Cin usulu Nem

  • Cin usulu Nem

Malzemeler

Ozel nem galeti
Cin sehriyesi
1 adet havuc
Baharatlar

Tavuk yada hindi eti
Nem sosu (Nuoc man)
1 adet yumurta
Yag

Yapılışı

Oncelikle havuclari rendeleyin, tavuklarida ufak parcalara ayirin. Cin sehriyesini sicak suya basip 5 dakika bekletin. Daha sonra cirpilmis yumurtayida ekleyip butun malzemeleri karistirin.Baharatlarida unutmayin!

Nem galetini cok olmamak suretiyle ilik suya batirin, ancak hepsini koyarsaniz yapisirlar. Tek tek koymaya ozen gosterin. Galet elde tutuldugunda yirtilmamali, ve plastik havasi vermeli. Karistirilmis ici ekliyerek, dolma sarar gibi sarin. Icleri bol bol koyabilirsiniz. Hepsi sarildiktan sonra yagda kizartin. Ve afiyetle yiyebiliriniz.

Galetler suda fazla kalirsa yirtilir, az kalirsada saramazsiniz cunku yapismaz. O ayari iyi ayarlamalisiniz. Yapmasi ugrastirir biraz ama sonunda cok lezzetlidir.

Sosuna bandirip yenirse dahada tat alinir.

Cin restoranina gitmeyi nem'i de cok severim karideslisi harikadir lakin birde sos tarifini verseniz restoranda marul yapragina sardiktan sonra bir sosa batirarak yiyoruz bunu sos hafif bir sirke icine pul biber katilmis gibi duruyor ama tam nasil yapildigini bilen varsa yazsin...

Yorumu ekleyen: Nurshen (8 May 2013)

Cin'de boyle bir yemek oldugunu bilmiyordum. Ancak tarif ve balzeme itibariyle tam bir Vietnam yemegi. Nem olarak isimlendirilen sey ise Vietnam'dan ihrac edilen, Ingilizce tabiriyle "rice paper".

Yorumu ekleyen: Hakan Durucay (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 24661
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul