Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Arı sütü Blogu

  • başlık
    3
  • yorum
    0
  • görüntü
    2.915

Arılardan gelen doğal antibiyotik


ARICI

469 görüntü

Bilinen birçok hastalığın nedeni, vücudumuzun doğal dengesinin yani bağışıklık sistemimizin bozulmasıdır. Bağışıklık sistemi vücudumuzun adeta “koruma”sıdır. Bağışıklık sistemimiz ne kadar güçlü olursa, bakteriler, virüsler, toksinler ve yabancı doku hücreleri gibi hastalığa neden olacak etkenler vücudumuzda barınamaz. Bağışıklık sistemimizin görevi öncelikle bu organizmaların vücudumuza girmelerini engellemek veya girerler ise de vücudumuza girdikleri yerde yok etmek, yayılmalarını önlemek ya da geciktirmektir. Güçlü bir bağışıklık sistemi, hastalıklara yakalanmamızı önler. Bizi korur.

 

Bal arılarının, ağaçların tomurcuk ve kabuklarından, bitkilerin filizlerinden topladıkları; kovanlarını mikroplardan korumak ve arındırmak için kullandıkları, içeriğinde bir çok faydalı madde bulunan doğal bir antibiyotik olan Propolis etken maddesi ile ESI Propolpiu bağışıklık sisteminizi kışa hazırlamanıza yardımcı oluyor.

 

Uzman doktorlar tarafında da tavsiye edilen ve ESI Doğal destek Sistemi’nin bir halkası olan %100 doğal olan ve vejetaryenler birliği tarafından da onaylı olan ESI Propolpiu, doğal antioksidan ve antibiyotik özelliği taşıyor. ESI Propolpiu, özellikle kış aylarında grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini destekliyor.

 

Yüzyıllar Boyu Propolis

Yüzyıllar öncesinde, Ibn-i Sina’nın çalışmalarında rastlanan ve Aristotales’in 2300 sene önce hayvanlar üzerine yazdığı eserinde adı geçen propolis, İnkalar’da ateşli hastalıkların tedavisinde kullanılırken; Mısır’da mumyaları bakterilerden korumak için; orta çağda ise ağız yaralarında ve bebeklerin göbek deliklerinin iyileşmesi için kullanılırdı. 1. ve 2. dünya savaşında propolis, yaraların enfeksiyon kapmaması için kullanılırdı.

0 Yorum


Önerilen Yorumlar

Gösterilecek hiç bir yorum yok

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.