Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

candide

  • başlık
    27
  • yorum
    27
  • görüntü
    21.061

La Fête de Lutte Ouvrière


crazy mom

820 görüntü

Bugun kac gunden beri bekledigim festival gunuydu, aslinda cumartesiden beri baslamisti ama pazar gunumu festivalden daha onemli biriyle gecirmek istedigim icin pazartesiye sarkmisti.

 

Sonucta gittik. 1 bucuk saatlik uzun bir yoldan sonra . Her yil duzenli olarak yapilan ve cok guzel organize edilen bu festivalde yok yok. Sinemadan tiyatroya, sirkten oyunlara, konferanslardan ekspozelere, ve butun dunya yemekleride dahil olmak uzere tek kelimeyle cennet!!!

 

Fransa'nin degisik illerinden gelen insanlar 3 gun boyunca cadirlarda kaliyorlar. Festivalin amaci, ayni goruste, ayni fikirlerde olan insanlari bulusturmak ve bu kardeslik bagini guclu tutmaya calismak. Konferanslarda ulkelerin durumlari, iscilerin icinde bulundugu zor sartlar ve onlarin istekleri olmak uzere, bilim konularinada yer verilir. Cok genis bir kitap arsivide bulunmaktadir ve fiyatlar cok dusuktur.

 

Bunun disinda bircok ulkelerin isci kuruluslarida stand acar.

 

 

Oncelikle giris;

img0453yk6.jpg

 

img0455xc5.jpg

 

Konserler esnasinda. Parcalar genelde sol goruslu oldugu icin elleride gormek lazim...

 

img0456vc6.jpg

 

Bu resimi ozellikle nasil cektigimi sormayin, cekerken ellerim titriyordu. Donme dolap fobim oldugunu bindigimde anladim :)

 

img0469oc6.jpg

 

 

Bundan sonraki resimleride festivalin resmi sitesinden aldim...

Oncelikle muhtesem sirkten parcalar. Sirki guzel yapanda var olan gercek sirkleri karikaturize etmeleri. Yani butun ilisyonlar ortada yapilan bir sirk dusunun.

 

0025yj8.jpg

 

Iste su arkadaki donme dolaba binmistik kardesimle. Cok korkunctuu...

0007su6.jpg

 

Ve bir konser.

 

0019kz5.jpg

 

 

Veee buranin en guzel seyi... Ne mi?? Tabiyke yemek!!! Aman tanrim denilir. Yani okadar genis bir mutfak var. Butun dunya mutfaklari var. Ben koskocaman bir kasede midye yedim. Sonra Fransiz usulu profiterol. Bir dilim pizza, harika buyuklukte bir pamuk helva. Cok guzeldi. Turk standina gittim ama ilgimi ceken bir sey yoktu, hep bildigim seyler oldugu icin canim yemek istemedi.

 

0021dl4.jpg

 

Daha sonra insanlik tarihiyle ilgili harika bir expoze vardi. Evrim konu alinmisti. Aydinlik cagi filozoflari, din, adem ile havva, ve darvin. Birinci dereceden kuzenlerimiz....

 

Sonuc olarak herseyiyle guzel bir gundu. Cok guzel organize edilmisti. Hic bir eksik yoktu. Fiyatlar cok uygundu. Tabi en kotusu, ormanda hazirlanmis yerden 10 metre yukseklige agaclar arasina kurulmus iplerde yurume, tirmanma, atlama ve kosma vardi. Tamda bana goreydi. Hatta sirf onun icin rahat giyinmistim, ama annem izin vermedi. Yok neymis kalbi goturmezmis. Bakma ozaman dediysemde olmadi. Ama buda bana derss oldu bir daha onlarsiz gidecegim ;)

 

Guzel bir gundu...

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.