Soya Soslu Tavuk

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

500gr Tavuk Göğsü
1,5 Çay Bardağı Mısır Nişastası
0,5 Çay Bardağı Soya Sosu
Beyaz Karabiber
Kızartmak İcin Yağ

2 Yemek Kaşığı mayonez
4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
5 Dilim Tost Ekmeği
1 Çay Bardağıİri Dövülmüş Ceviz
2 Diş Dövülmüş Sarımsak
Nane,Tuz

Yapılışı

Tavukları kücük kücük kuşbaşı şeklinde kesiyoruz ve derin bir kaba alıyoruz. Soya sosunu ve nişastayı ilave ediyoruz ve karıstırıyoruz.Sonra biraz beyaz karabirer de koyuyoruz. Ve kızgın yagda pembeleşinceye kadar teker teker tavuklarımızı kızartıyoruz.

Sosu:

Tost ekmeklerinin sert kısımlarını kestikten sonra hafif ıslatıp bir kaba ufalıyoruz. Diğer bütün mazemeleride içini koyup karıştırıyoruz.

İsterseniz tavukları geniş bir kaba alıp ortasına sosu yerleştirebilirsiniz. İsterseniz de ayrı ayrı servis yapalirsiniz. Ama bu iki lezetti birlikte mutlaka deneyin.


öyle soya soslu tavuk mu olur, yağınızı tavaya koyun kısın. 2parça tavuk tavuk incik kemiksiz ve derisiz yağa koyun 1 diş sarımsakla beraber bir taraf pişinçe çevirin. sonra içi çiğdir biraz bıçak yardımıyla ikiye bölün. piştiğinden emin olduğunuzda yarım çay bardağı soya sosu boşaltip altını kapat ve tabağa koyun. yanına sarımsaklı ekmek iyi gider iştahı açar

Yorumu ekleyen: metin 47 (8 May 2013)

Tarifi okuyunca cok hosuma gitti ve denemek istedim.Fakat soya sosu ile misir nisastasini karistirinca neredeyse polimerkil`i yeniden icat ettim sandim.Karamel rengi, kasikla basinca sert, batirinca kirilan fakat hemen ardindan havayla temas eden kirilma noktalari tekrar eriyen tuhaf bir hamur..Erken baslamasam misafirlerim ac kalacakti..

Yorumu ekleyen: yildiz sarioglu (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 40020
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul