İşkembe Çorbası (3)

  • İşkembe Çorbası (3)

Malzemeler

600 gr. koyun işkembesi
5 diş sarımsak
1 limon kabuğu
1 limon suyu
1/3 çorba kaşığı un

1 1/2 çorba kaşığı margarin
3 yumurta sarısı
3/4 bardak süt
1/2 bardak sirke
Tuz

Yapılışı

İşkembeyi kaynatıp suda iyice yıkayarak temizleyin. Bir tencereye 16 bardak su, sarımsak, tuz, limon kabuğu ve temizlenmiş işkembeyi koyun ve ateşe bırakın. Su kaynayıncaya kadar tencerenin kapağını kapatmayıp, suyun üzerindeki köpükleri delikli kepçeyle alın. Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembe pişinceye kadar 5-6 saat kaynatın.

Pişme süresi sonunda tencerede 8 bardak su kalır. İşkembeleri çıkartıp küçük parçalara doğrayın ve tekrar tencereye koyup, ateşi kısın. Bir tencereye margarin koyun ve ateşte eritin. Ateşten alıp buna sıcak süt ve un katın ve devamlı karıştırın. Bu karışım biraz soğuyunca buna yumurta sarılarını ve biraz tuz atın ve yine karıştırın.

Bu arada ateşteki işkembe suyundan kaşık kaşık alıp bu karışıma dökün. Terbiye iyice ısınınca, tenceredeki işkembenin üzerine karışımı dökün ve biraz ateşte tutup, tencereyi ateşten indirin. Tenceredeki sarımsak ve limon kabuklarını delikli kepçeyle çıkardıktan sonra kaselere servis yapın.

Sos kasesinde dövülmüş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi de sofraya götürüp servis sırasında herkesin dilediği kadar kaselere ekleyin.




Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 15078
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul