Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ATEŞ&KÜL

  • başlık
    11
  • yorum
    34
  • görüntü
    14.872

Uzağımdasın fersah fersah...


Saudade

1.272 görüntü

Beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz!

William Shakespeare

Ben 20 yıl önce böyle mi yapmıştım diye sordum bugün kendime.

Bu sabah uyanıp da telefonumda mesajını bulduğumda boş gözlerle baktım mesaja. Aslında mesaj da yoktu içinde ya. Sözleştiğimiz gibi bu şekilde gelen bir mesaj "bana geri dön konuşmamız gerekiyor, buradayım" anlamına geliyordu. Eskiden olsa o saniye cevap yazar ya da arardım seni. Fakat ben eski ben olmadığımdan olsa gerek elim bir türlü gitmedi telefona. Bendeki değişim dört yıl öncesi başlamıştı aslında, uzun süre kendim bile farketmedim kendimdeki değişimi. Birşey anladım farkettikçe. Benden çalınan, benden esirgenen, bana eksik sunulan herşey ruhumu büyütmüş benim. Keşke böyle olmasaydı da ben küçük kalsaydım diyemiyorum bugün. Keşke sen acılarla besleyip beni büyüteceğine, her zerreme nüfus eden aşkımı besleyip büyütseydin bile diyemiyorum. Düşün o derece uzağımdasın artık. "Çok yazık" bile diyemiyorum ne tuhaf.

 

Son gelişini hatırlıyormusun; odada benden uzak bir koltuğa oturup anlattıklarını hatırlıyor musun? Hararetli hararetli, en son gittiğin ava ait maceralarını anlatmıştın. Sen anlatırken benim içimden geçenleri tahmin bile edemezsin, aslında gözlerime baksan içimdeki öfkeyi rahatlıkla görebilirdin. Sen güzelim keklikleri, tavşanları (hatta domuzları) nasıl vurduğunu anlatırken, benim bir sniper olup, seni o tüfekle kıçından vurmayı hayal ettiğimi nereden bileceksin. Beni ne kadar tanıyorsun ki sen? Benim hayata bakışımı, duygularımı, korkularımı, nelerden keyif aldığımı, nelere gülüp nelere ağladığımı biliyor musun ki? Bunun koca bir HAYIR olduğunu ikimiz de biliyoruz. Hani Mevlana'nın bir sözü vardır;

 

"Sen benim gönlümde oldukça,Yemende de olsan benim yanımdasın. Eğer sen benim gönlümde değilsen, yanımda da olsan Yemen'de sayılırsın."

İşte o gün seni o odada değil de, fersah fersah uzaklarda hissetmemin nedenini bu söz açıklıyor. Ben seni bunları düşünüp dururken gönlümden çıkartmış atmış olmalıyım.

 

Bana beni hiç aldatmadığını söyledin ama, "bugüne kadar sen beni aldattın mı" diye hiç sordun mu? Ya da içine öyle bir kuşku yerleşip, seni liğme liğme yedi mi? Hiç sanmam. Çünkü sen, aşkı bir kişinin besleyemeyeceğini düşünemiyorsun!

 

Ben seni aldattım be, tıpkı benim gibi börtü böcek seven, hayata tıpkı benim gibi bakan, aşkın anlamını ve değerini bilen, zihnimde kendi yarattığım bedensiz ruhlarla seni aldattım. Onları sevdim, onlara hayran oldum, keşke gerçek olsaydılar.

 

Seven bir erkek "şu an da yanımda olmana, sevgine, şevkatine her zamankinden daha çok ihtiyacım var" diye feryat eden bir kadına nasıl tepkisiz kalır. Hiç mi endişe duymaz, hiç mi meraklanmaz. Hele de o kadın daha önce hiç böyle feryat etmediyse.İstediğim başımı dayayacağım bir omuzdu, senin omuzundu.Dermanım olamasan da gücüm ol istedim. Ölene kadar birbirinin hayatında olmaktan senin anladığın ne? :)

 

 

Neyse sözü yine her satırının altını çizebileceğim bir şiirle bağlayalım:

 

SİTEM

Ben ona sıkıntılı güz günlerinde

Yedi renkli yaz yağmurları dilemiştim

Kırmak istememiştim duygu filizlerini

Büyük bir ustalıkla susturup içimdeki uğultuyu

Rüzgarımı olanca yumuşaklığıyla salmıştım üzerine

İncinmesin diye tek

Acıyı bile ters yüz eden

İncelikli bir gülümsemeyle yüzümde

 

Ben ona gittikçe soğuyan zamanlarda

Sıcacık bir sığınak olayım istemiştim

İnsanlar içinde üşüdükçe

Güvenle gelebileceği

 

Kuşların kanatları neden vardır?

Bir insan neden ağlar yarı yaşına gelince?

Bulutlar gökyüzünün yükü müdür, süsü müdür?

Tutsağı mıdır rüzgarın, sevgilisi midir?

Konuşayım istemiştim bir yüreğin dilince

Yanıtı olmayan sorularda boğmak istememiştim

 

Ben ona sabah olamasam da

Dingin bir ikindi olayım istemişimdir

Herşeyin usul usul durulduğu saatlerde gelsin

Yüzünde uçuk bir gülümsemeyle

Yaslasın yorgunluğunu gövdemin yaşlı çınarına

Serip üzerine yapraklarımın ağırlıksız yorganını

Dinlendireyim istemiştim

Üşütmek istememiştim.

 

Ben ona ne istemişsem bu yalnızlık aylarında

Gecikmiş... İnce... Güzel ve uzak...

 

 

Biraz da kendime istemiştim

Sevgi adına

 

 

Şükrü Erbaş

 

 

 

 

 

1 Yorum


Önerilen Yorumlar

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.