Etkinlikler
BÜTÜN
GÜN
-
08 Haziran 2012 09 Eylül 2012
Dinozorlara Yolculuk Sergisi’ni sakın kaçırmayın!
Tarih : 8 Haziran-9 Eylül 2012
Saat : 22:00
Yer : Deepo Outlet Center
Şehir : Antalya
Natural History Museum’un “Dinozorlara Yolculuk Sergisi” gördüğü büyük ilgi üzerine tekrar Türkiye’de!
250 yıldan uzun bir süredir doğal hayat ile ilgili bilgiler üreten ve paylaşan, İngiltere’nin dünya çapında en önemli ziyaret merkezinden biri olan Natural History Museum’da sergilenen Dinozorlara Yolculuk Sergisi İstanbul, Bursa ve Ankara'dan sonra ilk defa Antalya'da.
65 milyon yıl önce sır dolu ani yok oluşları ile en çok merak edilen canlılar olan dinozorların hayatına uzanan bu gizemli yolculuk, hem çocuklara hem de ailelere, dinozorlarla ilgili benzersiz deneyim yaşatıyor!
300’den fazla bilim adamının çalıştığı, 250 yıllık geçmişe sahip dünyanın önde gelen bilim ve araştırma merkezi Londra’daki koleksiyonları ve bilimsel tecrübesi ile doğal hayatın anlaşılmasını ve sıra dışı zenginliğinin ve çeşitliliğinin korunmasını sağlamak amacıyla, 68 ülkede çığır açan projelerde pek çok kuruluşla işbirliği yapmaktadır. 70 milyonun üzerindeki uluslararası örnek koleksiyonu, bu araştırma için hayati bir öneme sahiptir ve sürekli olarak artış göstermektedir. Natural History Museum (NHM) “Dinozorlara Yolculuk” isimli sergisi, Deepo Outlet Center 900 m2‘lik sergi alanında ziyaretçileri bekliyor. Birbirinden doğal ve çarpıcı dinozorlar ses, ışık ve koku efektleri ile tarih öncesi gerçek bir dünyanın kapılarını aralıyor.
Dinozorlara Yolculuk; Londra Natural History Museum’in engin tecrübesi ile hazırlanmış, özel olarak tasarlanmış, doğal ortam alanlarında sergilenen, hareket edebilen ve ses çıkaran dinozorlarıyla ile bu müze, çocukları eğlence dışında, eğitici ve bilgilendirici bir sergi ile buluşturuyor.
Mekan: Deepo Outlet Center, Antalya
Adres: Sinan Mah. Serik Cad. No:371
ALTINOVA / Antalya
Bilet Fiyatı: 1. Kategori - 17.00 TL
-
31 Temmuz 2012 28 Ağustos 2012
Yaratıcı Drama Kukla Hikayesi
İstanbul Oyuncak Müzesi’nde keyifli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?
Tarih : 31.07.2012
Saat : 11.00
Yer : İstanbul Oyuncak Müzesi
Şehir : İstanbul Anadolu
Şimdi Oyun Zamanı…
Bu yolculukta çocuklar yaratıcı drama ile oyun oynama yetilerini geliştirirken sanatsal yetilerinin de farkına varacaklar.
Atölye boyunca görsel ve el becerilerini geliştirecek çocuklar kendi kuklalarını tasarlayıp ve kendi yazdıkları kukla oyununu sahneleme fırsatı bulacaklar.
31 Temmuz’da başlayacak Yaratıcı Drama Yöntemi ile Kukla Atölyesi, Salı ve Perşembe günleri saat 11:00-13:00 arasında yapılacaktır.
Kayıtlarımız başlamıştır…
Yaş Grubu : 4- 7 yaş
Atölye Süresi : 4 Hafta, Toplam 16 saat
Mekan: İstanbul Oyuncak Müzesi
Adres: Ömerpaşa Cad. Dr. Zeki Zaren Sokağı No:17 Göztepe/İSTANBUL
Atölye Ücreti: 300 TL + KDV (Çalışma esnasında kullanılacak tüm materyaller atölyemize aittir)
-
05 Ağustos 2012
Ramazan'da “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali” Biletleri %50 İndirimle…
Turkcell İletişim ve Teknoloji Sponsorluğunda yaz boyunca Trump Towers’da devam edecek olan “Disney Live! Mickey’nin Müzik Festivali”nden ailelere eğlenceli bir Ramazan hediyesi… 5 Ağustos’a kadar tüm seanslar %50 indirimli…
Yakın Etkinlikler
-
30 Ağustos Zafer Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
- 0 yorum
-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
- 0 yorum
-
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası
- 0 yorum
-
24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü....
Bütün öğretmenlerimize yaşamları boyunca mutluluklar diliyoruz...
- 0 yorum
-
25 Aralık Christmas Day - Dini Gün (Noel)
Christmas Day - Noel Dini Gün
Noel Baba Vikipedi, özgür ansiklopedi
Noel BabaNoel Baba (aslen Santa Claus,Saint Nicholas, Saint Nick, Father Christmas, Kris Kringle, Santy veya Santa) Noel gecesi (24 Aralık'ı 25 Aralık'a bağlayan gece) çocuklara hediye dağıtan yerel bir kahramandır. Türkiye'de ise Noel Baba yılbaşı gecesi hediye dağıtan kişiye dönüşmüştür. Kökeni Saint Nicholas`a dayanır, fakat kültüre göre farklılık gösterir. Noel Baba dünya çapında daha çok sevilmiş ve Santa Claus isminin yerini almıştır. Örnek olarak "Santa" yerine İtalya`da "Babbo Natale", Brezilya`da "Papai Noel", Çek Cumhuriyeti`nde "Deda Mráz", Portekiz`de "Pai Natal", Romanya`da "Moş Crăciun", Almanya`da "Weihnachtsmann", İrlanda`da "Daidí na Nollag", Fransa`da "Le Père Noël", İspanya ve Meksika`da "Papa Noel", Türkiye`de "Noel Baba" olmak üzere farklı isimler kullanılır.
Hikaye Türkiye doğumlu tarihsel bir figür olan psikopos Saint Nicholas`ın (Nikola) fakirlere hediye dağıtmasına dayanır. Bilinen en meşhur yardımı da, üç kızı olan bir babayla arasında geçenlerdir. Bu olayın 320'li yıllarda gerçekleştiğine inanılır. Fakir bir baba kızlarına çeyiz parası karşılayacak durumu yoktur, bu yüzden hiçbir erkek onlarla evlenmek istemez. Böyle bir durumda da kötü yola düşmek zorunda kalabilirler. Oldukça eğitimli ve zengin bir aileden gelen Nikola da üç kızı için üç külçe altını geceleyin gizlice fakir adamın penceresinden içeri atar. Hikayenin bu noktada birçok versiyonları mevcuttur.Bu üç külçe altının 3 gün arayla ya da 3 yıl ard arda atılması ile ilgili; ancak sonu aynıdır. Fakir adam çıkıp kendisini görünce şaşırır ve o'na teşekkür eder; bir rahip olan Nikola da "Bana değil, Tanrı'ya teşekkür et." der. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra, o yörede birçok gizlice yapılan yardımların aslında Nikola tarafından yapıldığı anlaşılır. Nikola'nın ölümünden sonra da yöre halkı birbirlerine gizlice hediye vermeye başlarlar ve bir gelenek oluşur.
320 yılından önce Jermen kültüründen mevcut olan senelik hediye verilmesi ise, Odin'e dayanır. Odin'in uçan atı Sleipnir için çocuklar patiklerinin içine havuç ve şeker koyup duvara (ya da kapıya) asarlar. Odin de bu iyiliği karşılığında çocuklara hediyeler, tatlılar, ve şekerlemeler verir.
Bu olay mitolojik bir karakter olan Sinterklaas'a esin kaynağı olmuştur. Hollanda, Belçika ve Almanya'da (ölüm tarihi 6 Aralık bir gece önce 5 Aralık'ta kutlanmaktadır) Sinterklaas adına büyük kutlamalar düzenlenir. Aslında Flemenkçe "Sinterklaas" kelimesinin New Amsterdamlılar(sonradan New York) tarafından yanlış telaffuz edilmesiyle Santa Claus şekline dönüşmüştür.
Noel Baba, batılı ülkelerde, Japonya'da ve Asya'nın doğusunda bir Noel geleneği olarak varlığını sürdürmektedir.
İnanışa göre, Noel Baba kır saçlı, uzun kır sakallı, sevimli, koca göbekli, tonton birisidir. Beyaz tüyleri olan kırmızı bir cüppe giymekte aynı görüntüde bir de kukuleta takmaktadır. Noel gününe geçilen gecede uçan geyiklerin çektiği kızağı ile evden eve hediyeler dağıtır; evlere bacadan girip, şömineden ulaşır. Yılın geri kalan zamanlarını ise eşi ve elfleri ile birlikte bir sonraki Noel için oyuncaklar hazırlayarak geçirir. Evinin yeri ülkelerin geleneklerine göre değişiklik göstermektedir. Kuzey Kutbu, Finlandiya'daki Korvatunturi, İsveç'teki Dalecarlia veya Grönland bunlardan bazılarıdır.
Noel Baba, sevimli görünüşü ve hediye dağıtmasından dolayı çocukların çok sevdiği bir karakterdir. Büyükler arasında da Noel yaklaşınca, Noel Baba'ya olan saygı ve sevgi ifadesi olarak, kukuletasını takanlara sıkça rastlanır.
1875 te Kanada'daki bir gazetede Noel BabaBir iddiaya göre günümüzdeki Noel Baba imajının (kır sakallı, koca göbekli, kırmızı cübbeli, kukuletalı) kaynağı, 1931'de Haddon Sundblom adlı çizerin Coca Cola reklamları için yaptığı çizimlerdir. Ne var ki Coca Cola reklamlarından çok önce, 19. yüzyılın başında Noel Baba'nın çeşitli çocuk kitaplarında ve karikatürlerde günümüzdeki Noel Baba imajına benzer şekilde resmedildiği görülmüştür. 1862 Noel'inde Noel'in henüz ABD'de tatil dönemi olmadığı ve Noel Baba figürünün kullanılmadığı dönemde Thomas Nast adlı Amerikalı karikatürist Harper's Weekly adlı derginin kapağında Noel Baba figürünü kullanmış ve kimilerince Noel Baba'nın mucidi kabul edilmiştir.
- 0 yorum