Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

yam_yam' ca

  • başlık
    100
  • yorum
    47
  • görüntü
    379.239

Garajımdaki Ejderha


yam_yam

1.690 görüntü

Carl Sagan'dan...

 

 

"Garajımda ağzından ateş püskürten bir ejderha var" diyorum, heyecanla "göster" diyorsunuz. Garajıma götürüyorum ve "aha orada" diyorum. Siz hiç bir şey göremiyorsunuz, "e hani nerede" diyorsunuz.

 

"Ah söylemeyi unuttum. Bu ejderha görünmez." diyorum. "Tamam o zaman" diyorsunuz, "yere biraz un serpelim, bari ayak izlerini görürüz." Serpiyoruz unu yere ve bekliyoruz, hiç bir şey olmuyor. "Tabiiki ayak izlerini göremeyiz" diyorum, "çünkü bu ejderha uçuyor". Siz gaza geliyorsunuz, ejderhanın orada olup olmadığını anlamak için elinize bir sprey boya alıp ortalığa püskürtmeye başlıyorsunuz. Boya, duvarlardan başka hiç bir şeyi boyamıyor. "Sprey boya elbette işe yaramaz" diyorum, "çünkü bu ejderha casper gibi bir şey, cisimler onun içinden geçer" . Siz koşup bir kızılötesi kamera getiriyorsunuz , o da hiç bir şey göstermiyor. "Tabii ki göstermez" diyorum ben, "bu ejderha ısı yaymıyor ki."

 

Denediğiniz hiç bir test ejderhanın varlığını ortaya çıkarmıyor, ama ben hepsine bir açıklama getiriyorum. Şimdi bu ejderha var mıdır, yok mudur? Ne yokluğu, ne de varlığı direkt olarak ıspatlanmış değildir, ama varolması için hiç bir sebep (varolduğuna dair bir işaret ya da kanıt) olmadığı için yok demek akla çok daha yakındır. Evet garajımda (aynı mantıkla hemen yanıbaşımda, tuvaletimde, mutfağımda, AKM'nin önünde, Empire State'in tepesinde, kıçımda...) anlatılan özelliklere sahip bir ejderha olabilir, ama önemli soru: Neden olsun ki ?

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.