Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

lennartim'ın/nin Blogu

  • başlık
    21
  • yorum
    49
  • görüntü
    26.483

Yuvayi disi kus yapar


lennartim

993 görüntü

Sehrin kiraathanesinde biri genc digeri yasli iki adam oturmus konusuyorlar.Genc yeni evli ,esinle kavga etmis ve Kahveye gelmis .Yasli esini kisa bir zaman önce kaybetmis, konusuyorlar:Allah erkegi mi ,yoksa kadinimi üstün yaratmistir ? Genc olani: " Tabii ki erkegi üstün yaratmistir" dedi. Yasli olan:"Bu kesinlikle söylenemez,erkek ve kadin birbirini tamamlar sekilde yaratilmistir". genc"Ne demek amca,kesinlikle erkek üstündür.Daha güclüdür,daha kuvvetlidir,daha akillidir, daha atilgandir"...Yasli basini iki yana sallamis:"Hayir demis,Bu saydiklarin bir dis görünüs

erkekle kadin bir elmanin iki yarisi gibidir,birbirlerini tamamlarlar.Bir parcasi eksikse Elma`ya elma denemez".Genc kizgin gözlerle ihtiyara bakmis"kadinin erkekten bir üstün tarafini bana söyle de bende inanayim"demis. Yasli gülmüs:"Seni

kim dünyaya getirdi? Genc biraz saskin cevap vermis:"Annem". " Peki seni kim büyüttü" "Annem"." Ana Hakki ödenir mi" genc biraz mahcup : "Ödenmez" Ihtiyar:" neden ödenmez" genc biraz yutkunmus:"öyle derler. " Ana gibi yar olmaz sözü dogru mu" "Evet dogru. " " Yuvayi disi kus kurar "sözü dogrumu? genc basini yana devirip ihtiyara bakmis: "Eeee.. biraz dogru ! "

Yasli,hala tam inanmamis gözlerle bakan gencin omuzuna elini koymus :"simdi kabul ettin mi?" genc:Hayir tam kabul etmedim.

Yasli adamin sabri tasmaya baslamis,biraz kizgin:"Bak oglum" demis. Sen daha cok gencsin,bazi seyleri anlaman icin zamana ihtiyacin var". Genc karsilik vermis"Iyi... bu söylediklerin ,dogru, tamam, ama yine de erkek daha üstündür" Yasli artik dayanamamis ve patlamis:Seni kim dogurmustu . "Anam". Dokuz ay seni karninda kim tasidi baban mi. "Hayir anam" Peki sen kücükken hasta oldugunda ,geceleri ateslendiginde,agladiginda uykusundan uyanip sana kim bakiyordu."Anam". Peki senin bir derdin oldugunda önce kime gidip anlatiyordun ? "Anama" Senin anan bir erkek miydi yoksa kadin mi? "Tabii ki kadin".Senin esin bir erkek mi , yoksa kadin mi? "Kadin " Evde yemekleri kadinlar mi yapar yoksa erkekler mi? "Kadinlar" Evin temizligini,yuvanin bakimini,camasirlari kim yikar ütüler...? "Kadin"

Simdi inandin mi, kadinla erkegin birbirini tamamladigini,kimsenin daha üstün, yada daha asagida olmadigini...

Haydi simdi kalk ve evine git,esini öp ve özür dile...

4 Yorum


Önerilen Yorumlar

Birbirlerini tamamlayan olgular her zaman eşittir insan da dahil olmak üzere...

 

Çok güzel değinmişsin,yüreğine sağlık enişte clover.gif

Yoruma sekme
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.