemini uygulayacağız. Ağustosa
kadar burası eğitime hazır hale gelecek. İki üç yıl içerisinde de kendi kampusümüzü kuracağız.
ÖSS tercih kılavuzunda bu yıl yer alacağız. 4 bölümde 840 öğrenci kabul edebileceğiz.
Öğretim kadromuzu tamamladık. 36 doçent ve profesörü bünyemizde bulunduruyoruz. Öğretim üyelerimizin bir kısmı
yabancı. Öğrencilerin üniversitemize nasıl kabul edileceğiyle ilgili YÖK'te toplantımız olacak. Bunun belirlenmesi
toplantıdan sonra netleşecek. Ege Bölgesi'nde yabancı dil ağırlıklı, çağdaş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı eğitim
vereceğiz. Amacımız öğrencilerimize iyi bir gelecek, iyi bir iş imkanı sağlamak."
Görüntülenecek hiçbir inceleme bulunamadı.
Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.