ingiltere'de yuksek lisans ve lisans
Gönderi Tarihi: 12 Mayıs 2006 - 16:30
Ben Ingiltere'nin Norwich kentindeki University of East Anglia'da doktora ogrencisi ve Turk ogrenciler icin ogrenci temsilcisiyim. Daha once yuksek lisans derecemi de bu okulda tamamladim. Bu universite veya genel olarak ingiltere'de ogrenim ile ilgili olarak merak ettikleriniz varsa cevap verebilirim. Selamlar.
Firat Cengiz
Gönderi Tarihi: 12 Temmuz 2006 - 13:12
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisiyim.Daha okulumu bitirmeme var fakat şimdiden öğrenmek istiyorum.Ayrıca Sınıf Öğretmenliği son sınıf ablam içinde bu bilgiler iyi olacak kanaatindeyim.
Okuduğun Üniversiteyi kısaca tanıtırsan ve gelme durumum da yaşayacağım sıkıntılardan yada kolaylıklardan bahsedersen çok iyi olur.
Yüksek lisans yapma konusunda iyi olduğunu düşündüğün Üniversite isimlerini yazarsan ve barınma,ulaşım vb..bahsedersen sevinirim.Ayrıca ücretler nasıl?Yani oraya gelmek isteyen birine yol göstereceğini düşündüğün her bilgiyi ekleyebilirsin
İngilizce hazırlık okudum sadece.O yüzden konuşma olarak iyi olduğum söylenmez sadece gramer konusunda iyiyim.
Fakat bir kursa başlamayı düşünüyorum.
Gönderi Tarihi: 12 Temmuz 2006 - 15:15
Okudugum universitenin adi University of East Anglia. Ben hukuk bolumunde doktora yapiyorum ancak okulumuzun yuksek lisans programlari oldukca genis ve senin ilgini cekecegini zannettigim iyi bir de dil ve edebiyat fakultesi var. Universitenin web adresi www.uea.ac.uk Bu adrese girersen fakulteler ve programlar hakkinda detayli bilgi bulabilirsin. Ayrica illa ki dil bolumune basvurman da gerekmiyor. Basvuru kriterlerini tasidigin takdirde istedigin alanda yuksek lisansa basvurabilirsin. Ayrica ablanin ilgisini cekecegini dusundugum bir egitim fakultesi ve iyi bir egitim yuksek lisans programi da var. Universitenin ogrenci hizmetleri cok cok iyi. zaten benim burada kalma nedenim de bu. Psikolojik danismanliktan dil konusunda yardima, saglik sorunlarina ve hatta dini konulara kadar ogrencilere her alanda danismanlik servisi veriyorlar. Kampus oldukca sirin ve guzel. Odtunun kucuk bir versiyonu gibi ve hatta icinde bir de gol var. Norwich (universitenin bulundugu sehir) cok sirin ve tarihi bir yer. Ayrica ingilterenin en ucus sehirlerinden biri ve bu nedenle de ogrenciler icin ideal.
Egitim ucretleri yuksek lisans icin yaklasik senelik 8000 pound civarinda. Universiteye basvuran her ogrenci egitim ucretlerinin yarisina kadar bursa basvurabiliyor. Ancak cok ciddi bir rekabet soz konusu ve ben oncelikle Turkiyedeki kaynaklari arastirmani ve British Council ve Turk Egitim Dernegi gibi kurumlarin burslarina basvurmani oneririm.
Yuksek lisans yapabilmek icin TOEFL'dan 238 veya IELTS'den 6.5 civari bir skor alman gerekir. Bu skoru alamamakla beraber eger yaklasik bir skor alirsan burada 4 haftalik bir on dil kursuna katilmak sartiyla kabul edilebilirsin.
Umarim yardimci olabilmisimdir. baska sorularin varsa cekinmeden yazabilirsin
zeynep_su, Jul 12 2006, 12:12 PM tarihinde, dedi ki:
Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencisiyim.Daha okulumu bitirmeme var fakat şimdiden öğrenmek istiyorum.Ayrıca Sınıf Öğretmenliği son sınıf ablam içinde bu bilgiler iyi olacak kanaatindeyim.
Okuduğun Üniversiteyi kısaca tanıtırsan ve gelme durumum da yaşayacağım sıkıntılardan yada kolaylıklardan bahsedersen çok iyi olur.
Yüksek lisans yapma konusunda iyi olduğunu düşündüğün Üniversite isimlerini yazarsan ve barınma,ulaşım vb..bahsedersen sevinirim.Ayrıca ücretler nasıl?Yani oraya gelmek isteyen birine yol göstereceğini düşündüğün her bilgiyi ekleyebilirsin
İngilizce hazırlık okudum sadece.O yüzden konuşma olarak iyi olduğum söylenmez sadece gramer konusunda iyiyim.
Fakat bir kursa başlamayı düşünüyorum.
Gönderi Tarihi: 12 Temmuz 2006 - 22:46
sule06_06@hotmail.com sen beni eklerisin tabi sorun olmazsa senin için
Gönderi Tarihi: 17 Temmuz 2006 - 02:17
Gönderi Tarihi: 30 Eylül 2006 - 19:27
firatcengiz, May 12 2006, 03:30 PM tarihinde, dedi ki:
Ben Ingiltere'nin Norwich kentindeki University of East Anglia'da doktora ogrencisi ve Turk ogrenciler icin ogrenci temsilcisiyim. Daha once yuksek lisans derecemi de bu okulda tamamladim. Bu universite veya genel olarak ingiltere'de ogrenim ile ilgili olarak merak ettikleriniz varsa cevap verebilirim. Selamlar.
Firat Cengiz
merhaba arkadaşım nasılsın ? sana bişey soracam ben 2 yıllık meslek yüksekokulu yeni bitirdim bölümüm makina-resim-konstrüksiyon teknikerim yani neyse şimdi dersaneye başlıyacam dgs sınavı için makina mühendisliği düşünüyorum dgs yi kazanırsam geçiş yapacam yani ve İngiltere de bir işte çalışma gibi bir ihtimalim var ve bu arada da orada eğer mümkün olursa okula gidip eğitimimi tamamlarım diye hayal ediyorum acaba öyle bişey olabilir mi ? yani orda nasıl devam edebilirim okullar nasıl bana bir fikir verir misin ??
Gönderi Tarihi: 13 Temmuz 2007 - 15:18
Gönderi Tarihi: 09 Temmuz 2008 - 10:51
firatcengiz, 12-05-2006, 17:30 tarihinde, dedi ki:
Firat Cengiz
mailim ozenhukuk@hotmail.com bilgileri buraya atabilirseniz sevinirim.
Gönderi Tarihi: 25 Ağustos 2008 - 15:50
ben 4. sınıf ogrencisiyim ingiltere'de yuksek lisans yapmak için neler gerekli? ve ne kadar para gidiyor ?simdiden tesekkur ederim :-)
Gönderi Tarihi: 12 Kasım 2008 - 14:23
Gönderi Tarihi: 02 Nisan 2009 - 22:42
firatcengiz, 12-05-2006, 17:30 tarihinde, dedi ki:
Firat Cengiz
Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Beden eğitimi ve spor öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim.ingilterde yüksek lisans yapmak istiyorum beni aydınlatırsanız çok mutlu olacağım.şimdiden teşekkürler.
Gönderi Tarihi: 22 Ağustos 2009 - 18:56
firatcengiz, 12 Mayıs 2006 - 16:30 tarihinde, dedi ki:
Firat Cengiz
Gönderi Tarihi: 15 Eylül 2009 - 14:35
Firat Cengiz
Merabalar. Ben Hacettepe Jeoloji Muh. mezunu ve Milli Egitim Bakanligi burslu ogrencisiyim. Kingston Universitesinden kabul aldim. Ancak basvururken iki secenek cok kafami karistirdi. Taught ve Research. Yukseklisans da bu ikisinin farki nedir? Bilgi verirseniz sevinirim. Saygilar.
Gönderi Tarihi: 15 Kasım 2009 - 15:19
Ben melike.İlköğretim matematik öğretmenliğinde okuyorum.Matematiğe dayalı bir alanda,İngiltere'de yüksek lisans yapmak istiyorum.Şu anki not ortalamam 3.42,ama ingilizcem yeterli değil.Sizin okuduğunuz üniversitede yüksek lisans yapma olasılığım var mı?Varsa neler yapmam gerek?
Gönderi Tarihi: 19 Kasım 2009 - 14:49
2.5 cıvarında oncelıkle not ortalamsının ne kadar onemlı oldugunu soyleyebılrsenız cok sewınrm ayrıca ınsaat muh. ıcın ıngılterede tavsıye edıcegnz okullar ve yaklasık malıyetlerı hakkında bılgı werebılrsenız cok sewınrm melkor19@mynet.com adresınden de maıl atabılrsnz yardımlarınz ıcın sımdıden cok tesskur edırm
Gönderi Tarihi: 29 Aralık 2009 - 22:21
Gönderi Tarihi: 31 Aralık 2009 - 00:16
Ingilterede de Turkiyede oldugu gibi matematik alaninda acik var. Burada yasan yeni generation Turklerinde bu konuda sorunlari var size tavsiyem dil okuluyla buraya gelin 1 yil hem diliniz gelisir hemde ortami yakindan gorursunuz hatta 31 martta kadar gelmeyi bassarirsaniz burada oturum alma sansiniz bile olur. Herzaman bu foruma giremiyorum bana uz9man@gmail.com dan ulasirsaniz mutlaka sorularinizi cevaplarim
saygilar.
queenn, 15 Kasım 2009 - 15:19 tarihinde, dedi ki:
Ben melike.İlköğretim matematik öğretmenliğinde okuyorum.Matematiğe dayalı bir alanda,İngiltere'de yüksek lisans yapmak istiyorum.Şu anki not ortalamam 3.42,ama ingilizcem yeterli değil.Sizin okuduğunuz üniversitede yüksek lisans yapma olasılığım var mı?Varsa neler yapmam gerek?
Gönderi Tarihi: 20 Şubat 2010 - 21:42
Firat Cengiz
Merhaba ben Elmas
Her ne kadar bu soruları sormak için geç kalmış olduğumu düşünsem de yazıyorum
Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum ve Yeni Türk Edebiyatı dalında yüksek lisans yapıyorum.Ders aşamasındayım ,tez aşamasına yurt dışında devam etmek istiyorum ; diğer bir deyişle yüksek lisansı yurt dışında bitirip doktora programlarına yine orada devam etmek istiyorum.
Bu söylediğim şeyler mümkün mü? Yol yordam sorabileceğim kimseyi bulamadım inşallah siz yardımcı olabilirsiniz.
Ayrıca İngiltere'de eğitim almak benden ne alır ne götürür? Diğer ülkelerden farkı nedir?
Gönderi Tarihi: 08 Temmuz 2011 - 20:47
şimdiden teşekkürler