Revani

  • Revani

Malzemeler

1 1/4 bardak ince irmik
1/4 bardak un
5 bardak toz şeker
2 1/2 çorba kaşığı tereyağı
9 adet yumurta

1 küçük limon kabuğu rendesi
1/2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Yapılışı

Kenarlı ve yuvarlak bir tepsinin altını yağla iyice yağladıktan sonra tepsiye un serpin ve unun tepsinin herbiri yanına yayılmasını sağlayın sonra da tepsiyi baş aşağı çevirerek fazla unları dökün ve tepsiyi bir kenara bırakın. Yumurtaların sarısını ve beyazını başka başka tencerelere ayırın ve yumurta sarılarına 1bardak toz şeker ile limon kabuğu rendesi katarak telle 10 dakika kadar çırpın ve bir kenara bırakın. Diğer tenceredeki yumurta beyazlarına bir tutam tuz katarak yumurta akları kar gibi beyaz ve koyu bir köpük haline gelinceye kadar 10 dakika hiç durmadan dövün. Sonra bu yumurta aklarını yumurta sarısı tenceresine dökün ve irmik ile unu da ilave ederek hepsini bir kaşıkla karıştırın ve erimiş fakat soğuk halde olan tereyağını da katarak tekrar karıştırın sonra bu hamuru içi yağlanmış ve unlanmış tepsiye dökün ve orta ısıdaki fırında 1 saat kadar pişmeye bırakın. Hamur fırından çıkacağına yakın bir tencereye 4 bardak toz şeker, 3 1/4 bardak su ile limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin suda erimesini sağlayın ve orta koyulukta şurup haline gelene kadar kaynatın. Revani hamuru pişince fırından alın ve hemen üzerine şurubu katarak içirin ve revaniyi 1 saat ılık bırakın sonra tepsinin üzerine bir tabak kapatıp alt üst edin ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.




Revaniyi az önce firina koydum, kabartma tozu olmayisi benim de dikkatimi cekti ancak, bile bile eklemedim zira, kabartma tozu ile yapilanlar bir ekmek görüntüsü veriyor. Umarim revanim ince cikar firindan, cocuklugumda, istanbul sokaklarinda yedigim gibi ince uzun dilimlere keser, ikram ederim.
Asil beni rahatsiz eden tarifin yazilisi oldu, bir karmasalik var tarifde, revaniyi yaparken binlerce kez tekrar okumam gerekti adeta. Ben yazsam nasil yazardim acaba...hhhmm belki ilk bos zamanimda denerim bu tarifi daha kolay anlasilir bir sekilde yazmayi. Genede yazanin ellerine saglik, yararli oldu tarifiniz, tesekkürler.

Yorumu ekleyen: tintin (8 May 2013)

Sitenizi ve tarifi yayinlanan arkadaslarida gercekten tebrik ediyorum.Sitenizde yayinlanan 3 revani tarifinde de kabartma tozu malzemelere yazilmamis.Ve ilk defa denemis oldugum bu tatlidan cikan sonuc 1cm. kalinliginda bir kek oldu.O kadar malzeme ,emek ve zaman bosa gitti tabiki. Siz neden dusunmediniz demeyin.Cünkü ilk defa yaptim ve yaparken aklima geldi ama yazilmadigi icin konulmadigini dusundum hatta irmigin serbeti aldiktan sonra kabaracagini falan hayal etmistim.Ama yazik oldu yarin bayram ve ben 1cm kalinliginda bir revaniye sahibim.Buyrun gelin yiyelim hepberaber.Tebrikler...Yine de iyi bayramlar ama.....!!!!

Yorumu ekleyen: yeliz (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 15100
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul