Şalgam

Dileriz bu tarifi beğendiniz, eğer bir sorunuz vars lütfen bize ulaşın. Teşekkürler

Malzemeler

Siyah havuç
Şalgam (Brassicaceae), (Turpgiller)‎
Maya ( bulgur unu, ekşitilmiş hamur tuz ve su)
Su
Tuz

Yapılışı

1. Fırından alınan ekmek hamuru oda sıcaklığında üstü bezle örtülerek 2-3 gün bekletilir. Bekletilirken kabarınca tekrar yoğurulur böylelikle havası alınmış olur. Tadına bakılarak ekşime kontrolü yapılır.

2. Bulgur unu veya buğday kepeği, ılık su, ekşi hamur birlikte yoğurulur. Bu karışım ekşidir ve mayalama fıçısında iki gün bekletilir. İki günün sonunda üzerine su ilave edilir(yapılacak şalgam miktarına uygun miktarda) ve bu şekilde iki gün daha beklenir

3. Siyah havuçlar temizlendikten sonra uygun ebatlarda doğranır ve pişirme kabına konur (siyah havuç şalgamın rengini ve havuç tadını sağlar)

4. Yukarıdaki maya su karışımının su fazı süzülerek havuç pişirme kabına havuçları kapayacak şekilde aktarılır( havuç su oranı isteğe bağlıdır)

5. Havuçları içeren su ortamına yeteri kadar tuz ilave edilir ve altı yakılarak kaynaması sağlanır.3-4 dakika kaynadıktan sonra altı söndürülür. Havuçlar ve su ayrı kaplara alınarak soğumaya bırakılır.

6. Havuç ve su soğuyunca tekrar karıştırılır ve üzeri pamuklu bir bezle kapatılır. Mevsimine bağlı olarak 8-10 gün bekletilir. Beklemenin 6-7. gününde alaca soyulmuş şalgam ince ince yarım ay şeklnde bir kaba doğranır üzerine hafifçe tuz atılarak tuzlanması sağlanır, bu şekilde bir gün bekletilir.(doğranmış şalgam rayiha vermekle görevlidir)

7. Havuç, su karışımının bekleme sürecinin 10.günüde tuzlanmış ve bekletilmiş şalgam parçaları karışıma eklenir.

8. Mevsimine bağlı olarak 3-5 gün beklendikten sonra şalgam servise hazırdır. Şalgam soğutularak içilir

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 1963
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul