Kırmızı Biber Turşusu

  • Kırmızı Biber Turşusu

Malzemeler

2,5 kg kırmızı biber (ezik veya yaralı olmayanlardan seçilmiş)
15 diş sarımsak


1,5 su bardağı sirke
3 yemek kaşığı tuz

Yapılışı

Biberleri közlemek için fırının tel ızgarasını alüminyum folyo ile sarın. Biberleri sığabildiği kadarıyla ızgaranın üzerine dizip 200 derecelik fırını alt ve üst ızgaraları yanar konumda çalıştırın. Biberlerin üst kısmında kabukları karardığında maşa ile arkalarını çevirip tüm kabukların yanıp kararmasını bekleyin. Bütün biberler közlendiğinde fırından dikkatlice çıkarıp biraz soğumasını bekleyin. Ilınınca kabuklarını soyup, saplarını çekip çıkartın, içindeki çekirdekler de sapın çıkmasıyla döküleceklerdir. Daha sonra sirkeli karışıma koyup en az 24 saat bekletin.



Biberlerin bir başka hazırlanış şekli de haşlayaraktır.

Biberleri güzelce yıkadıktan sonra derin ve büyük bir tencereye koyun (bir tencere yetmezse iki tencereye de bölebilirsiniz). Tencerenin bir parmak aşağısına kadar su koyup kapağı kapalı olarak ocakta pişirin. Yaklaşık 40 - 45 dakika sonra biberler haşlanmış olacaktır. Elinizi yakmamak için biberlerin suyunu süzüp birkaç kez soğuk sudan geçirdikten sonra kabuklarını soyup, saplarını çıkartın. İçindeki çekirdekler de dökülecektir. Bu şekilde sirkeli karışıma koyup en az 24 saat bekletin.



Sirkeli karışım için sarımsakları soyup bıçakla ince dilimler halinde doğrayın. Sirkeyi, tuzu ve sarımsakları güzelce karıştırın. Tuz tamamen erimelidir. Bu karışımı büyükçe bir cam kavanoza (3 lt alabilen cam kavanozlar bunun için idealdir) koyun ve içine biberleri bütün halde ekleyin.



Afiyet olsun

Servis yaparken tabağa yenecek miktarda koyup üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. tabakta artan olursa zeytinyağıyla birlikte kavanoza geri boşaltabilirsiniz.

- Konservelerde közlenmiş haliyle satılır. Ayrıca evde fırında közleyerek yapmak da daha kolaydır. Ancak birçok tanıdığım kişi - ben de dahil olmak üzere- haşlanmış halini daha çok seviyoruz. biberlerin közlenmiş hali daha diridir. Haşlanmış hali ise daha gevşektir.

- Tarifteki miktar tüm kış misafirlerinize ve size yetecek miktarda düşünülerek verilmiştir. İsteğe göre miktar azaltılabilir ya da çoğaltılabilir.

- Özellikle haşlanmış biberin içi kaynar su ile dolar. Soğuk sudan geçirseniz de içindeki su soğumamış olabilir. Kabuklarını soyarken dikkatli olun ve ellerinizi yakmayın.

Yeşil biberlede çok güzel oluyor az haşlayıp birkaç gün sirkeli karışımda bekletiliyor. sirkeli biber diyoruz biz

Yorumu ekleyen: TUĞBA (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 24185
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul