Fırında Karnıbahar

  • Fırında Karnıbahar

Malzemeler

bir bütün karnıbahar
250 gr kıyma
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri(isteğe bağlı)

2 çorba kaşığı salça
1 büyük soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1_2 tane yeşil biber tuz ,karabiber,kırmızı pul biber

Yapılışı

karnıbaharı küçük demetler halinde parçalara ayırdıktan sonra güzelce yıkayıp hiç su eklemeden bir tencereye alır ve haşlarız. karnıbahar haşlanırken diğer taraftan soğanlar ve biberler kavrulur .kavrulan soğan ve biberlere önce salçayı daha sonra da kıymayı ekleriz . burada eğer harcınız daha sulu olmasını istiyorsanız biraz su ekleyebilir yada sulu domates kullanabilirsiniz.harcımızı biraz daha pişirdikten sonra ;karnıbaharları bir fırın kabına alıp harcımızı üzerine boşaltıp güzelce yayarız.daha sonra kaşar peynirlerini de ilave edip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişiririz.

sıcak ya da ılık servis edilmelidir.


merhaba karnıbaharı su koymadan da çok kısık ateşte haşlayabilirsiniz ..ya da bazı buharlı pişiriciler var. eğer sürekli kontrol etmek istemiyorsanız yarım çay bardağı su ekleyip çok kısık ateşte haşlayabilirsiniz.zaten yıkadığınız için sebzeniz yeterince nemli olacaktır.

Yorumu ekleyen: esracataklı (8 May 2013)

bende arkadaşımızın dediği gibi su koymadan karnıbaharın haşlanabilme ihtimalini tam olarak kavrayamadım. Ben genelde suda haşlarım ama yıkandıktan sonra kendi suyu kalıpda haşlanabiliyorsa ve daha sağlıklı ise bundan sonra öyle yaparım. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.kolay gelsin.

Yorumu ekleyen: ÇAĞLA (8 May 2013)

karnıbaharlar su eklemeden haşlanacak kısmını pek anlayamadım yıkanıp su eklemeden haşlanacak yazlmış.

Yorumu ekleyen: çiğdem (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 55648
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul