İşkembe Çorbası (4)

  • İşkembe Çorbası (4)

Malzemeler

1,5 kg işkembe (kuzu olmasını tercih edin)
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
5 diş sarımsak


2 limon
Tereyağı
Kırmızı acı toz biber
Tuz

Yapılışı

İşkembeleri bol suda ovalayarak yıkayın. Bir avuç tuzla tuzlayıp, iç içe geçirin, 1 saat bırakın. Sonra bıçakla iyice kazıyıp bol su ile yıkayın. Düdüklü tencereye koyup üzerine 4 parmak geçecek kadar su ekleyin ve ocağın üzerine koyun. Tencerenin düdüğünün ötmesinden itibaren 1 saat pişirin. Tencerenin kapağını açıp işkembeyi içinden alın, soğuk sudan geçirip başparmak büyüklüğünde kesin. (Parça büyüklüğünü zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Dilerseniz çok küçük parçalar halinde de doğrayabilirsiniz)

5 diş sarımsağı biraz tuzla çok iyi dövüp limonların suyunu sıkın ve sarımsakla limon suyunu karıştırın. Bunu güzel bir kaba koyup sofranıza koyun.

Yumurtaların sarılarını ayırıp çatalla sarıları çok iyi çırpın. 1 yemek kaşığı yoğurtla 1 çay bardağı suyu yumurta sarılarına ekleyip bu karışımı güzelce karıştırın. İşkembenin haşlanmış suyunun bulunduğu tencerenin altını tekrar yakın (bu defa tencerenin kapağını kapatmayın) Su fokurdayınca yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak işkembenin suyuna ekleyin. Bir - iki dakika fokurdadıktan sonra işkembe parçalarını da içine atın ve çorbanın altını kapatın.

Bir başka tavada tereyağını eritip, ocağın altını kapattıktan sonra acı kırmızı biberi ekleyin.

Çukur tabağa işkembe çorbasından parçalarıyla koyduktan sonra üzerine tereyağını biraz gezdirin. Afiyet olsun.

Sofranızda sarımsaklı limon karışımının yanı sıra mutlaka sirke de bulundurun. Ayrıca pul biber de sofrada bulunmalıdır.

Bu tarif işkembe salonlarında yapılan işkembe çorbasının yapılışını vermektedir.

Normalde evde yapılan işkembe çorbalarında çorbanın terbiyesine un da katılır ama lokantalarda içtiğimiz çorbada kesinlikle un yoktur.

İşkembe çorbasının pişerken evinizi fazla kokutmaması için şunları yapabilirsiniz:

- Aspirtatörü en güçlü konumda çalıştırın,

- Mutlaka mutfakta cam açın,

- Çorbanın içine soğan, havuç, patates gibi gıdaları bütün halde atıp pişme sonrasında bunları süzerek çöpe atın.

Ama ne olursa olsun, işkembe çorbasına evinize illa ki biraz koku yayacaktır.

işkembeler iiyice yıkanır. sonra kaynayan suya batırılıp birveya iki dk. suda gezdirilir sudan alınıp tahta üzerinde sıyrılırsa daha dgüzel temizlenir. ayrıca dolmasıda çok güzel tavsiye ederim. mlzmlr. göz kararı pirinç, yarısı kadar bulgur kara biber tuz salça kırmızı biber tuz sıvı yağ karıştırılır. küçük parçalara ayrılan işkembelerin ortasına koyulur kenarlarıdikilir 1 saat pişirilir

Yorumu ekleyen: devran (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 31028
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul