Arap Makarnası (orjinal)

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

malzemeler:
1 paket çubuk Makarna
2 litre su
1 çay kaşıgı sıvı yağ
yarım limon suyu
1 şeker kaşıgı sirke(varsa)

makarna sosu tarifi
Yarım kilogram kemikli dana eti(dilerseniz kuzu da olabilir)
2 adet domates
2 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yeşil sivri biber
2 çay kaşığı (tepeleme) kimyon
1 çay kaşığı karabiber
tuz ve pulbiber
1 buçuk yemek kaşıgı salça

Yapılışı

Tarifi:

öncelikle eti iyice yıkadıktan sonra büyük bir tencereye koyarız ve üzerine kuru soğanı ve sıvı yağı ekledikten sonra ocagın altını orta ateşe alıp kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz. Bu arada domates ve biberi ince ince dograyıp beklemeye alıyoruz. Sarımsagıda iyice dövüp onuda beklemeye alıyoruz. Pişmekte olan etimize salça ilave edip karıştırarak yediriyoruz. ardından biber Sarımsak ve domatesleri ilave edip 2-3 dakika karıştırarak kavuruyoruz. Şimdi içine suyumuzu, sirkeyi limon suyunu, baharatları ve tuzu ilave edip etimiz pişirmeye alıyoruz. İyi bir sonuç almak için 25 30 dakika bekleyiniz. Şimdi sıra geldi makarnamızı karışımın içine eklemeye. Çubuk makarnamızı üç eşit boy kırdıktan sonra ekliyoruz. Makarnamızın da yaklaşık 10 dakikada pişeceğine inanıyorum.

AFİYET OLSUN...

ÖNERİM: Muhakkak ateşten alır almaz servise sunun.Nasıl denk gelecek demeyin. Makarnayı eklemeden önce soslu haşlama suyunu beklemeye alabilir ve yemeye yakın tekrar altını açıp kaynadıktan sonra makarnayı haşlayabilirsiniz.

Etin pişme süresi bazen değişebilir. siz de belli aralıklarla bir çatal yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ederseniz umarım daha iyi sonuç elde edersiniz...

GÜZEL

Yorumu ekleyen: ASLI (8 May 2013)

güzel yemek

Yorumu ekleyen: tugba akar (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 23397
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul