Baklava ( Cevizli )

  • Baklava  ( Cevizli )
  • Baklava  ( Cevizli )

Malzemeler

500 gr baklavalık un
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
250 gr ceviz içi ( arasına koymak için)
Hamuru açmak için;
250 gr nişasta


Şurubu;
1 kg tozşeker
4 bardak su
1/2 limon
Üzerine dökmek için;
500 gr yağ

Yapılışı

1. Elenmiş unun ortasına 2 yumurta kırın. Tuz, limon suyu, zeytinyağı koyun. 3/4 bardak suyu azar azar katarak hamur yapın ve iyice yoğurarak özleştirin. Hamuru ıslak bir bezin altında 15 dk bekletin.

2. Dinlenen hamuru elle uzatıp bükerek tekrar yoğurun. Silindir şeklinde uzatın ve iki ceviz büyüklüğünde parçalara bölün. Avuç arasında yuvaralayarak küçük pazılar yapın.

3. Nişasta serpilmiş bir mermer veya düzgün tahta üzerinde hamurları bastırarak büyütün. Üzerlerine de nişasta serperek iki hamuru üst üste kapatıp elinizle bastırın. Tekrar yaş bezin altında bekletin.

4. İkili hamurları ayırıp tekrar nişastalı yerde açarak büyütün ve aralarına nişasta sererek yufkaların yarısını üst üste kapatın. Diğer yarısını da açıp üst üste kapatın sonra bir bezin altında bekletin ( 1 saat )

5. Hamurların yarı grubunu alın, merdaneyle açarak büyütün. Hamurları ayırıp altüst yapın. Tek tek oklavaya sararak aralarına temiz nişasta serin ve nemli nişastayı fırçayla süpürün. Hamurları tekrar üst üste yerleştirin. Oklavanın kenarlarına doğru bastırıp sararak incecik açılmasını sağlayın. Hamurları açaraken alttaki yufkayı üste getirin ve aralarına da yeni nişasta serpin.

6. Diğer yufkaların açılmasını da tamamladıktan sonra uygun büyüklükte bir tepsinin içine, yufkaların yarısını yerleştirin. Üzerine ceviz serpin. Diğer yarısını da üzerine kapatın . Keskin bir bıçakla baklava biçiminde kesin. Eritilip tortusu alınmış sıcak yağı üzerine gezdirin.

7. Ortadan daha sıcak fırında 40 dk pişirin. Fazla yağı süzdürün. Ölçülü şekerle suyu kaynatıp limon sıkın ve kabuğunu da içine atın. Soğuk şurubu sıcak hamurun üzerine gezdirin. Tatlısını çekince servis tabağına alın




bir tepsi için kaç adet yufka açacagız ve kaç yufkada iç konacak yazarsanız sevinirim

Yorumu ekleyen: lütfiye (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 39272
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul