Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Taylan Abi'nin Yeri

  • başlık
    12
  • yorum
    51
  • görüntü
    16.631

Miras Kalan


Taylan Abi

966 görüntü

Erkenciyim. Her yere erken giderim. Babamdan kalma huyum bu. Babama da babasından kalmış.

 

Dedem;

 

Demir yollarında kondüktör *zamanında. (*Yer kabuğu yeni soğumuşken. Kondüktör bknz : şöyle bişi) Kendisi malını bildiğinden ve zamanın tek alternatif ulaşım aracı tren olduğundan hareketle, ev halkını eğitmiş. Şartlandırmış da diyebiliriz aslında. Ev halkının muhtemel yolculuğu öncesinde Tren sizi beklemez, siz onu beklersiniz kabilinde vecizelerle evde dominant bir hava estirirmiş. Bilirmiş vesselam, adamın işi malum. O zaman öyleymiş.

 

Hep erken davrandım ben de hayatımda. İlk gençliğimde kızceğizlere hoşlandığımı ifade ederken, ilişkiyi rayına oturtmuşken (dededen kalma alışkanlık) evlilikten bahsederken, 30'u geçtikten sonra barda tanışıp kaynaştığım ablaceğizlere pul koleksiyonumdan bahsederken...

 

1 İTİRAF 1 DAVET blog'umda yazarken de bahsettim ve özür diledim tüm sevdiklerimden, tam olarak da bu yüzden.

 

Şimdilerde nişanlıyım, düğüne 2 ay varken balayını nerede geçiririz lan acaba merakına düşmüşken aklıma geldi tüm bunlar. Aklımda balayı için 1-2 yer vardı, karar veremedim, size sorayım istedim. Tahmininiz üzere en önce Zebercet insanına sordum. Ay evet öyle yapmalı, orayı da görmeli, şunu da bilmeli, bunu da yaşamalı modunda yaklaştı. Tamam da lan sayın Zebercet, fikir veriniz lütfen eğer veremiyorsanız arkadaşınız Dilooora bana yardım etsin dedim, 3 gün oldu kimseciklerden tık haber çıkmadı. Yazıyorum bütün olanları haliyle.

 

Velhasıl anladım, zaten de biliyordum Türk'ün Türk'den başka dostu olmayacağını. Gavur İzmir'li Zebercet'in de hakikati, böyle birşey olsa gerekti.

 

Hırvatistan düşünüyorum sevgili okur;

 

Uçtuk Zagrep'e. Gezdik şehr-i şahaneyi. Ertesi gün uçtuk Dubrovnik'e. Deniz, tarih, nostalji, şarap, aşk ve meşk. Yediğimiz içtiğimiz ayrı kalsın, gördüğümüzü de anlatırım zaten sana.

 

Dönerken Zagrep'te bir Lili Marlen türküsü dinlemeye vakit ayırmalıyız tekrar. Bana da bu yakışır bence...

 

Bitirirken;

 

Üstüne fikri olanı dinlerim, dedem kondüktördü kabulüm, her yere erken giderim.

 

Ama daha 2 AYımız var...

7 Yorum


Önerilen Yorumlar

bal şimdi ya; uyumlu insan profili çizdim ben... zati evleniyosun kafanda bi ton şey vardır düşünecek diye...

alla alla...

gitme taylanım o zaman ne işin hırvatistanda... taam kabul lily marlen türküsünü dinle gel...

soona kübaya git bence... Castro ölmeden...

ya da hiç bi yere gitme...

otur evinde... :crying:

evlenme hatta... :(

Yoruma sekme

Planlı proğramlı olmak güzel ,ama ben eşimden biliyorum .Bir yere giderken söylenen saatten önce ordayız.Bazan bana daral geliyor .Bu huyundan vaz geç derim.Yukarıdaki onayıda kaldır benim kafam karışıyor.Yazılanları yanıt vermek için girdiğim de yazmamışın diğe sana bir sürü ileti gönderirim.Haberin olsun.Yurt dışına gidecekseniz Maldin adalarına gidin derim.

Yoruma sekme

Böyle bir iş için en ideali İsveç Ice Hotel derim. Otel her yıl yeniden yapılır ve her yaz erir. Yataklardan, bardaklara kadar her şey buzdandır ve yüzlerce snatçı tarafından yapılır. Kuzey kutup dairesinde hiç unutulmayacak bir balayı garantisi :)

ice-hotel-T0712.jpg

icehotel-main.jpg

Yoruma sekme

Sevgili enginar,

Balayında illa ki adaya gidilir, efendim o olmazsa uzak doğuya gidilir, hiç gitmezsen Bali'ye git aaabi tarzındaki yaklaşımlar bana çok uzak geliyor. 3 kuruşu bir araya getiren her yüzüklünün kendini buralara atmasıdır belki de beni irrite eden. Maldiv'i altın suyuna batırsalar yine de gitmem. Davos'a da bi daha gelmem :P

 

Sevgili domuzbağı, biz sıcak memleket insanıyız. Antalya'dan sonra İsveç, buz olayı bizi bozar. Balayında cırcır oluruz valla.

 

İkinize de göstermiş olduğunuz alaka için teşekkür ederim, eksik olmayınız.

Yoruma sekme

Ben olsam Küba'ya giderdim

Rusya ya da Srilanka'da olabilir...

O kadar uzaklar olmazsa, Avrupa'da İsviçre'yi görmek isterdim, belki İtalya'yı da, Yunanistan'da olabilir belki... :grin:

 

Ama Küba önce gelirdi... :D

Yoruma sekme

Zebercet'imle de konuştuk, O da söyledi. Castro ölmeden gitmek lazım dedik hatta. Amca öldükten sonra herşey değişir diye düşünüyorum.

Srilanka'yı nerden buldun peki? Bilmediğimiz birşeyler var demektir...

İtalya için çok araştırma yaptım aslında. Roma'da ultra güzel bir hostel buldum. Telefon ettik konuştuk, acaip de ucuz. Venedik'e Floransa'ya tren saatlerine varana kadar araştırdım. Gitmek isteyen olursa her türlü bilgi var bende :)

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.