Terbiyeli Kuzu Şiş Kebap

  • Terbiyeli Kuzu Şiş Kebap

Malzemeler

1 kilo kuzu kuşbaşı
1 büyük baş kurusoğan
1 büyük domates
2 şişe maden suyu


1-5 yemek kaşığı salça
1 yumutta
2 diş sarımsak
tuz,karabiber

Yapılışı

soğanları ve domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğrayın. tüm malzemeleri bir tas içinde karıştırıp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekletilmiş eti şişe geçirerek ızgarada kızarıncaya kadar pişirin.



mangal kömüründe hazırlanmış ızgarada pişirilmesi önerilir.

sise sogan dogranmaz.suyu cikarilir dokulur uzerine sadece.cok basit olan tarifimi vereyim size;sogan suyunu cikarin onu dokun soganlarini degil sislerin uzerine..sadece sogan suyu az zeytinyagi ve bir yemek kasigi yogurt,tuz ve bol karabiber.bekletin bir saat.super bir sis olur izgarada.ben hep boyle yaparim.cok beyeneceksiniz.sogan taneleri sisin tadini bozar.ve yanar dogru.ben bir kilo kusbasi sise bir sogan kullaniyorum yeter.afiyet olsun.

Yorumu ekleyen: ebru (8 May 2013)

2 şişe fazla gelir domatesin ne faydası var bilmiyorum zeytin yağıda kullanılsa daha iyi olur diye düşünüyorum

Yorumu ekleyen: tefik seyrek (8 May 2013)

Tebrik ediyorum.Tarifinizi birebir uyguladım.Bugüne kadar yediğim en iyi şiş kebapdı.aslında bu tarifte eksik olan tek şey malzemelerin ete hangi amaçla karıştırıldığının açıklanmamış olmasıydı.Mesela ete soda konulmasındaki amaç neydi? yinede başarılı sağolun.

Yorumu ekleyen: Aytaç Direk (8 May 2013)

İyi de güzel arkadaşım sosa eklediğin yumurta yüksek mangal ateşinde et pişene kadar yanar , yanmış soslu şiş kebap yersin , haksızmıyım?

Yorumu ekleyen: özgür (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 42352
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul