Zeytinyağlı Biber Dolması

  • Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

1 kilo dolmalık biber
2 su bardağı ayıklanmış pirinç
50 gram kuş üzümü
50 gram dolmalık çam fıstığı
5 adet orta boy soğan
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet domates (1 tanesi doma harcına, 2 tanesi süslemek için)

2 adet havuç
5 dal taze soğan
tuz
karabiber
yenibahar (dolma baharı)
2 çay kaşığı kuru nane

Yapılışı

Ayıklanmış pirinci yaklaşık 20 dakika soğuk suda bekletip süzünüz. Geniş bir teflon tencereye 1 su bardağı sıvı yağı koyup yağı kızdırınız. 5 adet orta boy soğanı yemeklik olarak doğrayıp dolmalık çam fıstığı ile kavurunuz. Soğanlar pembeleşince, suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyiniz.

Kuş üzümünü, tuzu, karabiberi, dolma baharını, 2 çay kaşığı kuru naneyi de ekleyip kavurmaya devam ediniz. pirinçler kavrulduktan sonra 2 adet havucu rendenin kalın tarafıyla rendeleyip harca katınız.

5 dakika sonra 5 dal taze soğanı ince ince doğrayıp tencereye ekleyiniz. 1 adet domatesin rendesini de ekleyip tencerenin altını kapatıp yarım saat dinlenmeye bırakınız.

Harcın içine havuç koyduğumuz için 2 adet kesme şeker koymanıza gerek yoktur. Dolmalık biberleri ayıklayıp yıkayınız. Bir tatlı kaşığı yardımıyla dolma içini dolmalık biberlere doldurup, üstünü yarım ay şeklinde kesilmiş domates dilimleriyle süsleyiniz, ve geniş bir tencereye diziniz. Tencerenin dörtte üçünü suyla doldurup biraz tuz ve biberlerin kurumaması için 3 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyerek orta hararetli ısıda pişiriniz. Biberler piştiği zaman dolmanız pişmiş olacaktır.

Tencereden geniş bir tabağa alıp soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendiriniz. Afiyet olsun.

Servis tabağını yuvarlak limon dilimleri ve taze maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Biraz zahmetli gözüküyor ama yıllardır uyguladığım ve herkese parmak ısırtan bu lezzeti sizinle paylaşmak istedim. Dolma gibi dolma pişirmek isteyenlere....

Bu tarif için şu anda hiç yorum yok. Sağdaki menüden kendi Yorumunuzu ekleyebilirsiniz..


- Yemek Tarifinin Görüntülenme Sayısı -: 23355
Dizin Değiştirmek İçin Listeden Seçiniz

Tarif Gönderenlere Göre Ara-Bul