İçli Köfte (4)

  • İçli Köfte (4)

Malzemeler

İÇ HARCI İÇİN :
YARIM KG.AZYAĞLI KIYMA
5 ADET ORTABOY KURUSOĞAN
YARIM PAKET MARGARİN
1 DEMET MAYDANOZ
1 SU BARDAĞI CEVİZ İÇİ
TUZ
KARABİBER
KİMYON

DIŞI İÇİN :
YARIM KG. İNCE KÖFTELİK BULGUR
1 SU BARDAĞI İRMİK VEYA YARMA TABİR EDİLEN BUĞDAYIN ÇOK İNCE HALİ
TUZ
1 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN

Yapılışı

İÇİ : ÖNCE KIYMA ARDINDAN SOĞAN EKLENİR, KIYMANIN DİBİ TUTUNA KADAR ÇOK FAZLA KAVRULUR, ALTI KAPANDIĞINDA MAYDANOZ, CEVİZ İÇİ VE BAHARATLAR EKLENİR, BUZDOLABINDA SOĞUTULUR (KIYMALI HARCI İYİCE SOĞUTUP YAĞLARINI DONDURMAMIZIN NEDENİ KÖFTEYİ YAPARKEN DONMUŞ KIYMANIN AÇTIĞIMIZ BULGURU DELMEMESİ VE KOLAY KAPATILMASIDIR)

DIŞI : BULGURU İRMİK VEYA YARMAYLA KARIŞTIRIP TUZUNU EKLERİZ BİR TARAFTAN KAYNATMIŞ OLDUĞUMUZ SUYU BULGURA HERTARAFI ISLANIP SU ÇEKİNCEYE KADAR KARIŞTIRARAK EKLERİZ VE BULGURU 15-20 DAKİKA DEMLENMEYE BIRAKIRIZ. BULGUR DEMLENİNCE İÇİNE YUMURTAYI VE UNU EKLEYEREK YOĞURMAYA BAŞLARIZ (YOĞURURKEN YANIMIZDA BİR KABIN İÇERİSİNDE SU BULUNDURALIM) YOĞURMA İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİRKEN BULGURU AŞAMA AŞAMA AZAR AZAR SUYLA ELİMİZE ISLATARAK YOĞURMA İŞLEMİNİ BULGUR İYİ BİR HAMUR HALİNİ ALANA KADAR SÜRDÜRÜRÜZ. DAHA SONRA BU HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDEPARÇALAR KOPARARAK YUVARLANIR VE ORTASI DOLMA OYAR GİBİ AÇILIR VE İÇERİSİNE DAHA ÖNCE HAZIRLADIĞIMIZ HARÇTAN KOYULUP, DİLEDİĞİMİZ GİBİ ŞEKİLLENDİRİLEREK KAPATILIR (ELİPS,YUVARLAK )HAZIRLANAN KÖFTELER, BOL VE KIZGIN YAĞDA KIZARTILARAK SICAK SERVİS YAPILIR.

NAR EKŞİLİ ÇOBAN SALATA, KOLA,

ORTALAMA 30 KÖFTELİK TARİFTİR

içli köfte sadece antep urfa veya elazıgda yapılan bir yemek değildir sadece belli bir yöreye mal etmeyiniz lütfen doğu ve anadolu bölgesinde çeşitli tarifleri vardır yukarıdaki tarifte en hafif olanlarındandır tebrik ediyorum çok güzel hazırlanmış ellerinize sağlık.

Yorumu ekleyen: duygu aydın (8 May 2013)

köftesi sıcak suyla ıslatılmaz ayrıca ceviz konursa maydanoz konmaz ben GAZİANTEP liyim biz böyle yapmıyoruz eksik ve yanlışlıklar var bence biraz daha araştırın.

Yorumu ekleyen: nilgün (8 May 2013)

Harika bir tarif yaklaşık 3 seneden beri bu tarifi uyguluyorum kesinlikle dışı etli olandan çoook daha güzel. Her defasındada harika oluyor herkes çok beğeniyor.

Yorumu ekleyen: Nehir (8 May 2013)

aradığımm tariff buydu irmikle yapılan içli köftenin dışı ince ve daha çıtır oluyoo çokk güsell bi tariff bence en doğrusu bu herkess bunu denemelii dışının harcına konan kıyma köfteninn tadını bozuyo bencee paylaşımınız içinn teşekkür edrimm emeğinize sağlık

Yorumu ekleyen: yaseminnn acar (8 May 2013)

bende ayni sekilde yapiyorum icli köfteyi ve cok güzel oluyo.disi etli olan köfte cok agir oluyo bence.ilk defa benim gibi yapan birini buldum köfteyi.tebrik ederim.

Yorumu ekleyen: muhibe korkutan (8 May 2013)

Tarifi yarım ölçü olarak aynen denedim.Çok güzel oldu.Herkese tavsiye ederim.Yazanın ellerine sağlık

Yorumu ekleyen: Misafir (8 May 2013)

tarif açıklaması çok güzelbende yaptım çok güzel oldu

Yorumu ekleyen: nalanerayla (8 May 2013)

BÜLENT BEY ÖNCELİKLE SİZİ ELEŞTİRİ YAPARKEN DAHA NEZAKETLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM. BİR DEFA TARİFİMİ İYİ OKUMAMIŞŞINIZ TARİFİMDE CEVİZ VAR. AYRICA İÇLİ KÖFTE ŞEKİLLERİ VE MALZEMELERİ YÖREDEN YÖREYE FARK EDEBİLİR. DIŞINA ET KONULAN İÇLİ KÖFTE DAHA ÇOK MALATYA VE ELAZIĞ YÖRESİNDE YAPILIR. EN AZ 4-5 YAPIM ŞEKLİ VARDIR. GÖREVİM İCABI 10 YILI AŞKIN DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİNDE GÖREV YAPTIM. TÜRKİYENİN KÖFTE KÜLTÜRÜNÜN EN YOĞUN OLDUĞU İLLERİN TÜM YEMEKLERİNİ BİLİRİM. UMARIM YESEYDİNİZ BÖYLE YORUM YAPMAZDINIZ.

Yorumu ekleyen: BANU SANCAK (8 May 2013)

icli koftenin dis karisimina yagsiz kiyma koymayi unutmus

Yorumu ekleyen: misafir (8 May 2013)

Siz buna içli köftemi diyorsunuz. Birde bunu bu sayfa da yayınlıyorsunuz. Hani bunun dışının eti hani bunun içinin cevizi, yemek kuşa dönmüş, hadi bilmiyorsunuz olabilir araştırıp bunun aslı nasıldır demek yok.

Yorumu ekleyen: Bülent BALIK (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 57025
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul