Etkinlikler
16:00
-
09 Şubat 2008 16:00
Sevgiliye web sayfası hediyesi!
Bilişim Eğitim Merkezi’nde 14 Şubat sevgililer gününe özel hazırlanan "Sevgiliye Web" tasarım eğitim
kampanyası başlıyor.
Eğitime katılanlar 12 saatlik eğitim sonunda sevgililerine web sitesi hediye etmiş olacaklar. Bu kampanya dahilinde
"Sevgiliye Web" eğitimine katılan ilk 100 kişi arasında en başarılı web sayfasını hazırlayan bir kişi 180 saatlik sertifikalı
web tasarım programlarının tamamını ücretsiz alma şansını kazanacak.
Sevgililer gününe özel olarak hazırlanmış eğitim içeriklerleri ile 2 Şubat 2008 - 10 Şubat 2008 tarihleri
arasında, 12 saatlik eğitimlerle "öğreten eğitim" modeli uygulanmış olacak. Bu hediye web sitesi eğitimleri ile
hikayesi olan veya hikayesi başlayacak sevgililerin aşklarını web sitesi ile belgelemeleri ve hediye etmeleri mümkün
olacak.
Eğitime katılacak kişiler diledikleri isimle veya sevgilisinin adının domain adresini alabilecekler. Bir yıllık hosting hizmeti
ve domain adı Bilişim Eğitim Merkezi tarafından sağlanacak ve bu konuda ayrıca bir ödeme yapmayacaklar. Temel web
tasarımına giriş eğitimi ile sevgililer aşklarını kendi kalemlerinden, kendi kalplerinden ve kendi hayallerinden alıntılar ile bir
web sayfasına aktaracaklar.
Hikayesini ve aşkını dünyaya duyurmak isteyen tüm sevgililerin kısa bir sürede 12 saatlerini ayırarak alacakları bu
eğitimlerde, hem web tasarımına temel bir giriş yapmış olacaklar hemde sevgililerine olan aşklarını ölümsüzleştirecekler.
Sevgiliye Web eğitimlerine katılanlara, Temel Web Tasarım Bilgileri 1 Saat - Photoshop 3 Saat - Dreamweaver 6 Saat –
Swisch 1 saat - Ftp 1 saat olmak üzere toplam 12 saatlik eğitim ile tasarım programlarını kullanmaları öğretilecek. Temel
Web Tasarımına Giriş eğitimini profesyonel eğitimenlerden alacaklar ve sevgilileri için tasarlayacakları web sitesinin
tasarımını eğitmen eşliğinde düzenleyecekler.
Eğitime katılacaklar kayıt yaptırdıktan sonra eğitime başlarken yanlarında sevgilileri ile çekilmiş ve ölümsüzleştirmek
istedikleri fotoğrafları ile gelerek tasarım eğitimine başlayacaklar. "Sevgiliye Web" eğitimine katılanlar arasında ilk 100
kişiden en başarılı tasarımı yapan bir kişi ücretsiz 180 saatlik web tasarım programlarının tamamını ücretsiz alma şansına
sahip olacak.
Bilişim Eğitim Merkezi Hakkında
Bilişim Eğitim Merkezi, gelişen teknolojiye uyumlu, eğitim standardının gereklerini yerine getirerek hizmet vermek amacıyla 1999 yılında faaliyetlerine başladı. Türkiye’de az sayıdaki eğitim kurumunun sahip olduğu Microsoft CPLS Gold Certified Eğitim Çözüm Parnerliği, Cisco CCNA ve CCNP eğitimleri, Autodesk Mühendislik ve Mimarlık CAD programları eğitimleri, NetCAD Haritacılık ve İnşaat alanındaki Mühendislik eğitimleri, STA4-CAD İnşaat eğitim programları ve Adobe tasarım ve görüntüleme eğitim programları ile Corel Grafik eğitim programlarının Türkiye yetkili eğitim merkezi olarak bireylere ve kurumsal şirketlere eğitim hizmeti vermektedir.
Mühendis, mimar, tasarımcı, teknisyen ve teknikerlere yönelik Kariyer+(Plus) eğitimleri ve bilişim alanında kariyer yapmak isteyenler için geliştirilen CAP (Computer Academic Program) eğitimleri ile Türkiye’nin alanında uzmanlaşmış en önemli merkezidir. Standartlarını bilişim sektörüne ve gelişen teknolojiye uygun olarak belirleyen Bilişim Eğitim Merkezi, eğitimlerinde kişisel gelişim ile beraber iş ve kariyer imkanı sağlayacak "kaliteli ve öğreten" eğitim modelini uygulamaktadır.
Bilişim Eğitim Merkezi, alanında uzman, yenilikçi ve kariyerli eğitmen kadrosuyla bireylere ve kurumlara tüm bilgisayarlı ve kişisel gelişim eğitimlerinin verildiği eğitim ve kariyer merkezidir.
Bilişim Eğitim Merkezi; Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş şubeleri ve Kadıköy Kurumsal Şubesi ile 4 farklı binada konusunda uzman ve mesleklerinde kariyer sahibi eğitim kadrosuyla hizmet vermektedir.
Eğitimleri başlayan ve devam eden kurumsal müşterileri arasında; Vestel Elektronik, Vestel Beyaz Eşya, Philips, Arçelik, Türk Telekom, Acarlar Şirketler Grubu, Toy’sRus, Boyner Büyük Mağazacılık, Kadir Has Üniversitesi, Tuzla Belediyesi, TCDD ve Yapı Merkezi bulunuyor.
Bilişim Eğitim Merkezi Eğitim Çözümleri Partnerlikleri;
• Microsoft Gold Certified Partner/Yetkili Eğitim Çözümleri İş Ortağı – Dünyada geçerli olan CPLS sertifika eğitimlerini verme yetkisine sahiptir.
• Autodesk Yetkili Eğitim Merkezi – Mimar, mühendis, tekniker ve teknisyen alanında CAD Programlarının bir numaralı üreticisi olan ve Dünyada 75 ülkede hizmet veren Autodesk’in uluslararası geçerli sertifika eğitimlerini vermektedir.
• Cisco Networking Academy – CCNA ve CCNP programları Yetkili Eğitim Merkezidir.
• Adobe Lisanslı Eğitim Merkezi – Dünyanın en iyi görüntü işleme programı Adobe Photoshop’un lisanslı eğitim merkezidir.
• Corel Training Partner – Grafik programı yazılımcısı Corel/Eti Bilgisayar’ın Türkiye’deki ilk ve tek Training partner ünvanına sahiptir.
• Netcad Yetkili Eğitim Merkezi – Mühendis, mimar, tasarımcı, teknisyen ve teknikerlere yönelik yazılımlar üreten Netcad’in sertifikalı eğitimlerini verme yetkisine sahip olan Türkiye’deki tek kurumdur..
• STA4-CAD Yetkili Eğitim Merkezi – İnşaat mühendislerine yönelik STA4-CAD tek yetkili eğitim merkezidir.
Tel: 0216 346 26 06 – 0216 550 99 52
Ayrıntılı Bilgi İçin:
Ayşe Tokcan - GENPR Pazarlama İletişimi Danışmanlığı
0216 341 54 04 – 0532 461 56 15
-
09 Şubat 2008 16:00
Çocuklar için kitap fuarı Nautilus’ta
Bu yıl ilk kez düzenlenecek Minikitap Çocuk Kitapları Fuarı, 4-10 Şubat tarihleri arasında Tepe Nautilus’te
yapılacak.
Fuar süresince yetişkinler için çocuk yazarları ile söyleşiler, yaratıcı okuma atölyesi ve sokak tiyatrosu gibi etkinlikler
gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında, 6-11 yaş grubundan çocukların katılacağı "Deniz Kabuklusu Nautilus’un Öyküleri"
konulu bir öykü yarışması da yapılacak. Elemeyi geçen bütün öyküler bir kitapta toplanacak.
Tel: (0216) 339 39 29
Yakın Etkinlikler
-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
- 0 yorum
-
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası
10 Kasım Atatürk'ü anma günü ve Atatürk haftası
- 0 yorum
-
24 Kasım Öğretmenler Günü
24 Kasım Öğretmenler Günü....
Bütün öğretmenlerimize yaşamları boyunca mutluluklar diliyoruz...
- 0 yorum
-
25 Aralık Christmas Day - Dini Gün (Noel)
Christmas Day - Noel Dini Gün
Noel Baba Vikipedi, özgür ansiklopedi
Noel BabaNoel Baba (aslen Santa Claus,Saint Nicholas, Saint Nick, Father Christmas, Kris Kringle, Santy veya Santa) Noel gecesi (24 Aralık'ı 25 Aralık'a bağlayan gece) çocuklara hediye dağıtan yerel bir kahramandır. Türkiye'de ise Noel Baba yılbaşı gecesi hediye dağıtan kişiye dönüşmüştür. Kökeni Saint Nicholas`a dayanır, fakat kültüre göre farklılık gösterir. Noel Baba dünya çapında daha çok sevilmiş ve Santa Claus isminin yerini almıştır. Örnek olarak "Santa" yerine İtalya`da "Babbo Natale", Brezilya`da "Papai Noel", Çek Cumhuriyeti`nde "Deda Mráz", Portekiz`de "Pai Natal", Romanya`da "Moş Crăciun", Almanya`da "Weihnachtsmann", İrlanda`da "Daidí na Nollag", Fransa`da "Le Père Noël", İspanya ve Meksika`da "Papa Noel", Türkiye`de "Noel Baba" olmak üzere farklı isimler kullanılır.
Hikaye Türkiye doğumlu tarihsel bir figür olan psikopos Saint Nicholas`ın (Nikola) fakirlere hediye dağıtmasına dayanır. Bilinen en meşhur yardımı da, üç kızı olan bir babayla arasında geçenlerdir. Bu olayın 320'li yıllarda gerçekleştiğine inanılır. Fakir bir baba kızlarına çeyiz parası karşılayacak durumu yoktur, bu yüzden hiçbir erkek onlarla evlenmek istemez. Böyle bir durumda da kötü yola düşmek zorunda kalabilirler. Oldukça eğitimli ve zengin bir aileden gelen Nikola da üç kızı için üç külçe altını geceleyin gizlice fakir adamın penceresinden içeri atar. Hikayenin bu noktada birçok versiyonları mevcuttur.Bu üç külçe altının 3 gün arayla ya da 3 yıl ard arda atılması ile ilgili; ancak sonu aynıdır. Fakir adam çıkıp kendisini görünce şaşırır ve o'na teşekkür eder; bir rahip olan Nikola da "Bana değil, Tanrı'ya teşekkür et." der. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra, o yörede birçok gizlice yapılan yardımların aslında Nikola tarafından yapıldığı anlaşılır. Nikola'nın ölümünden sonra da yöre halkı birbirlerine gizlice hediye vermeye başlarlar ve bir gelenek oluşur.
320 yılından önce Jermen kültüründen mevcut olan senelik hediye verilmesi ise, Odin'e dayanır. Odin'in uçan atı Sleipnir için çocuklar patiklerinin içine havuç ve şeker koyup duvara (ya da kapıya) asarlar. Odin de bu iyiliği karşılığında çocuklara hediyeler, tatlılar, ve şekerlemeler verir.
Bu olay mitolojik bir karakter olan Sinterklaas'a esin kaynağı olmuştur. Hollanda, Belçika ve Almanya'da (ölüm tarihi 6 Aralık bir gece önce 5 Aralık'ta kutlanmaktadır) Sinterklaas adına büyük kutlamalar düzenlenir. Aslında Flemenkçe "Sinterklaas" kelimesinin New Amsterdamlılar(sonradan New York) tarafından yanlış telaffuz edilmesiyle Santa Claus şekline dönüşmüştür.
Noel Baba, batılı ülkelerde, Japonya'da ve Asya'nın doğusunda bir Noel geleneği olarak varlığını sürdürmektedir.
İnanışa göre, Noel Baba kır saçlı, uzun kır sakallı, sevimli, koca göbekli, tonton birisidir. Beyaz tüyleri olan kırmızı bir cüppe giymekte aynı görüntüde bir de kukuleta takmaktadır. Noel gününe geçilen gecede uçan geyiklerin çektiği kızağı ile evden eve hediyeler dağıtır; evlere bacadan girip, şömineden ulaşır. Yılın geri kalan zamanlarını ise eşi ve elfleri ile birlikte bir sonraki Noel için oyuncaklar hazırlayarak geçirir. Evinin yeri ülkelerin geleneklerine göre değişiklik göstermektedir. Kuzey Kutbu, Finlandiya'daki Korvatunturi, İsveç'teki Dalecarlia veya Grönland bunlardan bazılarıdır.
Noel Baba, sevimli görünüşü ve hediye dağıtmasından dolayı çocukların çok sevdiği bir karakterdir. Büyükler arasında da Noel yaklaşınca, Noel Baba'ya olan saygı ve sevgi ifadesi olarak, kukuletasını takanlara sıkça rastlanır.
1875 te Kanada'daki bir gazetede Noel BabaBir iddiaya göre günümüzdeki Noel Baba imajının (kır sakallı, koca göbekli, kırmızı cübbeli, kukuletalı) kaynağı, 1931'de Haddon Sundblom adlı çizerin Coca Cola reklamları için yaptığı çizimlerdir. Ne var ki Coca Cola reklamlarından çok önce, 19. yüzyılın başında Noel Baba'nın çeşitli çocuk kitaplarında ve karikatürlerde günümüzdeki Noel Baba imajına benzer şekilde resmedildiği görülmüştür. 1862 Noel'inde Noel'in henüz ABD'de tatil dönemi olmadığı ve Noel Baba figürünün kullanılmadığı dönemde Thomas Nast adlı Amerikalı karikatürist Harper's Weekly adlı derginin kapağında Noel Baba figürünü kullanmış ve kimilerince Noel Baba'nın mucidi kabul edilmiştir.
- 0 yorum
-
Yılbaşı - Yeni Yılın İlk Günü
Yılbaşı - Yeni Yılın İlk Günü
- 0 yorum