Etkinlikler
- Bölüm: 'Etkinlik Takvimi'
- iCalendar dışa aktarma verisini indir
- iCalendar beslemesine abone ol
0:00
-
14 Eylül 2011 17:00 15 Ekim 2011 16:59
Öteki Bedenler Karma Resim SergisiÖteki Bedenler Karma Resim Sergisi
Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi, Fırat Arapoğlu ve Erkan Doğanay’ın seçkisini yaptığı bir sergiye ev sahipliği yapacak.
Tarih : 15 Eylül – 15 Ekim 2011
Yer : Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi
Şehir : İstanbul Avrupa
2. Uluslararası İstanbul Bienali süresince Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi, Fırat Arapoğlu ve Erkan Doğanay’ın seçkisini yaptığı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Resim, heykel, enstalasyon, video ve kukla yapımı gibi farklı alanlardan multidisipliner bir seçki olan etkinlik “Öteki Bedenler” başlığını taşıyor.
Modernizmin ve postmodernizmin bedeni arasındaki ayrımı ele alan işlerle “beden” konusuna dair bir farkındalığı işaret eden seçki; üretim, tüketim, hastalıklı ve sakat bedenler, kadın/erkek bedenleri, cinsel kimlik, teşhirci bedenler, dövmeli/piercing’li bedenler ve sıfır beden konularına kadar “beden” üzerinden üretilen “biyo-politikaları” sorgulamayı amaçlıyor. Güneş Acur, Ahmet Aydın Atmaca, Hale Cumur, Didem Dayı, Cemal Demir, Erkan Doğanay, Zeynep Rojda Güvenç, Evrim Kılıç, Ali İbrahim Öcal, Mustafa Özel, Arzu Parten, Yeşim Şahin, Baybora Temel, Selahattin Yıldırım ve Serdar Yılmaz’ın işlerinin yer alacağı sergi 15 Ekim’e kadar Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi’nde izlenebilir.
Mekan: Beyoğlu Akademililer Sanat Merkezi
Adres: Balo Sok. No:37 Beyoğlu/İstanbul
Tel: (0212) 245 02 29
-
03 Ekim 2011 17:00 15 Ocak 2012 15:59
Eğlenceli ve Öğretici İklim Değişikliği SergisiHem Eğlenceli Hem Öğretici İklim Değişikliği Sergisi İstanbul'da
İklim Değişikliği Sergisi, Türk Telekom ana sponsorluğunda 4 Ekim 2011 - 15 Ocak 2012 tarihleri arasında Santralİstanbul Ana Galeri'de açılacak.
Tarih : 4 Ekim 2011 - 15 Ocak 2012
Yer : Santralİstanbul
Şehir : İstanbul Avrupa
New York'ta 237.000 kişi tarafından ziyaret edilen Amerikan Doğal Tarih Müzesi'nin 2009 yılında New York'ta açtığı İklim Değişikliği Sergisi, Türk Telekom ana sponsorluğunda 4 Ekim 2011 - 15 Ocak 2012 tarihleri arasında Santralİstanbul Ana Galeri'de açılacak.
Kutup ayısından ölü bir mercana, anime kürelerden çeşitli interaktiflere yer verilerek geçmişle günümüzü gözler önüne seren İklim Değişikliği Sergisi Türk Telekom'un ana sponsorluğunda Santralİstanbul Ana Galeri'de sanat severlerle buluşuyor. 21.yy'ın en karmaşık, önemli, bilimsel ve sosyal konusu hakkında bilgi veren İklim Değişikliği Sergisi, her yaştan ziyaretçiye hitap ederken, gelecek nesiller için de iklim değisikliğinin sonuçlarını sunuyor. Tek bir çözümün olmadığına dikkat çeken sergi, ziyaretçilere kişisel, toplumsal ve devletlerarası eylemlerin bu soruna ne kadar etkili çözümler sunabileceğini gösteriyor.
650m2'lik bir alana yayılan ve 8 bölümden oluşan İklim Değişikliği Sergisinde, 4 adet interaktif, 4 adet anime küre, 2 adet mini video gösterimi, 20 adet teşhir objesi yer alıyor. ArterTasarım tarafından Türkiye'ye getirilen ve REC Türkiye'nin uygulama destekçisi olduğu sergiye her 2 kurum tarafından geliştirilen ilave bir bölüm eklenerek, Türkiye'den örneklere de yer verilecek.
Ziyaretçiler, günümüzdeki iklim değişikliği, değişen atmosfer, buz, okyanus, kara ve yeni enerji geleceği ile ilgili detayları bu sergide bulabilecekler.
Sergi temelde iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda farkındalık yaratmak ve birey olarak yapılan davranışların kısa ve uzun vadede doğurduğu etkiler hakkında başta çocuklar ve aileler olmak üzere kamuoyunu bilinçlendirmeyi hedefliyor.
ArterTasarım'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı Amerikan Doğal Tarih Müzesi, Amerika'nın en önemli müzelerinden birisi olup 1869'da New York'ta kuruldu. Kendi sergi ekibinin yanısıra, dünya çapında bilimsel kurumlarla işbirliği yaparak yılda 2 yeni sergi geliştirip, izleyiciyle buluşturuyor. Bir çoğu ödüllü olan sergiler, AMNH'ten sonra dünyanın önde gelen müzeleri, bilim merkezleri ve planateryumları tarafından sergilenmektedir.
Sergi alanında oluşturulacak özel mekanlarda, serginin uygulama destekçisi olan REC Türkiye, atölye çalışmaları gerçekleştirecek.
Tarih:4 Ekim 2011 - 15 Ocak 2012
Mekan:Santralİstanbul
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No: 2 Eyüp 34060 İstanbul
Yakın Etkinlikler
-
Yılbaşı - Yeni Yılın İlk Günü
Yılbaşı - Yeni Yılın İlk Günü
- 0 yorum
-
Dünya Gazeteciler Günü
Dünya Gazeteciler Günü
- 0 yorum
-
Dünya Hijyen Günü
Dünya Hijyen Günü
- 0 yorum
-
Dünya Sarılma Günü
Dünya Sarılma Günü
- 0 yorum
-
Uluslararası Eğitim Günü - International Day of Education
Uluslararası Eğitim Günü - International Day of Education
- 0 yorum