Lobiani

  • Lobiani

Malzemeler

yarım kilogram süt
yarım kilogram su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket maya
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı bitkisel yağ
Alabildiği kadar buğday unu

İç harcı için:

1 kilogram beyaz fasulye
100 gram Kayseri pastırma
tuz
2 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Önceliğimiz derin ve büyük bir kaseye/kaba sırasıyla süt,su,toz şeker,maya,tuz,bitkisel yağ ve alabildiği kadar elenmiş unu katarak yoğurun.Bu hamurun kabarması için oda sıcaklığına yaklaşık 20-30 dakika kadar bir süre dinlendirin.
İçini yapabilmek için,fasulyeleri kaynar suyumuzda haşlayarak püre haline getirin. Kayseri Pastırmalarıda küçük parçalara bölerek fasulye püreye karıştırın. Sonra tuz,kekik ve karabiberide ekleyerek bir kenarda soğumaya bırakın.

Dinlenen hamuru 12 eşit barçaya bölerek parçalar hazırlayın.Bu parçalar oklava ve merdane yardımı ile tabak büyüklüğünde açın.Ortasına hazırlanan Kayseri Pastırmalı fasulye püresinden koyun ve ağzını bresinden koyun ve ağzını büzüştürerek kapatın yani parça haline getirerek, tekrar oklava ile tabak büyüklüğünde açın.Açılan bu yufkaları teflon bir tavada(yapışmaması için) arkalı önlü pişiriyoruz.Ayrı bir tavada tereyağını eriterek,kızdırıyoruz.
Pişen yufkaların her bir katına kızgın tereyağ dökerek üst üste koyun, bıçakla 8 dilime bölün ve kalan tereyağını üzerine dökün.

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 2429
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul