Mantarlı Soda Tavuk

  • Mantarlı Soda Tavuk

Malzemeler

3 Adet Derili Tavuk Pirzola
1 Paket Kültür Mantarı
3 Diş Sarımsak
3 Adet Defne Yaprağı (Kuru yada Taze)
3 Adet Taze Nane Yaprağı
1 Şişe Soda
1 Yemek kaşığı Ketçap


1 Tutam Kekik
1 Tatlı Kaşığı Sebzeli Çeşni
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
1 Tutam Tuz
Maydonoz
Değirmen Karabiber
Yarım Çay Bardağı ZeytinYağı

Yapılışı

Kemiksiz aldıysanız tavuk pirzolalarını derilerinden ayırın. Eğer kemikli aldıysanız önce kemiklerini çıkartın. Ayırdığınız derileri ile birlikte tavukları derin bir kaba alın. Üzerine çekilmiş karabiber, tuz, kimyon, sebze çeşnisi, kekik, zeytinyağı, defne yaprağı, taze nane ve 3 diş sarımsağı bütün halde ekleyin. Ağzını kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekletin.



Tavanızı ısıtın ve beklemiş tavuklarınızın, önce derilerini tavaya alın ve kızartın. Deriler tavaya yağını bıraktıktan sonra derileri tavadan çıkartın. Defne yapraklarını ve taze nane yapraklarını çıkarttıktan sonra tavukları tavaya ekleyin. Yüksek ısıda her iki tarafını da mühürleyin. Tavuklar mühürlendikten yani her iki tarafıda iyice kızardıktan sonra tavukları bir fırın kabına alın. Sarımsakları eklemeyin onlarıda derilerle birlikte ayırın. Tavuk derileri ve sarmısağı kullanmayacağız bu etaptan sonra.



Tavada kalan yağın yarısını ayırıp geri kalan yağa dilediğiniz gibi doğradığınız mantarları ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra biraz tuz ve bir yemek kaşığı ketçap ekleyin. Biraz kavurduktan sonra bir tutam kıyılmış maydonozu ekleyip altını kapatın. Hazırladığınız mantarları fırın kabına koyduğunuz tavukların üzerine dökün. Bir şişe sodayıda fırın kabına boşaltın. Fırın kabının üstünü alüminyum folyo ile kapatarak 200 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.




herkese tavsiye ediyorum cok guzel oldu... Yapin :)

Yorumu ekleyen: Ceyda (8 May 2013)


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 7560
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul