Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EnFiYe

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    6
  • Katılım

  • Son Ziyaret

EnFiYe - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. EnFiYe

    Sırlar ve Yalanlar;

    İlkçağ davarolan tek sistematik bilim fizik'ti. Ortaçağ'da bir bilimin sınırları, aristo'nun o konudaki söydedikleri ile özdeşti. Yeni çağ'daki mantıksal devrimler bilime de etki etti ve modern bilimin tabanı atılmaya başladı. Günümüz bilimi ise artık her mantıksal alanda kendini göstermekte. daha doğrusu bilimden başka bir mantıksal alanın kalmayışına ramak kaldı. Peki felsefe? İlkçağdan beri kan kaybetmeye devam ediyor. Son yüzyılın en büyük düşünürlerinden biri olan L. WITTGEINSTEIN : ''artık felsefenin tek bir görevi kalmıştır; dili çözümlemek'' diyor.. F. de SAUSSURE'nin dilibilimdeki devrimlerinden sonra artık burada da felsefeye ihtiyaç yok. Peki felsefinin görevi ne? Artık hiçbirşey.. Felsefe 3000 yıldan beri bilinmezliğe verdiği kuramsal çözümlerle görevini yerine getirdi. Felsefenin görevi kafalardaki soru işaretlerine geçici çözümler bulmaktı. Yegene amaç tatmindir. Felsefede mantıksal alandaki bu tatmin için geçici bir yol oldu. Artık bayrak bilimde , çünkü bilim felsefe gibi izafi tatminler yerine evrensel ve gerçek yargılar sunuyor. İnsanlık tarihinin en büyük yalanı ; ''felsefe'', artık can çekişiyor.
  2. EnFiYe

    Dünya Barışı-

    Çok etkileyici bir yazı olmuş, ama dünya barışının sağlanması için tek çıkar yol emperyalizm mi? Yada şöyle söyleyeyim; dünya, bir süper gücün himayesinde olduğu sürece bir dünya barışı mümkünmü? Konu emperyalizmle sağlanabilecek bir barış değil.. Her siyasi rejim bu konunun temelini teşkil edebilir( tabii ki ütopya olmamak kaydıyla)
  3. EnFiYe

    biraz felsefe-

    bu sözden ne anlıyorsunuz ''tarih, düşünce kimyasının en tehlikeli ürünüdür'' paul vallery
  4. EnFiYe

    Dünya Barışı-

    Kusursuz bir dünya barışı gerçekten de sağlanabilir mi? Yoksa düzenin temelinde yatan bir düzesizlik mi var? 'dünya devleti' ve 'dünya vatandaşlığı' kavramları ne kadar uygulanabilir?
  5. klişe olduğu kadar da doğru bir cevaptır'' iyinin nedeni kötülüktür ''.gerçekten kötü olmasaydı iyi kavramı olamazdı. bunlar birbirine mutlak suretle bağlıdırlar. hem tanrı herzaman iydir lafı çok iddialı ve yanlış. ceza , cehennem ve haram kavramları tanrını her zaman iyi olmadığının en açık göstergesidir.
  6. hala özelleştirmenin vatanı satmak olduğunu savunacak kadar cahil insanlar varmış demek ki..devletin 3 ana görevi cardır; yargı, eğitim, sağlık. bu üç ana görevin dışında şeylerle uğraşırsa ana görevlerinde denetim aksaklığı oluçmaya başlar, tıpkı bizim ülkemizde olduğu gibi. ne eğitim iyi işliyor ne sağlık ne de yargı. buna rağmen hala tekelciliği savunuyoruz. sosyalizm öldü beyler kapitalizm çok yaşa..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.