Lahana Dolması ( Zeytinyağlı)

  • Lahana Dolması ( Zeytinyağlı)

Malzemeler

1 orta boy dolmalık lahana
4 orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 tepeleme yemek kaşığı dolma fıstığı
1 tepeleme yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kuru nane

1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
1/2 demet maydanoz
1 limon
Tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker

Yapılışı

1. Lahananın koçanını koni biçiminde keserek çıkartın. Akar suya tutup yıkayın. Ortasına bir tatlı kaşığı tuz serpin. Bu kısmı alta getirerek 3-4 bardak sıcak suyla 10 dk haşlayın. Sonra da yapraklarını ayırın orta kalın damaralarını kesip çıkartın. Yaprakları büyüklüğüne göre 3-4 dört parçaya bölün.

2. İnce doğranmış soğanları, fıstık ve 1/2 bardak yağ biraz suyla ateşe koyun. Arada karıştırıp üstü kapalı olarak 10 dk börttürün. Pirinci 20 dk önce yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Soğuduğu zaman tel süzgeçten geçirip soğana katın ve tahta kaşıkla karıştırarak 5-10 dk kavurun.

3. Pirince 1 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker, nane, kuşüzümü koyup kısık ateşte suyunu çektirin. 1/2 limon suyu, bahar, tarçın ve kıyılmış maydanoz katın; 15 dk kabarmasını sağlayın.

4. Lahana yapraklarına birer kaşık dolma içinden koyarak parmak uzunluğunda sarın. Dibi düz bir tencereye önce bir kat yaprak döşeyin; dolmaları üzerine sıralayın. Kalan zeytinyağını üzerine gezdirin. 1,5- 2 bardak su koyun. Üzerini de bir kat yaprakla kapatın. Kapağını kapatıp önce harlı sonra yavaş ateşte suyunu çekene dek pişirin.

5. Dolmayı tencerede soğutup servis tabağına yerleştirin.

Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.


Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 26613
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul