Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

the_enemy

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    36
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

the_enemy - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İçerik Başlatan
  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. bak diyorsun ki Allah varsa neden kendini gizliyor çıksın ortaya inanalım. O zaman inanmanın bir anlamı kalmaz ki. Olayı şöyle somutlaştıralım. Bir hırsızlık oldu. Arkadaşın bana inan ben yapmadım dedim. Sen o onda ona inanırsan anlamı olur. yoksa arkadaşım gizli kameravarmış onu izlemeden hırsızın kim olduğunu görmeden sana inanmam dersen bunun bir anlamı kalmaz. O zaman ona herkes inanır. Senin bir arkadaş olarak farkın kalmaz. o kişinin gerçek dostları yapmadığım dediği an onun yanında olanlardır. Alah diyor ki kıyamet saati herkes gerçeği anlayacak.Ama ben sizi önceden uyarıyorum. O gün gerçek kameradaki gibi ortaya çıkınca inanmanın bir anlamı olmayacak. umarım anlatabilmişimdir.
  2. Rabbimiz bizi hidayete erdirdikten sonra kalbimizi eğriltme (Al-i İmran 3/8)
  3. bu hikayeden nasıl böyle bir sonuç çıkardın anlayamadım herhalde sen hariç herkes bu hikayeden şu sonucu çıkarır (art niyetli olmayanlar tabii) KADINLAR ERKEKLERİN TAVRINA GÖRE İSTERLERSE .OK ÇİRKİN (MECAZİ ) BİR CADI İSTERLERSE ÇOK GÜZEL (BU DA MECAZİ ANLAMAYANLAR OLABİLİR DE BAZI KIT ANLAYIŞLILAR VAR O YÜZDEN ARADA AÇIKLAMA YAPIYORUM.ANLAYIŞLILARA LAFIM YOK.)BİR PRENSES OLABİLİRLER.
  4. 'ANTON_SZONDOR_LAVEY' 'ANTON_SZONDOR_LAVEY' size islamı karalattırmam diyorsun sonra da Allah matematik bilmiyor diyorsun bu nasıl perhiz bu nasıl lahana turşusu. sana bir soru sorayım .Ben desem ki türkiyeden almanyaya 2 günde ingiltereye 4 günde gittim dersem Almanyadan ilgitereye kaç günde gitmiş olurum bu soruya 2 cevabını veriyorsan fussilet suresindeki aaytte de yerlerin yaratılmasıyla dağların ve rızıkların yaratılması hep birlikte dört gün sürmüştür.yani o dört gün sadece dağlarınve rızıkların yaratılması nı kapsamıyor yerlerin yaratılması da bu dört günün içinde.sonra da gökleri 2 günde yaratmıştır.toplam 6 sekiz değil.Asıl islamı karalamaya çalışan sensin.
  5. verdiğin bilgi için teşekkürler kralx.
  6. abla herlade telepati başka bir şey diyemeiyeceğim. bir de ya aynı başlıktan yanlışlıkla iki tane açtım o yüzden birine başka bir şey yazayım dedim ama onun da başlığının adnın değiştiremedim.bu nendenle bu konuyla ilgili yazılarınızı diğer kimi arardınız başlığına yazarsanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler
  7. sizinle paylaşmak istedim belki çoğunu daha önceen biliyorsunuz ama olsun. Hatırlamış olursunuz.Bu tavsiye niteliğindeki sözler benim çok hoşuma gitti .Umarım sizin de hoşunuza gider.okuyan herkese şimdiden teşekkürler.Okuyup uygulayanlara da tebrikler. Birisine seni seviyorum deme fırsatını asla kaçırma Sıkı tokalaş İnsanların gözlerinin içine bak İlk önce sen merhaba de Bir kavgada önce sen vur ve sert olsun(ayağa kalkarsa işin kötü de ondan ) Sana nasıl davranılmasını istiyorsa sen de öyle davaran sevdiklerine küçük hediyelrle sürpriz yap (büyüğe alıştırmayın küçük yeterli) Sana uzatılmış eli daima kabul et Hatalarını kabul et Asla birilerinin umudunu kırma belki sahip olduğu tek şey budur. Öveceğin zaman herkesin önünde yereceğin zaman kenara çekip söyle.(bu arada unutma seni haketmediğin için öven biri seni hak etmediğin için yerebilir de aklıma geldi söyledim yoksa konuyla alakası yok) Köprüleri yıkma aynı nehri kaç defa geçeçek oluşuna sen bile şaşıracaksın. Hal ve hareketlerine kendin karar ver başkalarının seni yönetmesine izin ver me ( aMA başkalrının akıllarından yararlanmayı da unutma) Senden iyilere yerini vermesini bil Bir kadının yüzündeki ifade giydiği elbiseden daha önemlidir(bu erkeklere) Sevdiğine çiçeği yolla nedenini sonra düşünürsün
  8. Eğer çok kısa sonra öleceğinizi biliyor olsaydınız ve tek bir telefon konuşması yapmaya zamanınız olsaydı kimi arar ve ona ne söylerdiniz?
  9. ha bende yazdığım iletiyi düzeltip bunları yazıyordum ki sen benden önce davaranmışsın.
  10. bilmiyorum kararsızım.Bu nendenle size soruyorum.Aslında akraba evliliğinin artıları da var eksileri de.Mesala evlilikte en zor aşama heralde sevdiğiniz kişinin ailesiyle tanışmaktır.Yok işte benden hoşlanacaklar mı .Benden hoşlanmazlarsa ne olur gibi şeyler.Akaraba evliliği yaptığınızda böyle bir derdiniz olmaz.Sonra Evleneceğiniz kişiyi küçüklükten beri tanımanız da bir avantajdır. Ama bunun yanında bir de dezavantajları vardır beni de korkutan bu.mesala bunların en başında çocuğun sakat doğma olasılığının yüksek olması ki bu da önemli bir sorun .Ben yinede sizin cevaplarınızı merak ediyorum.cevaplarınızı bekliyorum.
  11. tanımam ama başına hz koymuşsun garibime gitti. Çok çabuk kızan birisin galiba .Birazda bilmiş mi desem.Hemen tanır mısın diye sormuşsun.(bu cümlede biraz bilmişlik kokuyor yoksa ben mi yanılıyorum)
  12. bİLİYORUM ÇOK SORU SORUYORUM.aMA SİZİN YAZDIKLARINIZ BENİM İÇİB ÖNEMLİ.bU NEDNENLE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM.Evet sorumuz akraba evliği hakkında ne düşünüyorsunuz.Akraba evliliğine karşımısınız?Aranızda akraba evliliği yapan yada tanıdıklarından yapanlar var mı .?varsa mutlular mı? bunu öğrenmek istiyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
  13. esmer yakışıklı ve zeki öyle mi dilku?olur tatlılardan ne alırdınız . yazdıklarından anlaşılıyor ki daha aradığın kişiyi bulamamışsın.Bu kafayla da biraz zor bence. sana bir hikaye anlatayım fazla uzatmayacam.özetle bir erkek birgün bir kız görür ve ona o anda vurulur.istetir ama kız erkeği beğenmez.neyse erkek bu üzüntüyle askere gider.dönüşte sevdiği kız ne yapmış diye merak eder.Ve evine gider.Bakar ki kız çirkin mi çirkin biriyle evlenmiştir.erkek der ki kıza beni beğenmemiştin ne oldu neden bu çirkin adamla evlendin? kız derki şu arka bahçeye gir ve bana en güzel gülü getir ama geri dönmeyecek ve geçtiğin gülü almayacaksın.adam tamam der ve bahçeye girer.tam bir gül görür tamam der bu en güzel gül der ve onu koparmaya karar verir ama ilerde başka güzel bir gül görür.tam onu alacak ilerde başka bir gül.... derken bahçenin en sonuna gelir ve solmuş bir gül görür ve geçtiği gülleride alamayacağı için o gülü alır ve kıza götürür.KIz adama tek bir cümle söyler.Şimdi anladın mı neden bu çirkin adamla evlendiğini.? Ben gerçi senden küçüğüm ama olsun herşeyi büyükler bilecek diye bir şey yok.Umarım bu hikayeyi anlatmakla sana demek istediğim şeyi anlamışsındır.(sana bir şey daha söyleyecem ama bunu özeline yazayım burda olmaz)
  14. sevgili dilku heralde dalgınlığına geldi.Hz Hz.Muhammed ikbalin bir duası var demişsin de .Yoksa başka bir şey mi demek istedin de ben anlayamadım.
  15. arman eyvallah.Sevgi ve saygı bizden.O senin kendi kalbinin güzelliği
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.