Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

HAZIR IRKÇILIKTAN VE SOYKIRIMDAN KONUŞMA MEVSİMİ DEVAM EDİYORKEN MEMLEKETTE GERÇEKTEN SOYKIRIM HAREKETLERİNDEN BAHSETMEK İCABETMEKTEDİR.

HAL BÖYLE OLUNCA İŞKEMBEDEN SOYKIRIM İCAD ETMENİN ZORLUĞU VE DAHİ MUTEBER OLMAYACAĞINDAN MEVCUT SOYKIRIMLARDAN ERMENİ OLAYLARINI ELE ALMAK İSABET OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM.

Not :burada ben sadece belgeleri ortaya koyacağım.Yorum ve eleştirilerinizi yaparken bu belgelerin benim şahsımın eseri olmadığını da gözönünde bulundurulması olayın objektif düşünülmesi açısından mühimdir.

Başlangıç Bölge nasıl ısınıyor? 1877 Osmanlı Rus savaşı (93 harbi)

Her ne kadar halkın bütün kesimleri çile çekmekte idiyse de, kürtler tarafından yapılan çapul-talan ve katliamlar baskınlarından çoğu,özel bir hışımla Ermenileri hedef alıyordu. Örneğin , Osmanlılar 1877-1878 savaşından önce,harput yakınlarındaki çemişgezekte (nedense yöre halkı bu gün kendisini 'özgürlükçü demokrat' olarak tanımlamakta.....)sürekli olarak bir tabur konuşlandırmakta idiler.Savaş sırasında bunu yapamadılar.Bunun sonucu olarak Kürt aşiretleri yöreye girdiler,köyleri ve özellikle Ermeni köylerini talan etti(1).Ancak kürt çapulcuların tek hedefinin Ermeni köyleri olduğunu sanmak yanlış olur; bunlar kurbanlarını seçmekte öylesine ayrımcı değillerdi (2).

1: F.O. 78-2844,No.29 Biliotti'den Derby'e Trabzon 25 şubat 1878 : kürt saldırılarına ilişkin Ermeniler özelliklemi kurban seçiliyordu yoksa Avrupalılar sadece onların uğradığı zararımı bildiriyordu.....?

2: Seçici olmadıklarını bu günde gördük ve anladık Yıl 2008.....

Van 15 Ekim 1877 Rassamdan Layarda (British dokuments I,No 43)

(Rassam bölgeye müfettiş olarak gönderilen bir ingiliz konsolosudur)

Duyduklarım ve gördüklerimin tümünden şu sonuca vardım ki,Diyarbekirden süleymaniyeye kadar uzanan yörede bulunan ,yaylalara yayılmış bütün kürt aşiretleri az yada çok zapt-ü rapta gelmez kimliktedir.Bunlar sadece vergi yükümlülüğünü hiç yerine getirmemekle ve askere gitme yükümlülüğünden kaçmakla kalmıyorlar(Çanakkalede bu yöreden şehit bulunmamasının açıklamasıda burada verilmiş oldu bu konuda çanakkalede hangi ilden kaç şehit verildiğine dair Genelkurmaya ait liste mevcuttur), ama keyiflerinin istediği gibi talan yürütüp adam ÖLDÜRÜYORLAR ve onların istediği şeyi kim yapmaz vermez ise hem canından hemde malından edileceği kesindir.Ancak yolculuklarım boyunca gözüme çarpan pek çok örnekte kürtlerin katliamından hristiyanlar kadar müslümanlarında zarar gördüğüne tanık olduğumu anlatımımda eksik bırakmamalıyım. Diyarbekir ile Muş arasındaki dağlarda yaşayan ruşkutan (Rojqutan?),şeyh dodan,sasun(Batman civarındaki Sason aşireti belirtiliyor) ve muktu (mutki aşireti) aşiretleri ne hristiyanı nede müslümanı esirgiyor ben diyarbekir paşalığında iken en azından üç müslüman malları sebebine bu caniler tarafından öldürüldü.

To be countened...devam edecek...devam edeceeemm (ama şimdi kitabımla ilgili çalışmalıyım) biraz mola.

Tanrı Türkü Korusun

(Amen)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.