Arap Kek

  • Arap Kek

Malzemeler

CAM KASE
MİKSER
SU BARDAĞI


3 YUMURTA
2 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KAKAO
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
2-2,5 SU BARDAĞI UN

Yapılışı

3 YUMURTA VE 2 SU BARDAĞI ŞEKER ÇIRPILIR.SONRA 2 SU BARDAĞI SÜT VE 2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ İLAVE EDİLİR YİNE ÇIRPILIR.SONRA KAKAO VE VANİLYA İLAVE EDİLİR İYİCE ÇIRPILIR (KAKAO TOP TOP OLMAMASI İÇİN)BU KARIŞIMDAN 1 SU BARDAĞI AYRILIR (ÜZERİ İÇİN) EN SON KABARTMA TOZU VE UN İLAVE EDİLİR İYİCE KARIŞTIRILIR.KEK KALIBI MARGARİNLE YAĞLANIR.KEK KALIBINA DÖKÜP ISITILMIŞ FIRINDA 20-25 DAKİKA PİŞİRİLİR. FIRINDAN ÇIKARTTIKTAN SONRA ÜZERİNE ILIK OLARAK AYIRDIĞIMIZ 1 BARDAK KARIŞIM DÖKÜLÜR.AFİYET OLSUN.

SOĞUDUKTAN SONRA PORTAKAL SUYU İLE SERVİS YAPILMASI GÜZEL OLUR.


Bu kek tarifinde ayrılan sosun içinde yumurta olmamalı. Çünkü çiğ yumurtanın tehlikeli (salmonella) olabileceğini artık çoğu kişi biliyor, uzmanlar da bu konuda uyarıda bulunuyorlar. O nedenle yumurta, kabartma tozunun ve içine konulacak ceviz veya fındık dışındaki tüm malzeme karıştırılıp, 1 bardak ayrılıyor ve sonra içine diğerleri konuyor. Burada yumurtalar ayrıca çırpılıp ekleneceği gibi, doğrudan karışım eklenip de çırpılabilir sonra da diğer malzemeler konur.
Bir başka konu da ayrılan sos içinde margarin bulunduğundan donma söz konusu olabilir bunun için de sos ılıkça tutulmalı ya da sıvıyağ kullanılmalıdır.
Esmeral kek diye adlandırdığım bu keki diğerlerinin aksine kalıp yerine genellikle kare bir borcamda pişirmeyi tercih ediyorum ve çıkarmadan dilimliyor ve öyle servis yapıyorum.Yaklaşık 5*5 = 25 kare dilim oluyor. Sos döküldüğünde de dışarı akmayıp kap içinde kalmış oluyor.

Yorumu ekleyen: Nur (8 May 2013)

denedim harika bir kek oldu fakat arada atlanan birşey var bağdağa ayırdığımız karışımın içinde yumurta olmaması gerekiyor yumurtalar daha sonra ekleniyor ben böyle yaptım tarif için teşekkürler..

Yorumu ekleyen: ebru (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 53329
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul