Maydanozlu spaghetti

  • Maydanozlu spaghetti

Malzemeler

125 ml zeytinyağı
3 dis dövülmüş sarmısak

1 paket spaghetti
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz ve karabiber

Yapılışı

1)1 yemek kasigi zeytinyagini kenarda saklayip kalanini orta ateste isitin. sarimsaklari ve biraz da tuz ilave ederek dusuk ateste karistirin kahve rengi olana kadar.Ama dikkatli olun ve sarimsaklari yakmayin.
2)bu arada buyuk bir tencerede tuzlu su kaynatin.su kaynayinca spaghettileri ve zeytinyagin kalanini ilave ederek 2 yada 3 dakika kaynatin. spaghettileri suzun ve tencereye geri bosaltin.
3)daha onceden yaptiginiz zeytinyagli ve sarimsakli karisimi spaghettinin uzerine dokun.ustune karabiber ve kiyilmis maydanozlari serpin.
4)spaghettiyi sicak servis tabagina alin.



bu yemek eski romalilara ait. fakir insanlara ucuz yemek olarak ortaya cikmis su anda en iyi italyan restaurantlarin menusunde yer almaktadir.

evet bu çok güzel bir tarif ama eksikleri var sarımsak en az 15-20 diş ve iri delikli bir sarımsak sıkacağından geçrilir yağda yakmadan bunlar kavrulunca 1 demet çok ince kıyılmış maydonoz da ilave edilir 2 dk kadar çevrilir ve makarna ile eş zamanlı yapmak lazım ki bir daha pişirlmez.ve çok lezzetli olur.makarnaları süz(lütfen yıkamayın)üzerine bu karışımı dök ve iyice karıştırın.afiyet olsun

Yorumu ekleyen: hanzade (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 25182
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul